Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Dobra vijest je da to prođe jako brzo. DOk traje, imaš osjećaj da nikad neće biti gotovo, a onda samo jedan dan shvatiš da je prošlo i da već danima (ili tjednima) nema tih problema. Često naiđu neki drugi, hehehe... tako je to s malom djecom. Uživaj koliko možeš i nemoj baš previše brinuti. Mala djeca plaču i gotovo.
A loša vijest je da kod nekih ne prođe tako brzo. Kod moje nije prošlo tako brzo...o tome koliko je kao beba plakala neću ni pričati ( i prošli smo sve preglede i rekli su da je sve ok s fizičke strane) a plakala je i plakala do svoje 5. I dan danas nema dana da ona ne plače, mora otplakati i izbaciti to van.
Jednostavno ima takve djece i ne znam zašto je to tako teško shvatiti. I mi kao roditelji imamo pravo teško se s tim nositi ili se nositi kako koji dan. Moja J. je vječno nezadovoljno dijete, uvijek nešto ne valja, da je sve najbolje ona će naći onu jednu mrvicu koja nije valjala i reći da ništa ne valja. Uvijek traži onu negativnu stranu svega. Ja sam pak osoba koj traži onu zadnju svijetlu točku koja postoji pa mi je naravno bilo teško i još uvijek je ponekad nositi se s tim da moje dijete nije takvo i da ja nisam kriva za to.

Evo npr. u školi joj ide sve od ruke, mi ni ne znamo da ide u školu. Dođe jučer doma i kaže ljuto da je dobila 5 iz prirode ali nečistu peticu. Mi pitamo kakva je to? To je ona s 1 greškom i nije čista. Nitko joj to nije rekao nikada i ona je ljuta i nesretna i nezadovoljna jer to nije čista petica. Pitam ju da li učiteljica tako kaže ili djeca, kaže ne ona to sama zna.
Otvorim e-dnevnik i pitam ju da mi pokaže gdje piše da je to nečista petica...kaže evo tu gdje piše 31/32 tu ti piše da je nečista. I zbog te 'nečiste' petice je ona sve svoje frustracije i suze i ljutnju jučer istresla na nas.