Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Dobro dosla na forum.

Kako imam kcerku rodenu sa kompleksnom srcanim greskom malo sam proucavala problematiku odraslih zena sa srcanim greskama, izmedu ostalog i trudnoca.
Koliko je meni poznato najnoviji stavovi su takvi da se zene koje zele trudnocu ( a imaju problema sa srcem) moraju podrzati u toj ideji , te im se mora pruziti realno stanje stvari i rizik, a ne kao kao prije samo odrezano savjetovati da trudnoca nije preporucljiva.
Ne znam da li postoji i neki dodati razlog inferkta koji je prosao, specificna anatomiji, tj .mozda neka prirodena srcana greska...u svakom slucaju , lijecnici zaista moraju biti realni oko opasnosti za nastavak trudnoce, a ne samo tvrditi da se ne preporuca trudnica iako je rizik za nastavak ( uz pracenje i oprez) tek nesto veci nego kod ostale populacije.
Infarkt nije uzrokovan nasljednom anomalio. Upitanju je klasičan "overload" organizma usljed radoholičarskih navika prema poslu koji obavljam.
Anemija mi je od djetinstva prisutna al se nikad nije tretirala kao bolest koju treba sanirati, već nešto sa čime živim. Kardinalna greška lječnika opće prakse.
Zatim je 2014 nastupilo otkrivanje dijabetisa tip 2, koji sam uredno kontrolirala ishranom, no ispostavilo se da je to samo karika u kontroli glukoze a ne i potpuno rešenje.
Krajem 2016 organizam dozivljava prezasićenje i nastupa infarkt. Da bila sam pušač i pila kavu, no to je prestalo instantno nakon hospitalizacije i tako je dan danas.
3 tjedna nakon se događe začeće kao iz verda neba, a pojava mensturacije odagnava sve ideje o mogućoj trudnoći, tako da to nije bila ni opcija a kamoli sumnja.
Uz sve to prepisana mi terapija od gore navedenih ljekova od koje su većina u "kritičnoj" C i D skupini, dovoljan razlog da sam u strahu nastaviti trudnoću.
I kao što sam napisala, sva mišljenja i željena i ne željena sam dobila od svakog pojedinaćno USMENO a ne napismeno.
Riješenje je doneto da se trudnoća nastavi, protiv moje volje. To je rizik koji nisam voljna prihvatiti, posebice što lječnici nisu u stanju svoje stavove potpisati na dokumentu. To budi veliku sumnju.
Moram naći izlaz i ove agonije, to je razlog mog obraćanja.