Pokazuje rezultate 1 do 50 od 850

Tema: Tko je kasno propričao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pulinka, zato što sam radoznala. Za što će tebi informacija za što će meni?
    Zapravo, malo sam pokisla kad sam skužila da ne samo da je uobičajeno da neka slova prepoznaju nego da druga djeca i puno više slova znaju. A kad mi je prvi put pokazala M kao mama, bila sam sva wooooooow od ushićenja. Čudo. Paf. Kao da sam otkrila malog genija.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Nizašta, dokon um, đavolja rabota ...
    Ma meni je veća misterija bio taj naš mali rođak sa autima, kako ih prepozna, meni su svi isti, ono, 4 točka, prozori, vrata, svetla, moš misliti . A slova fino sva tako različita .
    Poenta mog naklapanja-deca tog uzrasta ekstra brzo i lako uče -ako pogodiš ono šta ih zanima i šta jesu u stanju da razumeju- i šta ti umeš da im objasniš LOL. I moj sin je bio radoznao kako se koji auto zove, a ja tuka dok ne pročitam sa auta, ne znam. Pa nije znao ni on sa 2,5.
    Ako, naučiće sad kad sam zna da čita. (eto ti info za ubuduće, znao je sa 3 godine sva slova oba pisma, ali čita tečno "tek" sa 5,5 - nije ga zanimalo ranije, a ja nisam forsirala )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo, malo sam pokisla kad sam skužila da ne samo da je uobičajeno da neka slova prepoznaju nego da druga djeca i puno više slova znaju. A kad mi je prvi put pokazala M kao mama, bila sam sva wooooooow od ushićenja. Čudo. Paf. Kao da sam otkrila malog genija.

Samo uživajte.... Djeca ove dobi imaju svakakve faze - oni slova prepoznaju kao SIMBOLE (moj L. je znao gdje piše Diona, gdje Konzum, a gdje Končar, ali on je kužio logotip - nije čitao slova... ) Imali smo na frižideru onu abecedu na magnetima i s tim su se igrali (m kao mama, L kao Leon i slično), aliiiii pravo čitanje je došlo puuuuno kasnije. I između prepoznavanja slova kao simbola i čitanja slijedio je period potpunog nedostatka interesa za slova i brojeve. Nula bodova. Zanimali su ih labirinti, enigmatika i takve stvari, ali slova - figa! Pa je na kraju sve ipak došlo na svoje mjesto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •