Pokazuje rezultate 1 do 50 od 977

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 5. dio

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo što tanja navodi, da se religiozne teme provlače kroz sve predmete, to me pomalo brine... da se ne nađe u situaciji da nešto ne zna jer je osnova za to prezentirana na vjeronauku...
    Bit će toga sigurno. I mene to čeka, vjerojatno u višim razredima. Ako je baš strogo religiozna tema, ja očekujem tipa sastavak iz hrvatskog na temu Tri kralja, da je dovoljno osnažena da će reći da nije vjernik i da o tome ne zna puno i da zamoli za alternativnu temu. S obzirom da ih ima značajan broj u razredu koji ne idu na vjeronauk ili su drugih religija, sumnjam zapravo da će, barem u OŠ, doći u situaciju da neće moći birati ili reći.

Imali smo situaciju npr., da je časna ostavila nju u razredu da čuje kako druga djeca lijepo pjevaju pjesmicu za Božić. To joj je bila emotivno najteža jer joj je bilo glupo da ona samo sjedi i šuti dok ostali pjevaju (drugi nevjeronaučnici su se bili raspršili ili nisu se još vratili u razred, pa je samo nju zahaklalo). Promptno sam reagirala s informativkom učiteljici, uz zamolbu da se poštuje naš stav da dijete ne sudjeluje na nastavi vjeronauka. Časna me sutradan nazvala na telefon stila nisam ništa loše mislila, a ja sam ponovila svoju zamolbu i nije joj to više palo na pamet.

Dane kruha i ostale stvari koje se "približavaju" i bez naše proaktivnosti naštrebeta po datumima - katolički blagdani, tko je koje vjere itd.

Bilo je u zadaćnici iz HJ (radna) tipa što bi ti zamolila Isusa za Božić, tu je nešto napisala - nije se moralo ništa konkretno znati pa je ono napisala govor miss "worldpiece, love itd.".

Krizme, krštenja itd. - so far, no issue. Fakat je to ne muči. Nemam pojma zašto. Dovoljno toga zapravo ona ima i radi što drugi ne, tako da nekako nije se tu osjetila "ugrožena" tipa zašto ona ne, a ostali da. Mislim da važe cost-benefit pa kad vidi koliko drugi za to moraju ulagati truda i vikendom, ne isplati joj se.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.05.2018. at 10:41

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •