Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa kakve to ima veze sa proračunom Sutivana? Ne otplaćuju se krediti iz gradskog proračuna.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kakve to ima veze sa proračunom Sutivana? Ne otplaćuju se krediti iz gradskog proračuna.
    Kako misliš kakve veze ima? Otkud toliko novaca po glavi stanovnika?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja bi rekla da ti s apartmanima dobrim dijelom i nisu stanovnici Sutivana... tu imaju cijela planski (recimo) gradjena apartman naselja.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Postoje i majke koje nisu prebogate, a ni socijalni slucajevi, i koje bi vise novaca imale da rade, nego da su odgojateljice pa ipak koriste ovu mjeru. A koriste je jer zele biti kuci s djecom. Znam ih ja u Splitu koje su ostale kuci nakon tretjeg djeteta jer su se htjele na taj nacin posvetit obitelji i momoza imat jos djece (ili ne)... i teze im je financijski tako nego da rade... al ipak su se odlucile na to jer im je s puno drugih strana tako bolje. Tu naravno nema nikakve mjere.

Nisam ni ja nuzno za tu mjeru, al hocu rec da da je sigurno koriste razni profili roditelja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje i majke koje nisu prebogate, a ni socijalni slucajevi, i koje bi vise novaca imale da rade, nego da su odgojateljice pa ipak koriste ovu mjeru. A koriste je jer zele biti kuci s djecom. Znam ih ja u Splitu koje su ostale kuci nakon tretjeg djeteta jer su se htjele na taj nacin posvetit obitelji i momoza imat jos djece (ili ne)... i teze im je financijski tako nego da rade... al ipak su se odlucile na to jer im je s puno drugih strana tako bolje. Tu naravno nema nikakve mjere.

Nisam ni ja nuzno za tu mjeru, al hocu rec da da je sigurno koriste razni profili roditelja.
    Pa naravno, pitanje je samo ima li smisla da se takve odluke plaćaju iz proračunskih novaca.

Ja osobno smatram da iz niza razloga to nema smisla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ovi su imali, pa su shvatili da niti uz novac neće riješiti pad broja stanovnika
    https://www.vecernji.hr/vijesti/ni-2...u-kugu-1072449

Tako će i u ZG za koju godinu shvatiti, samo što će nam brojkama o povećanju broja stanovnika prikazati to kao dobre mjere (neminovno je da će u glavnom gradu države doći do porasta broja stanovnika jer i dalje je najizraženija migracija prema glavnom gradu zbog većeg broja radnih mjesta koje se nude).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    A ovi su imali, pa su shvatili da niti uz novac neće riješiti pad broja stanovnika
    https://www.vecernji.hr/vijesti/ni-2...u-kugu-1072449

Tako će i u ZG za koju godinu shvatiti, samo što će nam brojkama o povećanju broja stanovnika prikazati to kao dobre mjere (neminovno je da će u glavnom gradu države doći do porasta broja stanovnika jer i dalje je najizraženija migracija prema glavnom gradu zbog većeg broja radnih mjesta koje se nude).
    S ovog Vrijeskinog linka, da ne prođe ispod radara:
    Ne samo da nije bilo rezultata kakve smo očekivali nego nam se broj stanovnika u tome desetogodišnjem razdoblju smanjio sedam posto. Iznos od 25.000 kuna svakako je bio stimulativan, ali to ipak nije bio postojan izvor prihoda za obitelj koja bi se odlučila na dijete – rekao je Sobota, načelnik općine u kojoj je vrtić za roditelje bio besplatan, a studenti su primali nepovratne potpore.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku

Ja to u potpunosti razumijem. I ostajala sam nakon porodiljnog od godinu dana s djecom još onoliko mjeseci koliko sam si mogla priuštiti. Ali ne mogu si priuštiti ostati par godina, a kamoli 15 godina, niti bez svoje place, niti s tih 3500 mjesečno. Tko s troje djece može? Samo onaj tko ima back-up s drugom plaćom/riješenim stambenim pitanjem. Lijepo je biti doma s djecom, ali moraš platiti i račune. Ne luksuz, režije i hranu.

Dakle ta je mjera za one kojima je svejedno i koje si mogu priuštiti. Baš ono što je Cubana rekla, zašto nekoga potičeš s naknadom od 15 godina, a nekog ni sa čim? Potakni nas sve na rađanje. Zašto ne veća naknada za 3. dijete do treće godine? Odmah bih ostala do treće godine doma da dignu to s tih smiješnih 2300kn. Tko si to može priuštiti? Ili onaj tko nema ništa ili netko tko ima back-up, a to dobro dođe.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Kako misliš kakve veze ima? Otkud toliko novaca po glavi stanovnika?
    ?? nema veze sa trošenjem proračunskog novca to što su ljudi digli kredite za apartmane. Ako mjesto raspolaže tolikom količinom onva po stanovniku, onda bi možda moglo izvojiti dio tog novca za mejere o kakvima ovdje pričamo, za školske knjige, sufinanciranje prijevoza djeci koja putuju u školu itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •