Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Smeta joj buka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema to veze s tim što je mala jedinica. Barem ja to ne bih nikad rekla. MIslim da je to problem senzorne integracije. Meni smetaju ti zvukovi koje spominješ. Smeta mi kad puše vjetar jer mi se mozak stalno vraća na to pa ne mogu zaspati. Smeta mi kad netko kraj mene žvaće, a ja ne žvaćem. Smeta mi frekvencija koju moja kćer koristi kad se igra s plšancima, kad kaplje voda, i sl. Smetaju mi razni zvukovi koji nisu jednolični. Ne smeta mi kucanje sata ili recimo zvuk koji proizvode vlakovi. Kako odrastaš tako naučiš nešto od toga pogurat u zapećak kamo i pristaje, al dio je nemoguće prožvakati. Mislim da je moj mozak to riješio tako da neke frekvencije uopće ne čujem, a nalaze se usred polja drugih koje čujem.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    MIslim da je to problem senzorne integracije. Meni smetaju ti zvukovi koje spominješ. Smeta mi kad puše vjetar jer mi se mozak stalno vraća na to pa ne mogu zaspati. Smeta mi kad netko kraj mene žvaće, a ja ne žvaćem. Smeta mi frekvencija koju moja kćer koristi kad se igra s plšancima, kad kaplje voda, i sl. Smetaju mi razni zvukovi koji nisu jednolični. Ne smeta mi kucanje sata ili recimo zvuk koji proizvode vlakovi.
    Bas mi je zanimljivo ovo jer meni smeta bas suprotno - kucanje sata, bilo kakav bijeli sum, nekakva visoka histericna frekvencija koju proizvode odredjeni strujni transformatori (tipa punjac mobitela, prekidaci za prigusivanje lustera), frizider koji radi u pozadin, ventilator kompjutera........ aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ja moram imati buku preko toga, inace sam zrela za psihijatriju.

Mislim, ok, neke stvari sam naucila filtrirati, ali recimo ovu struju i prekidace, to ne mogu ne cuti. I sat. Sad mi je neprijatelj.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nema to veze s tim što je mala jedinica. Barem ja to ne bih nikad rekla. MIslim da je to problem senzorne integracije.
    slažem se s martom.
    kod mene, tj. kod nas je ista situacija.
    djeci smeta, meni smeta i isto smo imali ekstremnih situacija kakve opisuješ.
    kod kćeri je posebno izraženo, toliko da često nije mogla pratiti nastavu,
    jer joj je bilo kakvo šuškanje, šmrckanje, tramvaj koji prođe ispred škole...
    stvarao zbrku pa smo prošli sva moguća testiranja sluha koja postoje na ovom svijetu, sve ok.
    više se ne sjećam tko nas je uputio na ERF i tamo su nam konačno objasnili o čemu se radi.
    radili su testiranje sluha uz pozadinsku buku i obradu.

sad sam ja otišla možda predaleko, a možda i ne.
    ako ti je dijete tako osjetljivo i ako u školi bude frke, obrati se njima.
    nama su rekli da smo jako kasno došli, ali su joj dali neke upute i savjete pa ide nekako.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nema to veze s tim što je mala jedinica. Barem ja to ne bih nikad rekla. MIslim da je to problem senzorne integracije. Meni smetaju ti zvukovi koje spominješ. Smeta mi kad puše vjetar jer mi se mozak stalno vraća na to pa ne mogu zaspati. Smeta mi kad netko kraj mene žvaće, a ja ne žvaćem. Smeta mi frekvencija koju moja kćer koristi kad se igra s plšancima, kad kaplje voda, i sl. Smetaju mi razni zvukovi koji nisu jednolični. Ne smeta mi kucanje sata ili recimo zvuk koji proizvode vlakovi. Kako odrastaš tako naučiš nešto od toga pogurat u zapećak kamo i pristaje, al dio je nemoguće prožvakati. Mislim da je moj mozak to riješio tako da neke frekvencije uopće ne čujem, a nalaze se usred polja drugih koje čujem.
    X
    Posebno dio sa žvakanjem. Mislim da nisam to nikome na glas rekla, ali mm me konta pa kad je uviđavan makne se, a kada me želi nasekirati sjedne pored mene i jede-žvače. Onda uviđavno odlazim na wc, oprati suđe ili sl. no kužim da konta da sam se nakostriješila. Tv podnosim do određene frekvencije, ali ako bude glasniej od toga dođe mi da poludim. Radio mi treba u uredu ali do određene jačine i ne svakakva glazba, nema to veze sa glazbenim ukusom nego ti neki tonovi.
    Ne obraćam previše pozornosti na to, samo stišam, maknem se i sl. kad god mogu.
    No nekad puknem i sad vidim da bi trebala barem svojim doma objasniti o čemu je riječ, da nije samo da ne volim da je glasno nego da me to baš smeta i da nisam jedina

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •