Ja sam dosla u krizu srednjih godina. Odem na vrt u jutro i radim samo pauzu za ručak i onda opet u vrtu do mrklog mraka. Kako je ovo ustvari moja prva ozbiljna samostalna sezona u vrtu, imam vise posla sa pripremama nego sa sadnjom ili sjetvom.
Dobila sam nešto stare cigle pa sam tri dana "zidala" () niske ogradice oko gredica. Najviše sam vremena potrošila na otkopavanje i prenosenje zemlje kako bi proširila postojece prolaze jer cigla ipak zauzima dosta mjesta. I kad sam ih sve slozila žalila sam se muzu da mi sve ide na koso i stepenicasto. On mudro predlozio libelu (moj stari je to zvao vaser vaga) i dasku. I tako sam krenula sve ispocetka. Moja zemlja ilovače je konačno bila korisna jer je poslužila umjesto morta za zidanje.

Večeras sam presadila par paradajza. Sad brinem dal im je hladno. I dal' da josš malo čekam sa ostalima.

Salate i luka smo se već toliko najeli da je to divota, al me sada straše sa lukovom mušicom.
Češnjak koji sam posadila na jesen je velik ko poriluk, a poriluk je sitan ko vlasac.

Neven je sada dovoljno velik za presađivanje al mi stalno ide u mislima što je netko ovdje rekao da je gredica nevena raj za puževe. Za sada sam vidjela samo jednog golaća, što nije ni čudo da ih nema, kad je tako sušno.

Ima li netto iskustva uzgoja šparoge iz sjemena? Piše na paketiću vrijeme dozrijevanja 700 dana.