Super Bornastra!
Super Bornastra!
Bornastra jesi ti imala kakvih simptoma prije bete?
Hvala
Radila sam betu dosta rano jer sam imala blagi hiper. Srećom, dobro se osjećam
Hmm, simptomi... 1 i 4 dnt bolovi u leđima, baš onako kao menstrualni, a 4 dnt se nisam nikako mogla namjestiti da zaspem od tih bolova...
Kada je prošao dan kada sam trebala dobiti M bez ikakvog smeđeg iscjetka (prošlu stimulaciju baš na taj dan mi je krenuo) baš sam bila sretna
Makar, niti to ne mora ništa značiti.
I zadnja dva dana možda mrvicu osjećam cike- nisu bolne, ali onak- osjećam ih.
Stvarno nikakve posebne simptome nisam opazila...
Predivno
Cestitammmmmmm
Bornatra, sad samo hrabro naprijed! ❤️
Bornastra čestitam![]()
Bornastar čestitam, ~~~ da se beta uredno dupla
Hvala tonkica, hvala darmar...
To nam i je cilj sada, da se lijepo i pravilno dupla![]()
Bornastra....super vijest! Čestitke!
je je Rominka,prije 4 godine smo išli na advent u prag a ovaj put malo uranili.
trenutro odmaram po cijele dane i to me izluđuje,taman sam se lijepo bila vratila na posao prosli tjedan i brže su onda prolazili dani. sada sama doma po cijeli dan,cura ode u vrtić pa dok je vrate navečer ja luda. u ponedjeljak na kontrolu. sada je sve mirno. i znaci sada već....22dnt i simptomi nula bodova. ponekad neko žiganje u donjem dijelu stomka. cice miruju. prema tome...simptomi...nista ne znace.
glavu gore cure i samo pozitivno!![]()
![]()
Evo nesto osjetim u trbuhu. Dosla doma nakon 4h tandrkanja u busu (iako je trebao biti brz sisli s autoputa zbog zabrane prometa). Cak me i cicke bolile kad smo poskakivali, ali vise ne. Nadam se da nije nitko primjetio kako ih pipam da vidim dal su otvrdnule (nisu).
Drugi čet vadim dakle ja betu (1tjedan iza bornastre sam)
Posljednje uređivanje od maritas : 30.11.2017. at 19:10
Hvala vam od srca drage moje ❤️
Maritas, Inso... držimo fige!
Jutro!
Kad ste vi počele voziti auto nakon transfera? Radi se o ukupno 10km za sad.
Jednom sam odmah i to je bio najneuspjesniji postupak
10km nije duga vožnja samo se nemoj nervirat na druge vozače kao ja
inače imam 10ak km do grada/posla/vrtića...vozila sam cijelo vrijeme do ovog obaveznog mirovanja
ja sam ona na koju se ljute drugi, ja sve puštam i spora sam ko puž.
druga varijanta mi je da me tata vozi, a to je tek stres.
ok. idem sutra sama. dilema rjesena
Cestitke na pozitivnim betama![]()
Tuzilicama veliki zagrljaj i puno pozitivne energije za novi pokusaj ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sam i u prvom i u drugom dobitnom postupku vozila i auto a i biciklo. Nisam mirovala niti sekunde osim samo taj dan kad je bio transfer. Drugi dan sam odmah isla doma avionom. Jedino malu nisam dizala, M.je vec velika cura i moze joj se objasniti, al sam se normalno saginjala i cucala da joj mogu obuci cipele.
Cak su mnoge cure tu pisale da pregibanje nije dobro al kod mene to nije bio slucaj.
Imala sam jedan neuspjesan fet i tad sam se bas malo vise pazila pa sam iz tog razloga rekla da sad ovaj put ne.
Slucajnos ili ne nemam pojma.
Po meni nema pravila.....ako je embrij dobar opstat ce i doci ce do implantacije pa da ne znam sto radimo.
Sretno cure ❤
Pretpostavljam da je tako, ali ovaj put sam odlucila, umjesto da ja mozgam (i sama sebe poslije grizem), da pitam kad me nesto muci da vas pitam jer sam sama sebi najveci neprijatelj kad me nesto muci. Vec ste me vise puta smirile da vam bar kavu dugujem
Šaljem puse svima![]()
Evo da i tu napišem svoj jučerašnji panični napadaj. Jučer 9 dnt, dopodne sve ok , na poslu standardna gužva. Kad ono dođem ja s posla, a na ulošku roza krvava mrlja. Dakle ne znam kako vi ali mene odmah zašarafilo. Prva pomisao je bila da sam dobila vješticu. Dobro da se nisam rasplakala.To mi je dakle bio 29 dan ciklusa. Inače ciklusi dulji, 31 dan i do sad nisam nikad dobila vješticu prije nego sam prestala sa terapijom. A onda mi je kroz glavu prošlo da bi se od 7-9 dnt moglo pojaviti implatacijsko krvarenje. Tako da sam odmah u ležeći položaj, malo mirnija.
Do navečer je totalno prestalo i jutros samo neka mala smeđkasta mrljica. Nemam ostalih simptoma osim umora i nekog laganog grčenja oko pupka. Dakle danas 10 dnt i nemam pojma kako ću izdržati do četvrtka i do bete. Možda u ponedjeljak napravim test... ne znam, nisam pametna... ne usudim se previše nadati... i tko zna od čega to krvarenje...
maritas samo pitaj ako te to olakšava i opušta...samo naprijed.
elvi ja sam umrla 18dnt kad sam prokrvarila,na ulošku baš crveno,mislila evo je,legla mirovala,pa nisam imala mira i posla u bolnicu na uzv,doktor vidio mjehurić u maternici,vjerojatno hematom mali. sada sam doma,mirovanje pa ne idem ni radit....malo puno mi fali svakodnevnog gibanja....upravo sam prigala palačinke jer sam gladna....užas otići ću preko 1oo kila hahaha
laganini cure....opustimo se koliko možemo,ako ima bit bit će ma što god mi radile ili mirovale ili jurile. nema pravila.
Ako je to bilo jucer, mozes i sutra napraviti test.
A pogotovo jer danas ne curis, nemoj se previse brinuti.
Mora curenja su počela 5—7 dnt, tak da znam sto govorim. Ako stane, nije menzis. Meni nije nikad stalo (osim na pola sata).
Da se i ja prikljucim, nadam se da se admini neće ljutiti. Ja sam prije i poslije transfera sve samo ne odmarala. Izmedju punkcije i transfera sam imala važan sastanak i morala preputovati preko 1100 km u 24 sata da bi opet stigla na transfer. Nakon transfera šetala i sledeci dan krenula opet na put.
Svaki dan vozim. U stanu se renovira, osim na poslu nisam sjedala. Moram priznati da je muž prao prozore i nosio teret. Ali ja sam pomogla čak i oko struganje ljepila sa podova jer smo sve mjenjali.
I na kraju uspjeh, samo da tako i ostane.
Zasto bi se ljutili? Meni su takvi postovi melem na ranu.
Nije da ja skroz mirujem. Cak sam sad nesto fizicki pomogla. Trebala sam samo gurnuti, ali instiktivno i digla. Al to je on kriv jer mi je dao blizu. Lijepo sam rekla da ide zvat mog tatu. Svaki dan si ja nadem nesto oko čega ću se gristi kasnije.
Jedino danas nisam isla van jer su asfaltirali u okolici i bas se osjetio bitumen.
Sretno sos![]()
Bornastra, kolka je beta danas?
Mene tu i tamo nesto zaskaklja (moze biti i od utrica), ali nikako da osjetim neku bol. A tako bi da me nesto zaboli![]()
Ja isto zelim da me boli l, a onda kad stvarno zaboli malo me i panika uhvati jer ne znam sto se dogada ni jel to dobar znak ili nije... cudne smo mi biljke
Nego, ja ne znam kad bi betu vadila, mislim da cu dosta rano jer ce meni uvesti heparin od pozitivne bete, pa bih voljela to sto prije znati
ti si 6 dana nakon bornastre, dakle u srijedu ako zelis betu oko 120, četvrtak ako želiš preko 150.
ja ne bi duže čekala, da stignes do petka dobiti heparin.
mene nista ne boli, tebe bar malo :D
obavezno javljaj, ja cu poslije tebe. ovaj put sam totalna kukavica. veceras/sutra mi je ključno da ne počne krvarenje. zabranila decku i da ide na pivu i planinarati. ima da strepi sa mnom :D
Posljednje uređivanje od maritas : 02.12.2017. at 13:40
Beta danas 349,3
Još ponovimo u ponedjeljak i dogovaramo za dalje...
Cureee, držim vam najveeećee figeee!!
Inso, ja sam prvu betu vadila 10dnt...
Odlično se dupla!
Meni bi 10 dnt bio u srijedu, a mislim da ću izvadit u utorak pa opet u četvrtak, ako bude pozitivna, da vidim jel se pravilno dupla, jer moj dr radi ambulantno u četvrtak pa da mu imam s čim doći.
Kad su blastice u pitanju, mislim da je 9dnt sasvim ok, jer to je 14. dan od ovulacije (aspiracije) odnosno dan kad bih u normalnom ciklusu dobila menstruaciju i tada bi već i kućni testovi trebali biti pouzdani
Ok ti je to raspored.
Mozda te posalje još treci put kao bornastru, ali svo zlo u tome. Glavnp da ti da cim prije heparin, pa makar i jednu kutiju, ili na placanje. Koje mutacije imas?
Ti bi teoretski i sutra mogla napraviti test (neki bolji), sutra ti je vjerojatno beta oko 30, u utorak 75, u cetvrtak 150.
Neces raditi test? Direktno ćes betu?
Bornastra sretno i dalje![]()
Bete se toliko razlikuju da je uopce suludo ovako predvidjati betu na koji dan. Netko ce na 13 dan blastice vec imati oko 900 betu a netko oko 400,500 pa tako da se ne treba uopce tim voditi a niti opterecivati.
Na stranici ispred je netko vec na 11 dan imao betu od 500 i nesto.
Nema nista vjerojatno na koji dan.....
Ja sam u prvoj trudnoci na 12 dan al dvodnevnog embrija imala vec betu 139 a netko tek na taj dan ima oko 50-70 i sve bude u redu hvala bogu.
Sve ovisi kad ce se dogoditi implantacija i netko je vec davno pisao da je kod icsi oplodnje pocetna beta manja vec kod klasicnog ivf.
http://forum.roda.hr/threads/54020-j...lije-transfera
Evo ovdje je statistika i ima jako lijepih primjera pa procijenite same![]()
Imam pai 4g/4g i ace DD homozigot, ostalo je uredno. Ali imam i jednu biokemijsku i jedan spontani iza sebe, pa vjerojatno vise opreza radi uvodimo taj heparin.
Jutros sam pisnula jedan test, i ne mogu rec ni da je pozitivan ni da je negativan, znaci vidjela se sjena sjene druge crtice, tek toliko da se vidi gdje bi trebala biti crtica.
Mislim da cu u utorak prvu betu izvadit.
LaraLana slazem se, bete u velikim rasponima su normalne
Potpisujem ovo!
Slucajno sam skicnula temu i vidim da pricate o betama pa da podijelim svoje iskustvo.
Prosla izgubljena trudnoca... uredne bete, unutar prosjeka, uredno se duplale i missed na kraju.
A ova trudnoca beta na 9 dnt samo 20, druga 34....gotovo smo otpisali sve, ali nakon tog se nastavila i vise nego uredno duplati i eto nas pred porod.
Uglavnom vrijednosti bete su vrlo individualne i ne treba se usporedjivat s drugima ili bit opterecen brojkama dok god on raste i lijepo se dupla.
Cestitke svim novim trudnicama i sretno i skolski do kraja.
Odlicna stranica o rasponu vrijednost bhcg-a prema danima nakon oplodnje.
http://www.betabase.info/chart/basic/single
Dosta sam citala o vrijednostima beta i više manje mislim da sam pogodila srednje vrijednosti za jedan implatirani embrij. Naravno da ima drukcijih vrijednosti jer nismo svi isti, kao i kolicina hormona koju izlucujemo. Nadam se da je bar inso shvatila bit posta (da se ne prestrasi preniske bete). Njena danasnja sjena na neki nacin povrduje moje zakljucke, ali to je sad najmanje bitno.
Inso, zelim ti od srca sutra jacu crticu i prelijepu betu prekosutra
P.s. ja sam jutros lezala u krevetu i 15 min trpjela pišanje razmišljajuci o testu i ipak odustala od testa. Još danas cu se praviti da sam trudna
Inoso koliko stanicni embrij je tebi vracen i koji dan?
Ja sam u prvoj t vadila betu na 12 dnt a sada sam namjerno vadila tek 15 dnt i iznosila je 399 bas iz tog razloga da vidim kolika bi bila na tih 14 ili 15 dnt sto doktori vecinom i traze. Niti u jednoj trudnoci nisam vise ponavljala. Rekli da ne treba. U obe t sam isla na prvi uzv 21 dnt. Nista nemoj predvidjati......slusaj onako kako ti savjetuju. Ja sam uzimala aspirin u trudnoci i prekinula kad mi je dr rekao. Do 12 tt punih.
Posljednje uređivanje od LaraLana : 03.12.2017. at 10:23
Kod mene je vracena blastica 5. dan.
Danas mi je 7dnt
Ok. Ja bi betu vadila u srijedu na 10 dnt ( i nemam pojma kolika bi ti mozda trebala biti) al znam da sam davno jednom nasla jedan clanak na stranom forumu i ne mogu se sada sjetiti niti ga naci da preporucuju da se beta vadi na parne dane od transfera....lijepo je i pisalo radi cega.
Ja sad iz puno razloga nisam uspjela izvaditi na 14 dan....inace bi vadila na 14 a ne na 15 dnt.
I ja bi rado u srijedu, ali ne znam da li mi je bolje doci doktoru sa 2 bete ili sa jednom, a on mi radi u cetvrtak. Tako da se jos mislim sto cu
Posljednje uređivanje od LaraLana : 03.12.2017. at 10:45
Ne pijem andol
I tuga golema... 12 dpt test negativan. Izvadit ću betu u četvrtak ali sve lađe potonule i ne nadamo se ničemu.
Poslano sa mog T04 koristeći Tapatalk