Pokazuje rezultate 1 do 50 od 157

Tema: Hitno! Dijete se samoozljeđuje, molim savjet

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što očekujem? Pa da netko što prije razgovara s djetetom i da neku procjenu situacije. Ne vidim razloga da se s time čeka danima, zato da bi roditelji mogli odvesti dijete na mjesto koje im je fancy enough.

Da se razumijemo, znam ja jako dobro o čemu se radi. Svi mi roditelji imamo potrebu zadržati kontrolu u svojim rukama, radilo se o fizičkoj bolesti ili o psihičkom problemu. Pa onda u takvoj sutaciji barem imamo osjećaj da mi sad biramo gdje ćemo voditi dijete jer je tamo bolje nego tu. Samo što ima situacija kad takva kalkuliranja nisu baš najpametnija, nego treba pomoć tražiti tamo gdje je možemo dobiti najbrže.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Što očekujem? Pa da netko što prije razgovara s djetetom i da neku procjenu situacije. Ne vidim razloga da se s time čeka danima, zato da bi roditelji mogli odvesti dijete na mjesto koje im je fancy enough.
    Po meni nije u pitanju je li roditeljima nešto fancy ili ne, ali pogrešna osoba u ovom trenutku može napraviti još veću štetu (npr. dovesti do toga da dijete počne odbijati stručnu pomoć).
    Ne pišem napamet, vidjela sam uživo kako to izgleda.
    Uostalom, pokretačica teme je i pitala za savjet kome se obratiti, nije odbila nijednu sugestiju. Ljudi pišu preporuke po svojim iskustvima, jednako kao što se na ovom forumu preporučuju i pedijatri, okulisti, i drugi specijalisti.
    I da, skroz se slažem s Tashunicom po pitanju stigmatizacije osoba s psihijatrijskim dijagnozama. Na žalost, to postoji, štogod mi mislili o tome.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni nije u pitanju je li roditeljima nešto fancy ili ne, ali pogrešna osoba u ovom trenutku može napraviti još veću štetu (npr. dovesti do toga da dijete počne odbijati stručnu pomoć).
    Ne pišem napamet, vidjela sam uživo kako to izgleda.
    X

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    I da dijete dobije osjećaj rasterećenja, da ga je netko čuo, da se nešto pokrenulo i promijenilo, da dobije malo nade i zraku svjetlosti na ono što ga muči.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •