Stranica 10 od 19 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 920

Tema: Odbrojavanje 01/2017 by Chicha

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Ovisi o dijagnozi i o tome koliko ste prije klomifena radili na bebi. Nije isto kad netko odmah dođe kod gin po pomoć i kad se netko pojavi nakon godinu ili vise dana pokušavanja, mene je odmah poslala dalje jer smo mi 2 godine bili bez uspjeha.
    Ja sam umjesto odmah na MPO otišla prvo kod privatnog gin drR i pokušala samo sa Klomifenima, on me na tom držao 5mj bez pauza a onda sam otišla u Petrovu na Inseminaciju. Ne znam ima li pravila koliko se dugo smije, drR zna i po godinu dana cure držati na Klomifenu... mozda ovisi da li ti stanjuje endometrij ili ne, ne znam točno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

November ginekolozi cak ne zele raditi niti folikulometrije nego ti odmah daju uputnicu za humanu reprodukciju da se tamo specijalisti bave s tobom. A kad dođes kod njih, prvo pretrage obavljas pa onda sve ostalo. Klomifen mozes piti samo par ciklusa jer stanjuje endometrij.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Cure koje ste u tome, ako radite - kako to sve usklađujete s poslom? Ajme meni.

Ja se nadam da je moja gin stvarno tako dobra kako mi se čini i da će mi htjeti raditi folikulometriju.

I gdje da pošaljem dragog na spermiogram? Gdje su, kako da kažem, najbolji uvjeti? On kaže da mu nije problem to napraviti, ali ja želim da mu ne bude stresno. Imate neku preporuku? Može i privatno ako nije preskupo.

Za početak ćemo samo spermiogram i ja ću spolne hormone i štitnjaču, a kod gin ću obaviti što se već može. Briseve opet i praćenje O. Ako se ništa ne dogodi do 7.mjeseca ove godine, idemo dalje. Eto tako smo odlučili zajedno. Ona opcija ponude jeftine za kompletnu obradu neplodnosti izgleda ipak otpada jer trenutno nemam mogućnost toliko iskeširati, a mora se sve odjednom, tako da ću radije jedan mjesec spolne, drugi mjesec štitnjaču i tako, al spermiogram svakako čim prije da se riješimo i te brige.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

November - teško uz posao, ja sam svom direktoru morala sve reći kako bi mogla izostajati, kad idem na folikulometrije u Petrovu moram uzeti dan bolovanja a to je 2 puta tjedno, ukupno bude oko 5 puta mjesečno...
    Direktor je čak zaposlio još jednu osobu kako bi ja mogla mirno izostajati, idući put nakon postupka ostajem doma 2 tjedna jer toliko bolovanja mogu dobiti.

Spermiogram privatno je oko 500kn i imaš razne poliklinike di može muž ići, moj je išao u Petrovu na uputnicu, kaže najgore iskustvo ikada jer sve obavljaš u nekom wc-u i fuj. Ali je rekao da je bio brzo gotov i da bi opet tamo ako treba hahaha

Može ti gin biti super ali ne znači da će ti pristati raditi to sve, ovisi koliku gužvu ima i volju za tim. Nadam se da će te primiti da probate tako prvo i da izbjegneš troškove ako ideš na to privatno.
    Koliko se već trudite?

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Godina dana je prošla.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

November - ok to nije tako puno, ali super da ste odlučili reagirati odmah...

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ako uzmem u obzir da nisam ništa pratila, osim onako "odokativno", za O sam se ravnala po svom osjećaju (koji nije točan jer me i nedavno bio pikao jajnik i mislila sam da je O a LH trakica negativna), da nismo uvijek ni pokrili baš onako super plodne dane...Onda i nije puno.

Ali ako uzmemo u obzir da se zaista jako često seksamo, da smo mladi, ja pogotovo, da su mi papa i uzv besprijekorni kao i brisevi, e onda se već stvarno dosad trebalo uloviti.

Još ne paničarim, zapravo me panika i prošla, paničarila sam tamo na početku...Sad samo želim to početi polako sve sređivati.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Ako se često sexate onda ste svakako pokrivali plodne dane, jer su oni po 4-5 dana... Možda se baš idući ciklus desi, ali ako ne bar ćeš ubrzo imati sve nalaze

Bajbiblue avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

November I ja isto tako, iz mjeseca u mjesec, svaki put razocerenje.. Nakon godinu odmah sam otišla, i na svakom pregledu sve uredu, ali to su bili samo obican pregled i uzv. Tako da je muž napravio spremogram koji je uredan i dobar. A ja napravila hormone stitne. TSH se pokazao povisen.
    Ali ja sam naoravula gresku nisam znala i nisam shvatila da treba spolne hormone sve iz jednog ciklusa, nego sam uradila samo četiri..
    I prolaktin je jako visok, pa su mi rekli u labaratoriju da nije čudno nimalo što nije došlo do začeća uz ovako visok prolaktin.

Sad sam u fazi nadanja da čim spadne prolaktin i TSH eto plusa, ali u pozadini svega toga znam da će isksnuti još nešto, jer ništa ne ide tako glato u zivotu kod mene.

koliko god ti ima muž?

Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ja se svaki ciklus potajno nadam da će se desiti, i to mi nitko ne može oduzeti, jer se ja volim nadati. Sad sam već naučila ne biti tužna kad nema plusa, već samo nadanje prebaciti u idući ciklus!

Bajbi - ni kod mene ništa ne ide glatko pa se ne čudim što ne ide ni ovo. Ali zato ćemo pucati od sreće i veselja dok se napokon i desi! Taj trenutak me drži.

MM ima 35 godina.

Još jedno pitanje danas - koliko često variraju hormoni štitnjače? Konkretno TSH? Jel to isto iz ciklusa u ciklus ili?

Bajbiblue avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Ja to ne znam, al Mona,chiara ,sabina tocekica I ostale curke znaju sigurno. I njih sve zapitkujem

Bajbiblue avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Citiraj Bajbiblue prvotno napisa Vidi poruku
    Ja to ne znam, al Mona,chiara ,sabina tocekica I ostale curke znaju sigurno. I njih sve zapitkujem
    Sanjka* to sam htjela napisat

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Meni je receno da TSH i u danu moze varirati. Ft3 i ft4 su hormoni stitnjace, a TSH je hormon hipofize.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Opet ja ne kuzim nesto. Zar nije folikulometrija uzv na kojem se mjeri veličina folikula? Kako onda ima ginekologa koji to ne bi radili?? Pa to im je dio posla

November, vidis kako je kod mene ispalo. Ja sam s 32 ostala trudna (MM tad 35) odmah. A sada, isti mi, imamo iza sebe 12, 13 mjeseci s jednim blighted ovum. Zato meni nije padalo na pamet da bismo trebali ikakve pretrage (sve ove mjesece) jer je nama zatrudniti kao od šale. Moš' mislit.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Sara, cim se ti pozalis svojoj ginekologici da ne mozes ostati trudna, ona ti automatski daje uputnicu za specijalista ako se trudite duze od godinu dana. I onda se oni na humanoj reprodukciji bave s tobom.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa zapravo zna moj ginekolog. Bila sam na uzv-ovima kad je bio spontani, tad je bilo, mislim, 9 mjeseci prošlo. Imam puno povjerenja u njega. Iako mi je (samo) poželio da mu se javim s plusom. Prvo smo odlučili zvati sad u prvom, reci da ne javljamo plus vec tražimo mišljenje i sugestije, a ipak odgodila poziv za jos ovaj ciklus.

Ne znam kakav mi je socijalni gin po pitanju uputnica, ali oni su dužni dati, jel'da? Ovo sto mi je Mona napisala; količina postupaka je nase pravo, a da bih ga stekla, trebaju mi pretrage. Bude li potrebno.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

lista za: 25.01.2017.

(ne)čekalice:

pozitivka~~~~~~~~~~~~~~~~~~35.dc
    Iva_777~~~~~~~~~~~~~~~~~~~27.dc
    sarasvati~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25.dc

odbrojavalice:

mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~18.dc
    marle~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17.dc
    giovi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
    natalie38~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
    nivana~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12.dc
    november~~~~~~~~~~~~~~~~~12.dc
    Kremar ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8.dc
    Fitnessgirl ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8.dc
    šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~6.dc
    vlatka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5.dc
    tocekica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3.dc

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Jutro curke, evo napravila sam kavu, čaj, kakao, ima rakije i tak. Svatko moze sto zeli

Sarasvati - da folikulometrija je uzv, ali trebas dolaziti svaki drugi dan cca, i mnogi ginekolozi to ne žele, ni ja ne kužim zasto ali eto, moja je rekla da nema vremena za to. A opet i bolje da me poslala nekome tko je stručniji.
    A uputnicu za dalje dobivaš ako vec godinu dana ili vise radite na tome. A ako si starija od 35 onda vec nakon 6mj preporučaju da se ide dalje.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dobro jutro, uz dobar osmijeh koji mi je izmamila tvoja rakija :D

Ja idem privatno ginekologu, i kad čujem učestalost odlazaka na uzv, dobro bi mi došao omanji kredit. A toliko zapravo vrijedi te novce.

Starija sam od 35, zapravo napunila sam 35 prošle godine.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma ono, sve upućuje na pregleda. A u mojoj glavi mi valjda ne trebaju zbog uspješne prve trudnoće.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Sarasvati- sekundarna neplodnost je češća od primarne nažalost, možda ostaneš trudna odmah sada ali ja se na tvom mjestu ne bi previše oslanjala na to što imaš već dijete... Može proći vrijeme i grizla bi se što nisi krenula ranije, šta ja znam, iz svog iskustva sada drugačije gledam na stvari.
    Ja se nadam da će te trudnoća i prije iznenaditi i ne znači da imaš ikakav problem, i nisi stara... ali kaj ja znam, ja bi čekirala malo stvari.

Privatne folikulometrije bi te ispale oko 600kn mjesečno ako recimo 3 puta odeš... e sad ti vidi jel ti to puno

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Jutroooo!

Meni može kakao mmmm

Jučer je trakica pokazala najnegativniji rezultat dosad, totalno mi ništa nije jasno, pa trebala bi tamniti kako se primiče O. Ne znam. Jesam pila malo kave prije toga, inače 2 h ne pijem ništa i ne idem na wc, možda je do toga. Neću se zamarati, danas ću sve čuti kod gin.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

November sretno na pregledu i javi nam se s dobrim vijestima. Mozda je ovulacija vec prosla pa gin vidi zuto tijelo na utz.
    Sara ja ti zelim da ti pretrage ni ne trebaju nego da vec ovaj ciklus ugledas +.
    Mona kava i rakija za mene. Ja smijem ovaj mjesec jer sam bez jajasaca. Ni sex nije sto je bio sad kad znam da ovaj mjesec nemam sanse ostati trudna.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Chiara - hahaha meni je najbolji seks kad znam da ništa od trudnoće, jedino u takvom sada uživam
    Posljednje uređivanje od MonaLi : 25.01.2017. at 09:17

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Eh bilo bi dobro kad bih mogla uzivati, ali nakon punkcije me sve dolje nesto zateze i bolucka, a uz to sam strasno napuhnuta. Sad sam bez podrske zutog tijela i mislim si da mi je bilo bolje da sam uzela progesteron na svoju ruku kad sam vidjela da nema transfera, da mi se ciklus ne poremeti.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

pa počni uzimati Duphaston sada, 5-7 dana i M će doći...?

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Doci ce ona i bez toga. Prije nego istekne 14 dana od punkcije bih trebala dobiti. Nadam se krajem tjedna. A ti?

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Ja danas pijem zadnji duphaston navečer i nemam pojma kad da očekujem M, nekad dobijem za 3 dana a nekad za 10... tako da se ja nadam isto do kraja tjedna ali vidit ćemo

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Jedan veliki pozdrav svim zenicama!!! Da se malo pojadam.. Moj kalendar prikazuje da ce mi 27 početi plodni dani a tek 1 veljače dan ovulacije... Sad jako žalim sto ipak nisam uzela one trakice, ali mislim da mi netreba još toliki stres... Ipak jučer sam imala takvu bol u desnom jajniku jedno pol sata da nisam mogla durat ni stajat., evo i danas me prati bol al u manjem omjeru ali opet je tu... Sinoć smo imali sex i prije toga isto dva dana... Opet na foru odnos svaki drugi dan....... Uh daj boze da se uhvati.. Pozz

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj MonaLi prvotno napisa Vidi poruku
    Chiara - hahaha meni je najbolji seks kad znam da ništa od trudnoće, jedino u takvom sada uživam
    E upravo tako!!!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj Nivana prvotno napisa Vidi poruku
    Jedan veliki pozdrav svim zenicama!!! Da se malo pojadam.. Moj kalendar prikazuje da ce mi 27 početi plodni dani a tek 1 veljače dan ovulacije... Sad jako žalim sto ipak nisam uzela one trakice, ali mislim da mi netreba još toliki stres... Ipak jučer sam imala takvu bol u desnom jajniku jedno pol sata da nisam mogla durat ni stajat., evo i danas me prati bol al u manjem omjeru ali opet je tu... Sinoć smo imali sex i prije toga isto dva dana... Opet na foru odnos svaki drugi dan....... Uh daj boze da se uhvati.. Pozz
    Sretnoooo!!!

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mona, Chiara - hvala. Može svaki mjesec, a i ne mora. Ali to sve znate
    Mona, pregledi i odlasci u vrijeme spontanog...jos se uvijek oporavljam financijski. :škanicl:

danijela 1990 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Cure moje, može li biti test lažno pozitivan?

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ako se vidi jasna crta (lažno pozitivan-pretraži malo google evaporation line) onda čestitam !!!

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Slikaj nam. Ako su crtice crvene, tesko da je evaporacijska.

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Citiraj danijela 1990 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje, može li biti test lažno pozitivan?
    Meni se dogodilo da je test bio pozitivan a malo poslje dobila M. Sad neznam da li je test bio neispravan u nekom slučaju ili kako.. Najbolje ponovi test., Neće dva puta biti lažno pozitivan... U svakom slučaju čestitam...

danijela 1990 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

crte su crvene i jake. neznam kako ubacit sliku ali pokusat cu

danijela 1990 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

nazalost nemogu ubacit,trazi url. tak da nista od toga.
    testirat cu se jos jednom veceras ili sutra ujutro

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Cestitam Danijela.
    Posljednje uređivanje od CHIARA... : 25.01.2017. at 16:43

danijela 1990 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Necemo se prerano veseliti
    ali naravno da zelim da je ispravan nakon mnogih negativnih

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Koji ti je dan ciklusa?

danijela 1990 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

uh 76 DC,inace su mi neredovni ciklusi ali ne ovoliko.

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Ajme Danijela, pa to je jako visok dc. I dvije debele crvene crte govore da bi to vec mozda moglo biti vidljivo i na uzv. Samo kazem
    (Nije da ja ne bi vec sutra otrcala kod gina na uzv na tvom mjestu )

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

uh 76 DC,inace su mi neredovni ciklusi ali ne ovoliko.

Oci su mi ispale kad sam vidjela DC.
    Posljednje uređivanje od CHIARA... : 25.01.2017. at 18:12

danijela 1990 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Ma prije 2-3 tjedna sam pravila test i bio je negativan. i sad sam cisto iz znatizelje ga kupila,btw isla sam kupit sitnice za poklon za bebu dobrih nam prijatelja. a izgleda da cu uskoro kupovat za svoju

danijela 1990 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

evo me nakon jos jednog testa,nisam mogla dugo cekati.
    i on je pozitivaan.
    Sutra zovem ginekologicu da mi da termin sto prije jer sam vec u petak trebala biti na putu za Hrvatsku

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Jos jednom cestitam. Sad je definitivno trudnoca.

danijela 1990 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

hvalaa chiara. savrseno bi bilo doci u hr i obitelji reci lijepe vijesti

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Čestitam! Ne vjerujem da može bit dva puta lažno pozitivan.

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

evo me nakon jos jednog testa,nisam mogla dugo cekati.
    i on je pozitivaan.
    Sutra zovem ginekologicu da mi da termin sto prije jer sam vec u petak trebala biti na putu za Hrvatsku
    Danijela cestitam, bravo
    To si vjerojatno tek tad i ostala trudna prije 2-3 tjedna pa nije niti pokazalo pozitivno.

Ja isto ne znam kak se stavljaju slike.
    Al mozes ako zelis s nama to podijeliti nekome
    od cura na pp poslati sliku pa ce staviti tu.

Stranica 10 od 19 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •