Ja cu napisati jedan prijedlog, pa makar promasen... Procitala sam kako je netko napisao da dok cita je pojeo kekse s mlijekom, ostatak torte s rodjendana, pola milke od djeteta.
Mislim da bi se i meni to moglo desiti da doma imam kekse, milku ili ostatak torte - ali jednostavno toga nema.
Ne kupujemo. Ostatak torte od rodjendana djece uvijek odnesem iduci dan u firmu i podijelimo medjusobno. Slatkise koje dobiju spremam na neku visoku policu i jednostavno zaboravimo na njih (npr neki dan sam otkrila nepojedena uskrsnja cokoladna jaja) plus za svaki rodjendan na koji su pozvani ubacim u vrecicu s poklonom nesto iz "zalihe" i toga nema puno u kuci.

Na poslu ne jedem uz komp nego odem na pauzu. Doma ne jedem uz kompjuter ili tv. Ako je djeci ostalo a ja nisam gladna vise - onda ne pojedem njihovo "da se ne baci" Briga me. Radije nek se baci nego da se prezderavam.

Mislim da se dobar dio prejedanja moze smanjiti ako se covjek organizira da smanji takve prilike. I imati ciljano spremno nesto manje kaloricno za pojesti u slucaju gladi a ne u napadu gladi strpati u sebe pola kutije keksa (koji ionako ne trebaju u kuci).