Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku

Sto se prirasta tice, koje su sve poznate tezine bebe, od rodjenja do danas? Koji je broj mokrih i pokakanih pelena u 24h?
Hvala na odgovoru i savjetima!

Moj sin se rodio s 4270, po otpustu iz bolnice imao 4010, nakon 2 dana od otpusta 4070, nakon toga ne znam više koliko je točno napredovao jer nisam zapisivala brojke kada bi došla patronažna, ali zadnji put kad je bila (ovaj ponedjeljak= kad je točno napunio 14 dana imao je 4335 g...što znači da je od otpusta napredovao 325 g.

Ima mokrih i pokaknih pelena. Rekla bih 4-5 pokakanih i isto toliko upišanih. Nismo točno brojali. Stolica je senfaste boje i jako zrnata. kad se pokaka nije cijela pelena pokakana nego manje.

Zadnji put kad je bila patronažna pratila je i gledala je kako doji. Činilo se da sisa 25 min, međutim kad smo ga vagale nakon podoja razlika je bila 25g (razlika prije i poslije). Ona je rekla da je očito jako malo posisao i neka mu uvijek ponudim dvije cice i nakon toga nadohranu. To smo napravili i sve je pojeo iz bocice.

Loše mi je kad ga vidim da je nezadovoljan nakon dojenja, a isto tako ne osjećam se dobro kad mu nudim nadohranu. Sve skupa je trenutno jako kaotično, ne znam što radim i zašto nešto radim i ne znam imam li dovoljno mlijeka. Rekli su mi da velika djeca bi trebala i više napredovati. Razumijem da je još rano za donošenje takvih zaključaka i nadam se da će se kroz dva tjedna rasčistiti situacija - imam ili nemam dovoljno mlijeka.

Za sad mi je cilj pokušati sve što može povećati količinu mlijeka, a to je, koliko sam shvatila, da ga dojim na cicu koliko dugo on traži.

Još jedna napomena ... ja apsolutno ne osjećam promjene u dojkama prije ili poslije dojenja. Jedino su mi bradavice često iziritirane pa me peku i na dodir su osjetljive. Kao da ih je na suho navlačio. Izostanak tog osjećaj popunjenosti meni govori da imam malo mlijeka. To je ono što meni intuicija govori. Rekli su mi da ni to nije pouzdan znak, ali eto željela sam i to naglasiti ako netko na forumu možda ima isto iskustvo.

Dojenje ću si učiniti opuštenijim tako da se pomirim sa situacijom (tako je i gotovo, bit će bolje kroz par tjedana!) i da se zavalim u kauč i gledam tv. Prvi put kad se dogodilo to maratonsko dojenje nisam znala što me čeka pa sam se prepala i prepala druge oko sebe, danas mi se čini da sam malo stabilnija i jača.

Zanima me što mislite o tom uvođenju nadohrane? Je li moguće da moja velika beba ipak traži više hrane i da jednom dnevno mu se m že ponuditi bocica ako je izrazito nezadovoljan i ne možemo ga umirit?