Da nadodam sto nisam navela u prethodnom postu- za izbacivanje mlaza izdojim se rucno ako stignem prije podoja u kupatilu, ako ne onda u rucnik.
Klokanicu nisam zeljela prije poroda jer nisam htjela dijete koje ce biti stalno na rukama. Sada razmisljam o njoj iako je jos uvijek ne zelim nabaviti jer mi vec njegovih 5kg predstavlja problem s obzirom na stanje moje kraljeznice i stare lomove tako da se stalno nadam da ce ova faza proci.
Htjela bi reci da on spava 2x dnevno duze 3-5 sati (jedna tura od 3, jedna od 5 sati). Jucer npr nije spavao citavo jutro, polijepodne je odradio 3h i cijeli dan nervoza i zivcanost i vecina neuspjesnih podoja. Onda je zakomio u 20.30(pojeo je u 19.30) i probudio se malo prije 1 ujutro.
Ja uglavnom spavam samo navecer kad on spava jer preko dana jednostavno ne mogu..
Odlucila sam mu malo promijeniti rutinu mijenjanja pelena da vidim kako ce reagirati. Do sada sam ga mijenjala uvijek pred podoj da bi on tokom ili odmah nakon podoja napunio pelenu i zaspao. Nije imao nikakav osip, ali citala sam da se mora obavezno mijenjati pokakana pelena odmah plus mi se cini da ga cesto mijenjanje pelene prije dojenja iznervira i da zato ne moze jest. Pa sam ga promijenila 3x nakon podoja sinoc i jutros. 1x je bilo brzo i efikasno, druga dva puta se iznervirao i opet smo imali mali koncert urlanja da bi se na kraju umirio na sisi nakon par neuspjesnih pokusaja, bez puno sisanja, cisto terapijski.