Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pročitala sam svoju prvu Agathu Christie - Božić Herculea Poirota. Moj sin sad reda njene knjige pa sam se onda i ja poslužila.
    Sve češće izmjenjujemo knjige, što prije nisam mogla jer mi je većina knjiga za djecu i mlade danas nečitljiva.

Inače sam tužna što nisam zapisivala koje sam sve knjige čitala dok sam odrastala (pa ja sad umjesto djece zapisujem njihove). I onda sam nekidan našla nešto slično popisu - u jednoj sam knjizi biblioteke Vjeverica označivala plusićima koje sam knjige pročitala - sjećate se da je na kraju svake knjige bio otisnut popis dotad izašlih u biblioteci. Očekivala sam tko zna kakvu iluminaciju od prisjećanja, ali zapravo mi većina tih naslova ništa ne znači. Sjećam se samo onih kojih sam se sjećala i bez popisa

Jedino se ne sjećam kako su se zvale knjige Anđelke Martić u kojima je opisivala ljeta provedena kod bake i djeda u Zagorju, a bile su mi divna onda. Doduše, pitanje je bih li ih i našla sada jer ona više nije rado tiskan pisac.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino se ne sjećam kako su se zvale knjige Anđelke Martić u kojima je opisivala ljeta provedena kod bake i djeda u Zagorju, a bile su mi divna onda. Doduše, pitanje je bih li ih i našla sada jer ona više nije rado tiskan pisac.
    Šašavi dan? Jedino se te sjećam, da donekle odgovara opisu.

Inače, postala sam malo opreznija s prisjećanjima na davno pročitane knjige, jer se i moj odnos prema tim knjigama s godinama mijenja, a da toga nisam ni svjesna. Nedavno sam tako ponovo uzela čitati "Malostranske pripovijesti" Jana Nerude, knjige koju sam oduševljeno čitala dok sam bila na faksu. Sad mi je bila naprosto - dosadna. Slično sam doživjela i pri ponovnom pokušaju čitanja Forsterove "Sobe s pogledom". A neke druge knjige su mi pak u ponovnom čitanju otkrile potpuno novu dimenziju (npr. Buddenbrookovi).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam svoju prvu Agathu Christie - Božić Herculea Poirota. Moj sin sad reda njene knjige pa sam se onda i ja poslužila.
    Sve češće izmjenjujemo knjige, što prije nisam mogla jer mi je većina knjiga za djecu i mlade danas nečitljiva.

Inače sam tužna što nisam zapisivala koje sam sve knjige čitala dok sam odrastala (pa ja sad umjesto djece zapisujem njihove). I onda sam nekidan našla nešto slično popisu - u jednoj sam knjizi biblioteke Vjeverica označivala plusićima koje sam knjige pročitala - sjećate se da je na kraju svake knjige bio otisnut popis dotad izašlih u biblioteci. Očekivala sam tko zna kakvu iluminaciju od prisjećanja, ali zapravo mi većina tih naslova ništa ne znači. Sjećam se samo onih kojih sam se sjećala i bez popisa

Anđelka Martić& Proljeće, mama i ja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •