Stranica 10 od 37 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dobro da se dijete uopce sjetilo otici u skolu nakon 4 dana spojenog vikenda.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ps : dijete je meni reklo za oprost. Mora da je ekipa iz njegove skole vec koristila mjere.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nije istina da se ne odbijaju neke populističke fore gradonačelika.

Od 108 osnovnih škola - 29 je prihvatilo uniforme, 33 djelomično prihvatilo (neki razredi hoće neki neće), a 46 osnovnih škola je odbilo populističku mjeru i nisu dobili ništa. Škola se i dalje raspada a sapun i papir za printanje i dalje ja kupujem i nosim u školu.
    Također, djeca Grada Zagreba npr. ne sudjeluju na natjecanjima iz matematike u četvrtim razredima OŠ (uz još neke županije kao što su Ličko-senjska) jer nema novaca za organizaciju (čitaj jedan sendvič, printanje 2 papira po učeniku i prisustvo učitelja na natjecanju).

Populizam je odradio svoje, što je vidljivo i iz ove teme. Nitko ne navodi koliko treba vremena za vožnju djeteta na trening, u koji kvart vozite dijete u vrtić, a nakon toga koliko je dugo putovanje do radnog mjesta i tako svaki dan 2 puta? Ja sam vozila u kvart gdje mi treba 45 min do vrtića jer imamo takve prometnice, a nema mjesta u vrtiću koji je najbliži. I smeće je svugdje jer ne prazne kontejnere. Uz dodatak što puno ljudi kopa po tim kontejnerima.
    Po službenim podacima, najviše ljudi je otišlo zadnjih godina u zapadne zemlje iz Grada Zagreba, nakon toga slijedi Slavonija. Mislim na brojke ljudi koji su emigrirali, ne na postotke.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mozda mali offtopic, evo sad pricali na tv kako im je jedna od super mjera za koju smo pokupili puno para od EU fondova smjenski/dulji rad vrtica

Jeste vi imale ankete o potrebama duljeg rada vrtica? Kod nas sumnjam da budu isli u to. 80% djece odlazi u 15h doma, ostatak do 16h. Mislim da nam vrtic radi do 17 (to ovisi od objekta do objekta prema potrebama) i to ostane ono 5-6 djece

Evo to je jedna od mjera koja ide za cijelu drzavu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    I ako ti do posla treba do pola sata, mogla bi dnevno putovati za 2x4 kn. Sto bi te koštalo cca 2000 kn godišnje. Pokaz platiš 3500. Onda im se žališ, da si ti već kupio godišnji pokaz, a oni su pojeftinili samo pojedinačnu kartu. Oni kažu, a čujte...
    BB - kupim godišnji đački pokaz
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 07.05.2018. at 18:56

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da, to sam se poslije sjetila... da pričate o đačkom... ali neki zaposleni koji su tad kad je uveo kartu 4 kn, bili već kupili godišnju kartu im je bas ispalo puno skuplje nego da svaki dan kupuju kartu po 4 kn.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zamislite samo taj briljantni um koji je smislio da pojedinačna karta košta 4 kune, a da istovremeno nije snizio cijene mjesečnih karata ..

Podsjeća me na epizodu Alana Forda kad su krivotvorili novčanice od 5 dolara, a to ih je koštalo 5.5 dolara

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda mali offtopic, evo sad pricali na tv kako im je jedna od super mjera za koju smo pokupili puno para od EU fondova smjenski/dulji rad vrtica

Jeste vi imale ankete o potrebama duljeg rada vrtica? Kod nas sumnjam da budu isli u to. 80% djece odlazi u 15h doma, ostatak do 16h. Mislim da nam vrtic radi do 17 (to ovisi od objekta do objekta prema potrebama) i to ostane ono 5-6 djece

Evo to je jedna od mjera koja ide za cijelu drzavu.
    Moja djeca su isla u smjensku grupu u gradskom vrticu. To u Vz postoji vec 20-tak godina barem. Grupa radi do 20.30, dijete moze doci i otici bilo kad, max 10 sati dnevno ,(kao i u obicnoj grupi). Jos jedan privatni vrtic ima i popodnevnu smjenu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Zamislite samo taj briljantni um koji je smislio da pojedinačna karta košta 4 kune, a da istovremeno nije snizio cijene mjesečnih karata ..

Podsjeća me na epizodu Alana Forda kad su krivotvorili novčanice od 5 dolara, a to ih je koštalo 5.5 dolara
    A stvarno.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku

Mima stvarno izvrsna asocijacija. Vidi se da je i susjedna nam Italija bila bogata takvim genijalcima...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ok, a zasto bi uvodjenje polusatne karte od 4 kn impliciralo snizavanje cijene mjesecne karte s kojom se moze neograniceno vozit?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zato sto se velika vecina ljudi vozi 2xdnevno 5 dana u tjednu. Znači mjesečno 160kn.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa možda ti ne treba neograničena vožnja. Možda ti treba samo tih pola sata. I već si kupio godišnji pokaz jer je jeftiniji nego karta od 10 kn koliko je koštala svaka do tad. I onda ti to ispadne toliko skuplje nego da nisi kupio godišnji pokaz. Dogodilo se kolegici s posla i bila je jako ljuta. Osjećala se ko budala... pisala im je... ništa. Tko joj kriv što kupuje godišnji pokaz.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mjesečni pokaz košta 340kn, godišnji oko 3400.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 08.05.2018. at 08:19

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Zato sto se velika vecina ljudi vozi 2xdnevno 5 dana u tjednu. Znači mjesečno 160kn.
    Da. A pokaz je 360. Treba li još nešto dodati?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja se zbog toga ne bi osjecala kao budala, cak i da imam godisnji pokaz. Pa sta sad, ne mora platit vise, samo drugi koji nemaju pokaz moraju platit manje.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kako ne mora platiti više? Da je svaki dan kupovala kartu po 4 kn, to bi ju cijelu godinu koštalo oko 2000 kn.

Godišnji pokaz je bila već kupila za 3480 kn.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

krivo sam napisala, cijene su 360 i 3480kn.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jadranka, prije uvodjenja ove mjere ja sam se vozila do zagreba za 20 kn. sad se vozim za 8 kn.
    pokaz mi je 600 kn
    da idem na posao 25 dana u mjesecu to me dodje 400 kn.
    jasno je da ja necu kupiti pokaz.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dječji godišnji pokaz je mislim 1000 kn. A mjesečni 120. Znači dobiješ dva mjeseca gratis. Kupila sam ga (može se platiti na rate) samo zato da svaki mjesec ne razmišljamo, pa ak slučajno zaboravi pokaz, nadam se da ga imaju u evidenciji - a sve zbog "trauma" s kontrolorima. Ne želim da mi se djeca već sad moraju s njima "natezat". Ok, ima i pristojnih kontrolora, ali bome sam se svega nagledala u svom životu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa valjda pokaz kupuje onaj koji se vozi bitno više, pa mu se ne bi isplatila ova karta od 4 kune...pomnožena s ne znam koliko...a valjda bi manjak u blagajni bio još puno veći da su snizili i cijene mjesečnih karata, nego što je sad..

Ja se ne vozim javnim prijevozom skoro nikad, a kad bi se vozila, to bi bilo par stanica, i previše mi je bilo za par stanica 10 kn..

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Jasno je meni da je to skuplje nego bi bilo da nije kupila pokaz. Al pokaz je vec placen. Ne mora ga i dalje placat. I ja sam jednom platila jaknu 500 kuna pa je tjedan dana poslije kostala 250... i sto sad. Ili sam digla kredit s jednom kamatnom stopom, a mjesec dana poslije neko ga je digao s manjom... to je trziste, sto se tu moze. Nece sad smanjivat cijene vec izdanih pokaza i vracat novce.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krivo sam napisala, cijene su 360 i 3480kn.
    Toliko košta mjesecna karta za javni prijevoz u Kopenhagenu. Mislim da ništa ne treba dalje reći.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Dječji godišnji pokaz je mislim 1000 kn. A mjesečni 120. Znači dobiješ dva mjeseca gratis. Kupila sam ga (može se platiti na rate) samo zato da svaki mjesec ne razmišljamo, pa ak slučajno zaboravi pokaz, nadam se da ga imaju u evidenciji - a sve zbog "trauma" s kontrolorima. Ne želim da mi se djeca već sad moraju s njima "natezat". Ok, ima i pristojnih kontrolora, ali bome sam se svega nagledala u svom životu.
    960 kn godišnja đačka

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Jasno je meni da je to skuplje nego bi bilo da nije kupila pokaz. Al pokaz je vec placen. Ne mora ga i dalje placat. I ja sam jednom platila jaknu 500 kuna pa je tjedan dana poslije kostala 250... i sto sad. Ili sam digla kredit s jednom kamatnom stopom, a mjesec dana poslije neko ga je digao s manjom... to je trziste, sto se tu moze. Nece sad smanjivat cijene vec izdanih pokaza i vracat novce.
    Vidiš prošle godine u jednom trenutku su vraćali lovu čini mi se u kombinaciji zet hz

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nama poslodavac ne plaća kombinaciju ZET-HŽ već 3-4 godine, a bilo je jako praktično. KAd sam kupuješ jako je skupo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

našima plača ako su izvan zg ( ima ih dosta), ako su unutar zagreba onda ne

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama poslodavac ne plaća kombinaciju ZET-HŽ već 3-4 godine, a bilo je jako praktično. KAd sam kupuješ jako je skupo.
    To ti je sad opet pojeftinilo nešto. Nije jeftino kao prije, ali je jeftinije nego što je bilo.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jasno.
    uvijek je mater kriva.
    sirius, koliko je kazna za švercanje u tramvaju?
    (to se ja pripremam, ako mi istekne polusatna karta a ja se još vozim)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    mjesecni pokaz za srednjoskolce je 100 kuna, a za osnovnoskolce 90

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Oko 250 kn bilo prije, a raste ako se ne plati odmah, ali i zaborave na to ako ne platiš uopće.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako ćete već precizno, godišnji osnovnoškolski pokaz za Zagreb je 870 kuna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ćete već precizno, godišnji osnovnoškolski pokaz za Zagreb je 870 kuna.
    da
    a srednjoskolski je 960, kako je jelena vec napisala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Oko 250 kn bilo prije, a raste ako se ne plati odmah, ali i zaborave na to ako ne platiš uopće.

bila je i oko 500 kuna kazna
    al me zanima koliko je sada

a to da zaborave, ne bih se kladila
    meni je jednom kazna bila dosla nakon par godina od kad mi je napisana

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je kana 250 kn ak platiš unutar tjedan dana.

Beti, ako djeca idu u osnovnu školu po mjestu stanovanja, uglavnom ne trebaju pokaz. Srednjoškolci već da.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što znači uglavnom ne trebaju pokaz ako idu u osnovnu školu po mjestu stanovanja? pitam jer se to odnosi na nas.
    (al se ova tema proširila...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Što znači uglavnom ne trebaju pokaz ako idu u osnovnu školu po mjestu stanovanja? pitam jer se to odnosi na nas.
    (al se ova tema proširila...)
    ako je skola na pjehomet, i ne trebaju koristiti javni prijevoz da dodju do nje
    onda ne trebaju pokaz

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, tak je. Obično je OŠ blizu mjesta stanovanja

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mozda idu na treninge.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja djeca su morala ici i u osnovnu busom. Imaju 3 autobusne stanice, bez nogostupa.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moraju ići busom 2 stanice, dio ceste nema nogostupa. To im je najbliža OŠ. Znači - ne trebaju pokaz?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napisala sam "obično". To ne znači da nema djece koja koriste javni prijevoz. U OŠ moje djece dolazila su djeca s drugog kraja grada - e zašto su ih roditelji upisivakli tako, stvarno ne znam.

No srednjoškolci isto taku uglavnom trebaju pokaze. Ovo je generalno napisano - kaj se hoćete "svađati" kome treba a kome ne treba pokaz!?

Meni je recimo zabrinjavajuće zašto u stambenom naselju nema nogostupa a ne to treba li djetetu pokaz ili ne. To je bit. Novaca ima a nema npr nogostupa, nema semafora, nema podhodika/nadhodnika na prometnim cestama, na prijelazima preko pruge. Znači, grad ne ulaže svoje novce u dobrobit svojih stanovnika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Moraju ići busom 2 stanice, dio ceste nema nogostupa. To im je najbliža OŠ. Znači - ne trebaju pokaz?
    ako ce svaki dan kupovati kartu za voziti se do skole i nazad doma - onda im ne treba pokaz (koji se isplati, ako se djeca voze 20 dana mjesecno)
    ako ce ici pjesice te dvije stanice - isto im ne treba pokaz

nekad su oš mjesecni pokazi bili besplatni (u Zagrebu), ako si x stanica udaljen od skole
    ne znam jel to jos aktualno i ako je - koja je udaljenost od koje je besplatno za ucenike
    mozda da provjeris u skoli?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nano, nitko se ne želi svađati, pitam jer me zanima kad se već piše i uistinu ne znam. Zar je moguće da ova tema podiže ovakve tenzije?
    Nogostupa nema jer su neke kuće uz samu cestu i privatno je vlasništvo, zašto odmah paljba? Grad to sigurno ne može riješiti, dakle ima raznih situacija.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    ako ce svaki dan kupovati kartu za voziti se do skole i nazad doma - onda im ne treba pokaz (koji se isplati, ako se djeca voze 20 dana mjesecno)
    ako ce ici pjesice te dvije stanice - isto im ne treba pokaz

nekad su oš mjesecni pokazi bili besplatni (u Zagrebu), ako si x stanica udaljen od skole
    ne znam jel to jos aktualno i ako je - koja je udaljenost od koje je besplatno za ucenike
    mozda da provjeris u skoli?
    Još uvijek je, barem u srednjoj.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo poslah upit ZET-u pa kad mi odgovore ako koga zanima, "nakeljit" ću.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Za udaljenost veću od 5 km je besplatan prijevoz za osnovnoškolce 5.do 8.raz, a 3km od 1.do4. raz. To nema veze sa ZETom, nego je na razini države.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 09.05.2018. at 11:22

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Malo da dodam, ukoliko nema javnog prijevoza, lokalna zajednica mora organizirati bus, kombi ili taksi, ili roditeljima plaćati prijevoz. Toga ima u malim i udaljenim naseljima.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ovo je provjerena info da srednjoškolci udaljeni od škole više od 5 km imaju besplatan pokaz?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam za srednjoškolce, samo za osnovnu školu. Kod nas srednjoškolci svi plaćaju prijevoz.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •