Pokazuje rezultate 1 do 50 od 328

Tema: Šta spremate od morske živadi?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #11
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Meni su losos (ili škarpina) odlični u pećnici s krumpirima, na sljedeći način:
    Krumpir narezan na ploške zapeći 10-ak minuta (vrijeme će ovisiti o vrsti krumpira i debljini feta)
    Na to poslagati filete ili fete lososa i peći još 5-10 minuta.
    Za to vrijeme uskuhati 2 dcl bijelog vina, 2 dcl vode, 1 dcl maslinovog ulja s grančicama ružmarina, listovima lovora, nekoliko češnjeva češnjaka krupno narezanih, soli i paprom.
    Kad se i riba malo zapekla, preliti umakom i još 10-ak minuta vratiti u pećnicu.
    Vremena su odokativna - ribi ne treba puno, a bitno je da krumpir nije sirov.

    Može i bez krumpira, a za prilog manistra (pa se polije ovim šugom) i recimo mrkva na pari, da ostane hrskava.

    Radila sam ovako i repove grdobine, bili su dobri, ali ne kao losos ili škarpina. Bakalar baš i ne, ne znam zašto. Inače bakalar često radimo s krumpirom, kao što se radi sa sušenim, i bude odličan.
    Posljednje uređivanje od vertex : 31.05.2017. at 10:58

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •