Stranica 72 od 298 PrviPrvi ... 2262707172737482122172 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,551 do 3,600 od 14861

Tema: Gimnazije i srednje škole

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    o boze...
    apsolutno je moguce jer se dogodilo.
    a dogodilo se jer su i navedeni tata i navedena mama o tome pricali javno.
    u oba slucaja neki papir je trebala potpisati ravnateljica. za prvi slucaj ne znam je li to ucinila svojevoljno, u drugom je bila primorana.
    Ravnateljica ne potpisuje NIKAKVE papire. Nego strucna sluzba nakon timske obrade . I onda odlucuje gradski ured.
    Isto tako idu na zavod za zaposljavanje i tamo prolaze obradu , te dobivaju preporuku za neke smjerove.
    Za koje i tako mora imati odredene sposobnosti i dovoljno bodova.
    Tako izgleda normalna procedura IP-a i direktnog upisa.
    Tako da je ovo tvoje ili selektivno slusanje ili divlji zapad.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Navedeni mama i tata su ti lagali.
    Moguce da su lagali njoj, a i samima sebi.
    "Izravan upis" u to je cak vjerovala psihologica na zavodu kad je davala preporuku.
    a pojma nije imala koliko se djece prosle godine upisalo izravni nakon preporuke.
    jer zavod za zaposljavanje NEMA povratne informacije od gradskog ureda za skolstvo ( i obrnuto).
    Nakon osobnog iskustva mogu reci da je to jedna velika smijurija bez neke prave svrhe.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.07.2017. at 18:58

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sasvim sigurno im nije ravnateljica potpisala nikakve papire, barem ne nikakve važeće papire jer to ne postoji.

Doduše, moguće da su oni napisali na komadu papira : naš mali ima ADD pa natjerali ravnateljicu da to potpiše, tako da tehnički nisu lagali.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa sasvim sigurno im nije ravnateljica potpisala nikakve papire, barem ne nikakve važeće papire jer to ne postoji.

Doduše, moguće da su oni napisali na komadu papira : naš mali ima ADD pa natjerali ravnateljicu da to potpiše, tako da tehnički nisu lagali.
    Sve je moguce.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koja prva asocijacija na ovu raspravu o direktnim upisima i dodatnim bodovima...https://m.youtube.com/watch?v=jLk6lhZcVFc

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ovo o čemu sladjanaf piše nije moguće, ali je moguće da se IP zatražio tek u 8.r., nabrzaka škola poslala zahtjev na školsku medicinu, (tu je stručna služba morala potpisati zahtjev, a ne ravnateljica!), nabrzaka se napravila obrada, netko u gradskom uredu požurio odobrenje i sve se moglo obaviti za 2 mj., ne ranije (jer se komisija rijetko sastaje).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma kakvi, to dijete tek kreće u peti razred a već ima papire za izravan upis.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma kakvi, to dijete tek kreće u peti razred a već ima papire za izravan upis.
    Pih, nije to nista. Moja je tek zavrsila drugi , a vec ima papire za izravan upis.
    ( samo ravnateljica nije nista potpisala pa ne znam da li vrijede?)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Generalno, svi dodatnim bodovima se može prigovoriti da nisu pošteni. I onima s natjecanja isto - ne znam baš da djeca u svim školama idu na natjecanja, posebno ne na ova manje popularna, ja barem nisam čula da kod nas netko ide na natjecanje iz geografije ili povijesti, može biti da sam u krivu, ali čini mi se da toga nema. Znači, puno toga ovisi o nastavnicima koji se angažiraju ili ne angažiraju, tj. nema uopće svako dijete niti ravnopravnu priliku osvojiti te bodove, kao što nema svaka škola niti organizirani školski sport itd. itd.
    To kaj ti to ne znaš ne znači da ne postoji recimo kod mene i u osnovnoj i srednjoj se ide na natjecanja iz povijesti, geografije, njemačkog engleskog.......

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jelena, nisam niti rekla da ne postoji, nego da se na ta natjecanja rjeđe ide nego na recimo natjecanje iz matematike. Na primjer, u školi u koju ide moje dijete se evo očito ne ide.

Znači, ovisi o tome koliko je nastavnik angažiran hoće li voditi djecu na natjecanje ili neće, što znači da nema svako dijete jednaku šansu dobiti bod na račun tog natjecanja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Isto kao i natjecanja u sportu, zboru ili tehničkom ili robotici to ovisi o nastavniku.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Točno, to sam i rekla. Jedino što se natjecanja u zboru ne boduju za upis u srednju školu. Za robotiku i tehnički ne znam.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jelena, nisam niti rekla da ne postoji, nego da se na ta natjecanja rjeđe ide nego na recimo natjecanje iz matematike. Na primjer, u školi u koju ide moje dijete se evo očito ne ide.

Znači, ovisi o tome koliko je nastavnik angažiran hoće li voditi djecu na natjecanje ili neće, što znači da nema svako dijete jednaku šansu dobiti bod na račun tog natjecanja.
    Nije samo u tome koliko je učitelj angažiran nego i kakve su rezultate učenici postigli odnosno jesu li se uspjeli plasirati na višu natjecanja. Ne ovisi to (samo) o dobroj volji učitelja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Točno, to sam i rekla. Jedino što se natjecanja u zboru ne boduju za upis u srednju školu. Za robotiku i tehnički ne znam.
    Robotika spada pod natjecanje iz tehničkog, i ta se natjecanja boduju u nekim srednjim školama, ali mislim ni u jednoj gimnaziji.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Nije samo u tome koliko je učitelj angažiran nego i kakve su rezultate učenici postigli odnosno jesu li se uspjeli plasirati na višu natjecanja. Ne ovisi to (samo) o dobroj volji učitelja.
    treba pisati:
    višu razinu natjecanja

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naravno da ne ovisi samo o dobroj volji učitelja, ali ako nema dobre volje učitelja nema niti natjecanja, odnosno može dijete biti i motivirano i pametno i voljno učiti, ako ga netko ne pošalje na natjecanje onda neće ići na natjecanje.

Ili, ako ga i pošanje, ali ga ne priprema - opet ništa. U tom smislu nisu sva djeca u ravnopravnom položaju da dobiju dodatne bodove za upis.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Naravno da ne ovisi samo o dobroj volji učitelja, ali ako nema dobre volje učitelja nema niti natjecanja, odnosno može dijete biti i motivirano i pametno i voljno učiti, ako ga netko ne pošalje na natjecanje onda neće ići na natjecanje.

Ili, ako ga i pošanje, ali ga ne priprema - opet ništa. U tom smislu nisu sva djeca u ravnopravnom položaju da dobiju dodatne bodove za upis.
    Nije ti baš uvijek tako. Ima puno slučajeva da dijete sve samo napravi, bez ikakvog mentorskog angažmana učitelja, osim onog formalne prirode (prijave, organizacija školske razine natjecanja, pratnja)

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa zar je zaista, u gradu (jer većina ovdje priča o Zg) u kojem su razlike u OŠ po uspjehu drastične (a djeca su zdravom logikom barem donekle slična), sad problem onih 20 s IPP i PP?

Ovo sa sportom me živcira jer je neadekvatno složeno (osim što vrhunski sportaš sporta koji nije HŠS ne može dobiti ni boda, uz to npr. naš nastavnik tjelesnog ne želi uopće prijaviti ekipe, pa ni za plivanje za koje nema nekog zalaganja, ne da mu se, ko to provjerava?)

Meni je puno veći problem razlika među školama (ono, od 2 do 22 odlikaša po razredu) najezda djece s 5.0, najezda sa svih strana, a onda riješe test u miocu za nulu i jedinicu.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 06.07.2017. at 21:56

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije ti baš uvijek tako. Ima puno slučajeva da dijete sve samo napravi, bez ikakvog mentorskog angažmana učitelja, osim onog formalne prirode (prijave, organizacija školske razine natjecanja, pratnja)
    Iz razgovora s osobom koja sudjeluje u organizaciji takvih natjecanja stekla sam dojam da je ovakva situacija češća u srednjoj školi. Gledajući svoje dijete i njemu sličnu djecu koja idu na takva natjecanja, zaključila sam da u osnovnoj ipak oni jako ovise o nastavniku, počevši od motivacije, pa do praktičnih detalja oko pripreme.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Iz razgovora s osobom koja sudjeluje u organizaciji takvih natjecanja stekla sam dojam da je ovakva situacija češća u srednjoj školi. Gledajući svoje dijete i njemu sličnu djecu koja idu na takva natjecanja, zaključila sam da u osnovnoj ipak oni jako ovise o nastavniku, počevši od motivacije, pa do praktičnih detalja oko pripreme.
    Ovisi o kojem predmetu se radi. Zaista ima situacija gdje je totalno neutemeljeno da se natjecateljev učitelj potpisuje kao mentor, ali zakon tako propisuje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto mislim da će dijete u OŠ teško samo pokrenuti odlazak na natjecanje, pa se još i pripremati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zar je zaista, u gradu (jer većina ovdje priča o Zg) u kojem su razlike u OŠ po uspjehu drastične (a djeca su zdravom logikom barem donekle slična), sad problem onih 20 s IPP i PP?
    Sudeći po komentarima na forumu svake godine, to je glavni problem.

Inače, naravno da je glavni problem upisa u SŠ jako veliki broj učenika s vrhunskim ocjenama.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja isto mislim da će dijete u OŠ teško samo pokrenuti odlazak na natjecanje, pa se još i pripremati.
    Tu se jako varaš. Postoje područja - npr informatika - u kojima državni natjecatelji uglavnom nadilaze kompetencije svojih učitelja, pa i preuzimaju inicijativu.
    Ja osobno sam doživjela da mi je učenik došao s pitanjem - mogu li ga ja prijaviti na natjecanje jer je nadležna profa na bolovanju, a bilo je 5 do 12 za prijave.... Nije se radilo o informatici.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko se to puta dogodilo? Ima naravno svakakve djece, no vjerojatnost da će dijete otići na natjecanje je puno veća ako to organizira profesor. I da će bolje proći na natjecanju ako ga profesor pripremi. Znači, uspjeh na natjecanju a time i potencijalni bodovi za upis u SŠ ne ovise samo o djetetu, nego i o okolnostima, tj. školi u koju ide. A to je cijela poanta onoga što sam rekla - da za svaku vrstu dodatnih bodova možemo lamentirati da su nepravedni.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Može. Ali je za sport, po meni poseban problem jer postoje škole gdje apsolutno nikakvu mogućnost djeca nemaju.

A opet, stoti put...najveci je problem već dobro poznat. I za djecu kojoj onda SŠ bude šok.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 06.07.2017. at 23:02

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako i je angažman djeteta iza njega se, cast izuzecima, krije angažman i ambicije roditelja
    znam primjere gdje su roditelji, kod nekih bake, vec ljeto prije počeli raditi s djecom (kompetentni su za to)
    ljeto prije se proslo gradivo cijelog tog razreda, cijelo prvo polugodište su se uzimale instrukcije za pripremu za natjecanje
    za neku djecu sam cula (ne na placu, pouzdani izvori) da nisu na skijanje isla da bi se preko zimskih praznika pripremali za natjecanje
    i to bas neki srednjoškolski profesori koji su na glasu kao odlični pripremaju djecu za natjecanje, najviše sa ciljem dobivanja dodatnih bodova
    naravno radi upisa u mioc

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ajme alex to još nisam čula! U principu informatičari imaju organizirane pripreme, tijekom svih praznika, ali iza toga stoje neke udruge.

Naši profesori znaju organizirati pripreme za natjecanja tijekom praznika (zimskih i proljetnih) za djecu koja su u Zagrebu, nije da sad netko izostaje sa skijanja radi toga.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam se čudila
    i nisam vjerovala kad su mi to pričali

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja ne razumijem što se čovjeku točno promijeni u životu kad upiše i završi MIOC, da je to postalo kao da druga škola ne postoji.

Pošto sam studirala s pola MIOCa, mogu reći da im je na mojem faksu bilo puno lakše nego nama ostalima, bili su spremni na točno to. Ali sumnjam da su u takvoj poziciji oni koji su odabrali neki drugi fakultet.

Meni je npr. baš zanimljivo ovo dvojezičnim školama, škole koje vode djecu van malo, prijavljuju se na erasmuse itd.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tu se jako varaš. Postoje područja - npr informatika - u kojima državni natjecatelji uglavnom nadilaze kompetencije svojih učitelja, pa i preuzimaju inicijativu.
    I meni je pala na pamet informatika ali mislim da je to malo specifičan predmet. Specifičan po tome što školski program uglavnom ne prati suvremene trendove, a pogotovo ne kompetencije učenika. Već se pisalo o tome. Zato me ne čudi da djeca koja se natječu iz tog predmeta sama preuzimaju inicijativu.
    Za druge predmete, stvarno mi je teško zamisliti da se netko u osnovnoj školi priprema potpuno sam i još se tako plasira na državno natjecanje i osvoji neku od nagrada? To mora da je zbilja iznimno dijete, u svakom pogledu.

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ako i je angažman djeteta iza njega se, cast izuzecima, krije angažman i ambicije roditelja
    znam primjere gdje su roditelji, kod nekih bake, vec ljeto prije počeli raditi s djecom (kompetentni su za to)
    ljeto prije se proslo gradivo cijelog tog razreda, cijelo prvo polugodište su se uzimale instrukcije za pripremu za natjecanje
    za neku djecu sam cula (ne na placu, pouzdani izvori) da nisu na skijanje isla da bi se preko zimskih praznika pripremali za natjecanje
    i to bas neki srednjoškolski profesori koji su na glasu kao odlični pripremaju djecu za natjecanje, najviše sa ciljem dobivanja dodatnih bodova
    naravno radi upisa u mioc
    A ovo mi zvuči bolesno ali me nekako ne iznenađuje.
    Iako - moj sin se svake godine (počevši od 2. razreda oš pa dosad) za zimske praznike priprema za neko od glazbenih natjecanja - ali to je zahvaljujući ogromnom angažmanu njegove profesorice koja priprema djecu mimo svog radnog vremena. A za ta natjecanja će pri upisu u srednju školu dobiti frišku figu, pa to na kraju krajeva nema nikakve veze s upisom

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpis na krumpi, osim sto nisam studirala na njenom faksu.
    Naravno da je MIOC vrhunska skola i cestitam djeci koja su upala, ali zasto se na ovom topiku gotovo samo o MIOC-u pise?
    Imam filing da ljude zanimaju i druge skole, a bed im je na ovoj temi pitati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I da, bas je svinjarija sto se za sportske rezultate dobivaju bodovi, a za glazbene skole ne. I jedno i drugo zahtijevaju puno vremena i angazmana ucenika.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    I da, bas je svinjarija sto se za sportske rezultate dobivaju bodovi, a za glazbene skole ne. I jedno i drugo zahtijevaju puno vremena i angazmana ucenika.
    laumi, ne dobiva se ni za sport.
    moje dijete trenira 3h svaki dan, ali taj sport nije dio HŠSS i ne može dobiti ni boda.

Za slične sportove u HŠSS se nastavniku tjelesnog ne da ni prijaviti ih.

Tako da nacionalni prvak u karateu ili veslanju neće dobiti bod, ali ekipa koja je osvojila mjesto u HŠSS hoće - oni uopće ne moraju biti toliko posvećeni da im sport oduzima svaki dan nekoliko sati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uostalom, moj je stav da se ne treba dobiti za ništa. Moja djeca idu u GŠ ili treniraju, samo jer ne trebaju kopat, čistit i radit po kući. I jer mi vozamo, pratimo i plaćamo.
    To je sve privilegija, vrijedni su, ali i privilegirani.

Ocjene+ prijemni!! i to je to. Prva 3 na državnom u temeljnim predmetima - jedino posebno.

Stvari nikad neće biti apsolutno poštene, ali ovo natezanje (u kojem netko tjera dijete na pripreme ljeti da dobije bod za MIOC) je postalo sprdnja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se da je oko mioca nastala prevelika fama
    moja razmišlja o njemu jer nam je (osim preloga) nekako najbliža pm gimnazija
    ali je usmjeravam prema drugima, vjerojatno prelogu
    ne samo da je uopce pitanje upada vec nisam sigurna da joj želim toliko kompetativnu atmosferu
    inzistiranje na odličnom uspjehu u srednjoj, a pogotovo 5.0 mi je malo previše

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam, krumpi, da se boduju samo uspjesi koji se ostvare u sklopu skolskog sportskog saveza. I slazem se.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uostalom, moj je stav da se ne treba dobiti za ništa. Moja djeca idu u GŠ ili treniraju, samo jer ne trebaju kopat, čistit i radit po kući. I jer mi vozamo, pratimo i plaćamo.
    To je sve privilegija, vrijedni su, ali i privilegirani.

Ocjene+ prijemni!! i to je to. Prva 3 na državnom u temeljnim predmetima - jedino posebno.

Stvari nikad neće biti apsolutno poštene, ali ovo natezanje (u kojem netko tjera dijete na pripreme ljeti da dobije bod za MIOC) je postalo sprdnja.
    ovo potpisujem.

A ovo kaj aleks piše ne mogu povjerovati pa da se ubijem.

(inače, i ja sam đak MIOCa, ali fakat mi nije jasno ovo kaj se danas zbiva)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se dam kladiti da u MIOCU osim natjecateljskog kruga postoji i 'normalni' krug djece koja nisu baš takvi savršeni odlikaši, niti su posebno kompetitivni.

Mislim da je to super škola, dobro organizirana, dobre atmosfere, s puno izvannastavnih aktivnosti, djeca se mogu baviti svim i svačim itd.

Ali sigurno da ima i drugih odličnih srednjih škola, i to sve više - jedino što izgleda da što je više odličnih škola to je više i odličnih đaka

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Potpis na krumpi, osim sto nisam studirala na njenom faksu.
    Naravno da je MIOC vrhunska skola i cestitam djeci koja su upala, ali zasto se na ovom topiku gotovo samo o MIOC-u pise?
    Imam filing da ljude zanimaju i druge skole, a bed im je na ovoj temi pitati.
    Pisalo se jer nas je nekoliko kojima su djeca u Mocu, a bile smo aktivne na ovoj temi.
    Možda je to razlog.
    Zar nije normalno onda pisati o iskustvima koje imamo s tom školom, jer imamo informacije iz prve ruke?
    Simple as that.
    A meni je sad, iskreno, bed svraćati ovdje kad vidim koliko negativne energije je usmjereno prema toj školi, a vjerujte, bez razloga.
    (Doduše, kad bolje razmislim, mnogi pišu o Miocu , ponekad čak neutemeljeno, ali fama volat, što se može )

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ne razumijem što se čovjeku točno promijeni u životu kad upiše i završi MIOC, da je to postalo kao da druga škola ne postoji.

Pošto sam studirala s pola MIOCa, mogu reći da im je na mojem faksu bilo puno lakše nego nama ostalima, bili su spremni na točno to. Ali sumnjam da su u takvoj poziciji oni koji su odabrali neki drugi fakultet.

Meni je npr. baš zanimljivo ovo dvojezičnim školama, škole koje vode djecu van malo, prijavljuju se na erasmuse itd.
    Zašto, npr., misliš da Mioc ne vodi djecu van i da ne sudjeluju u erasmus programima?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se da je oko mioca nastala prevelika fama
    moja razmišlja o njemu jer nam je (osim preloga) nekako najbliža pm gimnazija
    ali je usmjeravam prema drugima, vjerojatno prelogu
    ne samo da je uopce pitanje upada vec nisam sigurna da joj želim toliko kompetativnu atmosferu
    inzistiranje na odličnom uspjehu u srednjoj, a pogotovo 5.0 mi je malo previše
    Alex, evo, ovo boldano je, npr., fama

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpis na Forku.
    I meni se ovo smučilo.
    Ispada da se moramo sramiti što nam djeca idu u Mioc.
    Ili da nam djeca nisu normalna, ili da su se upisala kao lažni odlikaši i lažni bolesnici s brdom dodatnih bodova.
    Ma dajte.
    A na kraju svi pišu kak je Mioc super škola i očito tiha patnja mnogih.
    A inače, edukacije radi, Mioc je s razmjenom učenika prvi počeo.
    Još za vrijeme Juge. Tak da prvo se raspitajte, a ne pisati dezinformacije bez veze.
    Ove godine npr. Mioc ima razmjenu čak s Tajlandom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    sportski ( osim skolskih sportskih ) idu samo za sportske razrede.
    zasto mislis da dodatni bod za zdravstveno stanje ili socijalnu situaciju nije ok?!
    Mislim, pitam?
    Zar ne mislis da netko tko je ostao bez majke i oca , ili netko ciji su roditelji dugotrajno nezaposleni ili netko tko ima ozbiljan zdravstveni problem ne zasluzuje taj jedan jedini dodatni bod ( pa neka s njim upisuje gdje zeli, prema ostaloj kolicini bodova)?
    Sigurno su ta djeca zbog okolnosti i izgubila taj jedan bod zbog svog zdravstvenog, emocionalnog i socijalnog stanja.
    Ako si u komi jer ti je roditelj umro?
    jer te muci disanje i koncentracija zbog ozbiljne astme ili slicno.
    jer roditelji nemaju novaca da ti plate pomoc u ucenju ili dodatnu skolu stranih jezika...
    sigurno izgubis barem jedan bod , ako ne i vise skolovanja.
    ili da taj bod dobiju ucenici koji nisu za " elitne " skole?

Ps : moje dijete koje se skolovalo po IP -om nema nikakav dodatni bod na nista, i upisujesamo sa skolskim bodovima u redovitim upisima. Tako da me se to ne tice.
    Ali ZAŠTO se upisujete redovnim upisom ako imate pravo na izravni? Naravno, za to svi u lancu trebaju odraditi svoj dio posla.

Pa trebala vas je škola uputiti na testiranje (profesionalnu orijentaciju) u HZZ, da bi se mogli izravno upisati preko Gradskog ureda za obrazovanje i sport. Tako su se upisivali moji dečki, ne zato jer smo to tražili, nego zato jer je to bio logičan slijed nakon IP u osnovnoj školi.

Mislim, upisali bi se moji sinovi i bez toga jer su imali bodove (čak sam bila u dilemi da li im to treba) ali rekli su mi i u osnovnoj školi, a i stručne službe u obje srednje škole da je bolje nastaviti IP kad već postoje papiri + to zaista pomaže. Ne radi se SAMO o upisu, nego o primjeni IP dalje kroz srednju školu. Zašto tvoj sin to ne bi imao i dalje? A ako ima, imate pravo i na ovo. Niste obvezni upisati se redovno, iako možete (ako recimo od HZZ ne dobijete preporuku za željene škole). Ja sam se nervirala jer preporuka HZZ za mog mlađeg sina nije bila u skladu s mojim mišljenjem, nego rezultatima testiranja i NJEGOVOM željom, ali nakon završenog prvog razreda sa 4.0 nemam primjedbi. On je zadovoljan, a ja sam se okanila pametovanja. Nije mu lako, da se razumijemo, ali brate - to je srednja škola, nek grije stolac.

Inače, moje iskustvo sa stručnim službama srednjih škola je značajno bolje nego u osnovnoj, tako da - iako se niste upisivali direktno, ne bi škodilo da pripomeneš taj IP koji imate, da ga u školi uzmu u obzir. Možda će vas nadležni školski liječnik poslati na dodatno testiranje (mog starijeg su poslali, mlađeg ne) ali to se odradi.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.07.2017. at 08:40

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Pisalo se jer nas je nekoliko kojima su djeca u Mocu, a bile smo aktivne na ovoj temi.
    Možda je to razlog.
    Zar nije normalno onda pisati o iskustvima koje imamo s tom školom, jer imamo informacije iz prve ruke?
    Simple as that.
    A meni je sad, iskreno, bed svraćati ovdje kad vidim koliko negativne energije je usmjereno prema toj školi, a vjerujte, bez razloga.
    (Doduše, kad bolje razmislim, mnogi pišu o Miocu , ponekad čak neutemeljeno, ali fama volat, što se može )
    Znam da sad nisi mislila na mene, ali ipak ću napisati. Meni je MIOC samo jedna od nekoliko vrhunskih škola, uz X., V., XVI., Tituša i još neke. Ali smatram da se jako dobro obrazovanje može dobiti i u većini ostalih gimnazija, naročito ako je učenik vrijedan I zainteresiran.
    Nisam baš sigurna da se ovdje o MIOC-u negativno piše, nego su ljudi nezadovoljni jer se piše većinom o MIOC-u, a ima nas I kojima trebaju informacije I o drugim školama, I ne samo o gimnazijama

Moja curka je upala I u XVI. I u IV.; radije bi u IV., bila je na Danima otvorenih vrata, pisala tamo prijemni I sve joj se sviđa. Znam da je XVI. puno poznatija, a kakva je razlika u kvaliteti, ima li netko informacije?
    Dodatni plus za IV. je jednosmjenska nastava.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam baš sigurna da se ovdje o MIOC-u negativno piše, nego su ljudi nezadovoljni jer se piše većinom o MIOC-u, a ima nas I kojima trebaju informacije I o drugim školama, I ne samo o gimnazijama
    da.
    ali ako se na ovom topicu prica stalno vraca na mioc, onda je valjda to ljudima interesantno.
    ta fama oko te skole
    jer u zg sigurno ima jos nekoliko gimnazija koje su joj u rangu
    i nitko nece biti u zivotu zakinut ako ne zavrsi prvu, vec drugu super gimnaziju

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Forka, poanta je u tome da to imaju i druge škole I druge škole imaju razmjene, ovo, ono.

Tanči, ne da mi se, uspjeh moje djece je samo njihov

Stvar je u tome da zbog osjećaja da će postati fejl ako ne upišu nekoliko izvrsnih gimnazija, djeca i roditelji manijakalno guraju prosjeke 5.0, koji su probili sve statistike, svake godine sve više škola ni ne prima djecu ispod 79 bodova. Tako izvrsnost i gubi poantu, bit izvrstan, imati 5.0 sve je zbilja iznimno. Ne raste kompetetivnost u nabijanju razine znanja, samo kompetetivnost u nabijanju prosjeka i bodova. A ako je motiv za to upis u nekoliko gimnazija, onda je teret reklame tih gimnazija kao garancije bilo čega u životu isto - pa velik.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja curka je upala I u XVI. I u IV.; radije bi u IV., bila je na Danima otvorenih vrata, pisala tamo prijemni I sve joj se sviđa. Znam da je XVI. puno poznatija, a kakva je razlika u kvaliteti, ima li netko informacije?
    Dodatni plus za IV. je jednosmjenska nastava.
    dvojezicni program u jednoj i drugoj?
    ne znam info o razlici izmedju 4. i 16. gimnazije
    moja N. ce upisati 16.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ZAŠTO se upisujete redovnim upisom ako imate pravo na izravni? Naravno, za to svi u lancu trebaju odraditi svoj dio posla.

Pa trebala vas je škola uputiti na testiranje (profesionalnu orijentaciju) u HZZ, da bi se mogli izravno upisati preko Gradskog ureda za obrazovanje i sport. Tako su se upisivali moji dečki, ne zato jer smo to tražili, nego zato jer je to bio logičan slijed nakon IP u osnovnoj školi.

Mislim, upisali bi se moji sinovi i bez toga jer su imali bodove (čak sam bila u dilemi da li im to treba) ali rekli su mi i u osnovnoj školi, a i stručne službe u obje srednje škole da je bolje nastaviti IP kad već postoje papiri + to zaista pomaže. Ne radi se SAMO o upisu, nego o primjeni IP dalje kroz srednju školu. Zašto tvoj sin to ne bi imao i dalje? A ako ima, imate pravo i na ovo. Niste obvezni upisati se redovno, iako možete (ako recimo od HZZ ne dobijete preporuku za željene škole). Ja sam se nervirala jer preporuka HZZ za mog mlađeg sina nije bila u skladu s mojim mišljenjem, nego rezultatima testiranja i NJEGOVOM željom, ali nakon završenog prvog razreda sa 4.0 nemam primjedbi. On je zadovoljan, a ja sam se okanila pametovanja. Nije mu lako, da se razumijemo, ali brate - to je srednja škola, nek grije stolac.

Inače, moje iskustvo sa stručnim službama srednjih škola je značajno bolje nego u osnovnoj, tako da - iako se niste upisivali direktno, ne bi škodilo da pripomeneš taj IP koji imate, da ga u školi uzmu u obzir. Možda će vas nadležni školski liječnik poslati na dodatno testiranje (mog starijeg su poslali, mlađeg ne) ali to se odradi.
    Zato sto je dobio preporuku za :
    a) racunalnog tehnicara
    b) ekonomistu

pod a) je imao premalo bodova za upisnu kvotu u odnosu na ostale prijavljene
    pod b) nismo niti naveli kao zelju. Ne svida mu se program i mislim da ta skola ( smjer) nije za njega obzirom da se tamo trazi organiziranost i struktura pod 1.

nama su otvoreno u Uredu rekli da ide na redovite upise ako ne upise jer su svjesni da su kvote male u odnosu na broj preporuka. IP se moze traziti naknadno nakon upisa, Pravilnik tako kaze.
    Mislis da sam ja odusevljena sto moram na redovite upise nakon gnjavaze i hodanja po gradu ( od vise dana) za predupise?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne dvojezicni, nazalost nije imala bodove iz ocjena. Prijemni je dobro napisala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I da ponovim : ne postoji direktan upis za IP!
    Preporuka ne znaci da ce upasti u ( te male kvote) ako ima puno prijavljenih , a oni imaju bolje ocjene.
    Posljednje uređivanje od sirius : 07.07.2017. at 08:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •