Stranica 50 od 78 PrviPrvi ... 40484950515260 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,451 do 2,500 od 3900

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Draga Mrena, držim fige i javi kad napravis test! Imam neki dobar feeling
    Btw. vadila sam krv u Petrovoj u biokemijskom labu, zaboravila sam pitat od kolko do kolko sati mogu nalaze podic, pa ako neko zna bila bih zahvalna..zovem labos al se nitko ne javlja..
    Pozz, cure!

Datum pristupanja
    Dec 2017

Početno

sretnaofca hvala! nisam planirala raditi test. za sad mi je plan da za tjedan dana vadim betu,bit će to 12 dnt, ako uspijem izdržati.
    moje nalaze krvisu oni slali direktno na odjel tako da ja neznam kad se oni podižu. možda druge curke znaju više
    kad ti krećeš?

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Hvala Mrena! Uspjela sam dobiti labos i poslali mi nalaz na mail! Amh mi je 88 a u proslom stimuliranom ivf na VV nisam uzgojila niti jedno jaje..
    Aaa onda drzim fige da sto bezbolnije i brze prodje vrijeme do bete!!
    Ja idem 7.5. na pregled i ak nebu nikakvih cisti odmah uzimam injekcije i cekam mengu da se pocnem pikati.. trenutno sam na Duphastonu.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Cure,
    Trebam se tek narucit na konzultacije.odabrala sam Petrovu ovaj put..imam sve nalaze osim sto moram ponoviti markere i hormone.cutam vase postove pa sam malo zbunjena,lab u Petrovoj radi sve trazene hormone ili?

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Draga Megan88, ako se nešto od traženoga neće moći odraditi u labosu u Petrovoj, ići ćeš na Rebro (ili će ti odmah u Petrovoj izvaditi dodatnu epruvetu koju ćeš osobno odnijeti na Rebro, ili ćeš ići neki drugi dan vaditi na Rebro krv-kako tebi odgovara). Bit ćeš upućena

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Draga Sretnaofca (koji super nick :D) hvala ti na informaciji
    Sretno svima curke!

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Citiraj mrena prvotno napisa Vidi poruku
    Polka hvala! I ja se nadam
    Punkciju sam imala 15 d.c. Transfer 5.d.
    2.dc elonva, 7.dc orgalutran, 8.-12.dc org+ menopur, 13dc ovitrelle ako me to pitas

Sretno ti! Kad ocekujes pocetak ciklusa?
    Bok, ipak za dva ciklusa krecem, malo se zezam sa stitnjacom pa ocekujem da ce se srediti da mozemo startati sredinom 6. Mjeseca.

Zanima me ima li tko mutaciju mrhfr ili pai-1? Ne znam trebam li otici hematologu prije samog postupka ili mi ivf ginekolog moze davati terapiju (posto imam obje mutacije vjerujem da cu morati uzimati heparin).

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Citiraj Megan88 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Sretnaofca (koji super nick :D) hvala ti na informaciji
    Sretno svima curke!
    Hehehe hvala Megan88
    Nadam se da ces skoro u protokol! I da bumo se srele na hodniki, cekaoni..
    Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam sve hormone vadila u vinogradskoj,samo dodes sa uputnicom i bez narucivanja obavis sve..
    Nalaz isti dan mailom..

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Milasova,sjajno,hvala ti.
    Sretnaofca,sigurno cemo se sretati;poslala sam jucer mailim uputnicu za narucivanje pa cekam da mi odgovore.nekako se neobicno veselim,dok su moji oko mene zgrozeni i u strahu kad im pricam kak je prosao prvi IVF i kaj me otprilike ceka kroz iduci.ja im samo velim da su mlakonje

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Bok cure! Evo ja bila danas na pregledu, ocekujem mengu kroz cca tjedan dana i krecem! Terapija je 2-5dc Gonal f 150iu, 6dc uzv pa dalje terapija ovisno o situaciji..
    Kaj ima kod vas, je li tko u protokolu?
    Mrena, ima kod tebe kaj novoga?

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Btw sestra Jasna mi je rekla da imaju jako malo lijekova i da mi ih nece dati sada nego da nazovem 1dc i dodjem po njih. Sad sam na iglama, covjece, pa kaj ak ne bude lijekova koji meni trebaju? Jel se to ikad ikome desilo? I kaj ak dobim mengu u subotu, ko ce mi dat lijekove za vikend?
    Posljednje uređivanje od sretnaofca : 07.05.2018. at 18:12

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj sretnaofca prvotno napisa Vidi poruku
    Btw sestra Jasna mi je rekla da imaju jako malo lijekova i da mi ih nece dati sada nego da nazovem 1dc i dodjem po njih. Sad sam na iglama, covjece, pa kaj ak ne bude lijekova koji meni trebaju? Jel se to ikad ikome desilo? I kaj ak dobim mengu u subotu, ko ce mi dat lijekove za vikend?
    Ja uvijek dodem po lijekove 2dc kada i izvadim bazalni progesteron..
    Nije mi se desilo da nije bilo lijekova..
    Ne znam dali je moguce da ostanes bez njih,nekako ne vjerujem..
    Ako je to vikend nema problema..sve se odraduje preko vikenda kao i da je radni dan..
    Nemoj se brinuti bude sve ok..
    Ja isto idem gore za cca tjedan dana,dobila sam puregone..

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Hvala Milasova88! Sistem u Petrovoj je potpuno drugačiji nego na Vuk Vrhovcu pa sam sva zbunjena, da ne velim pomalo u strahu da nesto ne propustim ili shvatim krivo. Valjda bude sve ok..zasad je..
    Mene nije dr.Kasum slao vaditi krv na pocetku stimulacije, nadam se da to nije neki propust hmmm...
    Kod kojeg si ti dr?

Datum pristupanja
    Dec 2017

Početno

sretnaofca, danas radila test-pozitivan. sutra idem vadit betu pa se javim

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mrena,cestitam!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uvijek sam vadila taj bazalni progesteron,ovo ce mi biti 4-ti IVF..
    Vodi me dr.Tomicic..
    Neda mi lijekove dok ne dobije taj nalaz..
    Ima neki razlog za to ali sad da me ubijes se ne mogu sjetiti..
    Jer u prvom postupku mi je bio povisen pa smo cekali dan poslje da se spusti i tek onda krenuli sa stimulacijom

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Polka hvala! I ja se nadam
    Punkciju sam imala 15 d.c. Transfer 5.d.
    2.dc elonva, 7.dc orgalutran, 8.-12.dc org+ menopur, 13dc ovitrelle ako me to pitas

Sretno ti! Kad ocekujes pocetak ciklusa?
    I ja sam imala identican protokol prosli put, nije mi nazalost donio srecu, a posto sad idem s istim nadam se da ovaj put hoce...

Citiraj Djevojka_sa_sela prvotno napisa Vidi poruku
    Wow, odličan rezultat! Pretpostavljam da su ti vratili najlošiju jer je nema smisla zamrzavati, a najbolju da se poboljša uspjeh. To mi nekako ima smisla. Super, čestitke još jednom, sada samo laganini. Što se tiče sestara u Petrovoj, drago mi je to čuti i ja sam stekla takav dojam kad sam došla po termin. Petrova će biti moja srećonoša, osjećam to <3
    Ispravna ti je logika, i ja tako mislim.

Hvala Mrena! Uspjela sam dobiti labos i poslali mi nalaz na mail! Amh mi je 88 a u proslom stimuliranom ivf na VV nisam uzgojila niti jedno jaje..
    Aaa onda drzim fige da sto bezbolnije i brze prodje vrijeme do bete!!
    Ja idem 7.5. na pregled i ak nebu nikakvih cisti odmah uzimam injekcije i cekam mengu da se pocnem pikati.. trenutno sam na Duphastonu.
    Tvoj amh je cudo...ustvari, zanima me u kojoj jedinici je izrazen?
    Moj je 47 i na gornjoj granici je, ali ja sam PCOS-ovka. Pretpostavljam i ti?

Citiraj Polka prvotno napisa Vidi poruku
    Bok, ipak za dva ciklusa krecem, malo se zezam sa stitnjacom pa ocekujem da ce se srediti da mozemo startati sredinom 6. Mjeseca.

Zanima me ima li tko mutaciju mrhfr ili pai-1? Ne znam trebam li otici hematologu prije samog postupka ili mi ivf ginekolog moze davati terapiju (posto imam obje mutacije vjerujem da cu morati uzimati heparin).
    Imam ja, odradila po preporuci dr. Baldani konzultacije kod hematologa, nakon toga ti oni uvode heparin ili sto treba. Za neke mutacije i ne trebas konzultacije, oni donesu odluku sami, toliko su upuceni.

sretnaofca, danas radila test-pozitivan. sutra idem vadit betu pa se javim
    Cestitke draga mrena!

Evo i mene. Zadnje vrijeme sam slabo pratila ovu temu jer nije bilo akcije, al vidim sad nas ima.
    Meni danas 2.dc, kroz jutro idem obaviti uzv i ako bude sve ok popodne ide Elonva, pa uzv na Petrovoj u ponedjeljak. Veselim se novom pokusaju i nadam se izbjeci stres i negativu koja me pucala prosli put.
    Posljednje uređivanje od katka22 : 09.05.2018. at 08:57

Datum pristupanja
    Dec 2017

Početno

Katka, evo da ti i tu zazelim srecu. Svi nesto cekaju dana. Nadam se da ce ti progesteron biti ok danas i da ces primiti enolvu. Samo bez nervoze. Ja sam zbilja opustena bila od pocetka i nista nisam ocekivala (mozda zato sto mi je prvi put) i za sad je sve ok. Nadam se da se kasnije tipkamo s pozitivnim vjestima.

Cure jos jednom hvala na podrsci.
    Ja vam zelim srecu

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Katka22, AMH je 88 pmol/L, dada PCOS, ta sam! tak da sa mnom moraju oprezno, reko je Kasum da sam tempirana bomba haha
    Sretno ti na uzv! Javljaj stanje..

Poceli me jajnici probadat danas, a tek mi je 24dc i na Duphastonu sam..mozda ce gđa M ranije stici, to bi bio pun pogodak tak da krenem sto prije sa postupkom..iscekivanje mi nije jaca strana uopce!

Mrena, javi nam ogromnu betu cim stignes!

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek sam vadila taj bazalni progesteron,ovo ce mi biti 4-ti IVF..
    Vodi me dr.Tomicic..
    Neda mi lijekove dok ne dobije taj nalaz..
    Ima neki razlog za to ali sad da me ubijes se ne mogu sjetiti..
    Jer u prvom postupku mi je bio povisen pa smo cekali dan poslje da se spusti i tek onda krenuli sa stimulacijom
    Takva je situacija meni bas sada...da i tu javim, uzv super, antralci se vide do 7,5 mm obostrano, cista nema, ali je P4 povisen i odgadjam pocetak stimulacije do sutra kad moram ponoviti P4 i FSH. Naravno da sam sad tuzna i nekako razocarana, ocito je ciklus i kasnio tjedan dana zbog poremecaja necega, al nastojat cu drzat tu malu nadu da ce se do sutra spustit na prihvatljivu razinu. Danas je 2,43. Kolko uopce mora biti P4 da mogu u postupak? Zna li itko?

Katka22, AMH je 88 pmol/L, dada PCOS, ta sam! tak da sa mnom moraju oprezno, reko je Kasum da sam tempirana bomba haha
    Sretno ti na uzv! Javljaj stanje..

Poceli me jajnici probadat danas, a tek mi je 24dc i na Duphastonu sam..mozda ce gđa M ranije stici, to bi bio pun pogodak tak da krenem sto prije sa postupkom..iscekivanje mi nije jaca strana uopce!

Mrena, javi nam ogromnu betu cim stignes!
    Vjerojatno nece pretjerivat sa stimulacijom onda kod tebe, jer ces vjerojatno plesat na granici hipera. Ja imam amh 47 pa sam i prosli put burno reagirala i bojali smo se hipera, srecom bilo sve ok. Ma neka njih ima i nek bude sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Katka, bas ti pisala na drugoj temi..
    Idealno bi bilo da je ispod 2..
    Spustit ce ti se garant, meni je tada bio iznad 3 pa se spustio na oko 2..ali nesto vise od 2 je bio pa smo uspjeli!
    Ne brini se,bit ce sve ok

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

S povisenim P treba jaca stimulacija, slabiji je odgovor na nju a slabi i receptivnost endometrija.
    Evo odgovor jedne forumasice meni kada sam bila u toj situaciji,isto tako mi je napisala da treba biti nizi od 3.2
    E sad ne znam kakve su sada reference..
    Tada mi je M dosla cak 2 dana ranije,nije kasnila kao tebi

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I smanjuje se uspjeh IVFa kod stimulacije sa povisenim bazalnim P4..

Datum pristupanja
    Dec 2017

Početno

Evo da vam prijavim: beta 1318

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    S povisenim P treba jaca stimulacija, slabiji je odgovor na nju a slabi i receptivnost endometrija.
    Evo odgovor jedne forumasice meni kada sam bila u toj situaciji,isto tako mi je napisala da treba biti nizi od 3.2
    E sad ne znam kakve su sada reference..
    Tada mi je M dosla cak 2 dana ranije,nije kasnila kao tebi
    Ja inace super reagiram na stimulaciju, i prosli put sam i tad nisam ni vadila P4 jer je bila stara godina i nisam imala gdje. A nista, nadat se da ce se jos malo spustit do sutra, blizu je 2 pa mozda ima sanse...nadam se da stres ne utjece na njega jer ne mogu reci da sam kul trenutno...

Draga mrena, cestitke od srca trudnice friska!

Datum pristupanja
    Dec 2017

Početno

Katka, podhitno se makni s foruma, odi prošetaj i podruži se s nekim tko ništa o postupku nezna da se malo opustiš

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Citiraj katka22 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam imala identican protokol prosli put, nije mi nazalost donio srecu, a posto sad idem s istim nadam se da ovaj put hoce...

Ispravna ti je logika, i ja tako mislim.

Tvoj amh je cudo...ustvari, zanima me u kojoj jedinici je izrazen?
    Moj je 47 i na gornjoj granici je, ali ja sam PCOS-ovka. Pretpostavljam i ti?

Imam ja, odradila po preporuci dr. Baldani konzultacije kod hematologa, nakon toga ti oni uvode heparin ili sto treba. Za neke mutacije i ne trebas konzultacije, oni donesu odluku sami, toliko su upuceni.

Cestitke draga mrena!

Evo i mene. Zadnje vrijeme sam slabo pratila ovu temu jer nije bilo akcije, al vidim sad nas ima.
    Meni danas 2.dc, kroz jutro idem obaviti uzv i ako bude sve ok popodne ide Elonva, pa uzv na Petrovoj u ponedjeljak. Veselim se novom pokusaju i nadam se izbjeci stres i negativu koja me pucala prosli put.
    Hvala puno na odgovoru! Inace sam kod dr. Š, cini mi se jako detaljna, nadam se lijepom prvom putu kod nje. Jel je mozda jos netko kod nje ili je bio?

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Cestitke

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, vjerojatno si u pravu, stresiranje ne doprinosi nicemu. I ja sam u prvom postupku bila ko pticica, nista nisam znala i uspjelo je. Ispada da sto vise znas vise se opterecujes svim i svacim. Idem protegnut noge i udahnut zraka!

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Mrenaa, kakva lijepa velika beta! Pazi na sebe i svoju busu, i javljaj kako si!
    Katka22, kao da citam sebe dok citam tebe moramo se opustit!

Joj cure, znate kaj..sad sam se malo zbedirala..mene dr. Kasum uopce nije uputio vaditi krv 2dc, niti mi je rekao doci na uzv 2dc.. samo je rekao poceti pikanje 2dc i doci na uzv 6dc. Moram prestat analizirat i usporedjivat, al si nemrem pomoc.. nadam se da dr ima razlog za takav protokol huh

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Hm, da to je malo čudno sretnaofca, no gledao te uzv na konzultacijama?

Cure, ja vas čitam i pratim i imam par pitanja. Kako je moguće da sam ja privatno išla 3-4x u postupak i NIKAD mi nije vađen taj p4? Mislim, zvuči jako važno.

Drugo pitanje.. Imam neke bakterije u rodnici, kao upalu, radila sam urinokulturu, sterilna, a vukla sam E. Coli mjesecima doslovno. Lokala sam neki čaj mjesecima protiv E. Coli i očistilo mi se, ali se bojim da je upala u rodnici ista bakterija. Bila sam kod svoje gin. i pregledala me, kaže upala neke bakterijice vamo tamo i dala Geonistin vaginalete 6 noći. Završavam s vaginaletama 13.05. E sad, naručena sam na briseve i papu 18.05. kod svog soc. ginekologa (termin sam dobila prije mjesec i pol), i naručena sam u Petrovoj par dana kasnije na prve konzultacije. Zanima me da li da radim briseve i papu 18.05. kod svog soc. ili je to rano s obzirom da su i vaginalete antibiotici? Ili da jednostavno odem na prve konzultacije u Petrovu, imam D1 uputnicu, i rečeno mi je da će mi se tamo sve napraviti, i brisevi i papa i nalazi. Tako mi je sestra rekla kad sam došla po termin. Glupo mi je raditi briseve pa ih bezveze ponavljati.

Očito je da ovaj ciklus neću u postupak, iako sam planirala barem prirodnjak, jer eto, nemam još ni papu ni briseve, a ni ostale nalaze, sve mi isteklo. Nisam bila u postupku skoro 3 godine.

Polka, ja sam kod Baldani, prvi put isto.
    Posljednje uređivanje od Djevojka_sa_sela : 10.05.2018. at 12:51

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Hm, da to je malo čudno sretnaofca, no gledao te uzv na konzultacijama?

Cure, ja vas čitam i pratim i imam par pitanja. Kako je moguće da sam ja privatno išla 3-4x u postupak i NIKAD mi nije vađen taj p4? Mislim, zvuči jako važno.

Drugo pitanje.. Imam neke bakterije u rodnici, kao upalu, radila sam urinokulturu, sterilna, a vukla sam E. Coli mjesecima doslovno. Lokala sam neki čaj mjesecima protiv E. Coli i očistilo mi se, ali se bojim da je upala u rodnici ista bakterija. Bila sam kod svoje gin. i pregledala me, kaže upala neke bakterijice vamo tamo i dala Geonistin vaginalete 6 noći. Završavam s vaginaletama 13.05. E sad, naručena sam na briseve i papu 18.05. kod svog soc. ginekologa (termin sam dobila prije mjesec i pol), i naručena sam u Petrovoj par dana kasnije na prve konzultacije. Zanima me da li da radim briseve i papu 18.05. kod svog soc. ili je to rano s obzirom da su i vaginalete antibiotici? Ili da jednostavno odem na prve konzultacije u Petrovu, imam D1 uputnicu, i rečeno mi je da će mi se tamo sve napraviti, i brisevi i papa i nalazi. Tako mi je sestra rekla kad sam došla po termin. Glupo mi je raditi briseve pa ih bezveze ponavljati.

Očito je da ovaj ciklus neću u postupak, iako sam planirala barem prirodnjak, jer eto, nemam još ni papu ni briseve, a ni ostale nalaze, sve mi isteklo. Nisam bila u postupku skoro 3 godine.

Polka, ja sam kod Baldani, prvi put isto.
    Draga Polka, meni je ovo 3 postupak, pa isto nikad nisam vadila taj P4. Jedini period kad sam vadila progesteron je 21dc, i on je uvijek bio jako mali-sto je i dovelo do pomognute oplodnje. jer sa tako malim progesteronom u tom periodu ciklusa ni ne mozes ostati trudna..sad ne znam jel to taj isti progesteron..

Kaj se tice tvog pitanja sa krajem terapije vaginaletama i brisevima i papom-po meni je to premali period izmedju terapije i briseva jer se moze desiti da dobijes lazno negativni rezultat sto nikako ne zelis zbog daljnjeg postupanja. Ja bih postupila ovako: zvala svog soc ginekologa i rekla mu za to i pitala ga kaj on misli, da li da ti on napravi briseve kako si i narucena, ili da odes u Petrovu kad ti je termin i tamo ti naprave papu (za briseve fakat ne znam da li tamo rade, ali papu rade sigurno). Tak ti je najpametnije, konzultacija sa dr!

A kaj se tice mog uzv na 2dc, jako mi je cudno sto ga ne moram obaviti.. pregledao me i napravio uzv na zadnjem pregledu..meni je uvijek cista situacija dolje pa bude valjda i sada, nece valjda grom u koprive hehe

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Mislim da si pisala meni, a ne Polki? No svejedno! :D Hvala! Budem tako napravila. Izričito sam pitala sestru na šalteru kad sam uzimala datum za prve konzultacije i rekla mi je da i briseve i papu mi mogu napraviti u sklopu D1 uputnice i neka prvo ja dođem na prve konzultacije da me uvedu u sustav i dalje se dogovaram s dr. koja izdaje interne uputnice.

Ja jesam vadila progesteron 21. dan, a za ovaj p4 na početku ciklusa to prvi put čujem iskreno. Voljela bih i ja to čekirati, nadam se da će me dr. Pavčić Baldani poslati, čitala sam o njoj super iskustva i eto, odlučila sam se za nju.

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Djevojko sa sela, daa, tebi sam pisala! Sve mi se pomotalo hihihi
    Slazem se za taj p4-nikad cula a radim u labosu! Ne znam kaj je to P4. Mjeri se najobicniji progesteron, e sad oces u folikularnoj ili luteinskoj fazi..
    No dobro, tak svejedno. Svaki dr ima svoj nacin rada i objasnjenje zakaj je nesto bitno a nesto nije, nek rade kaj hoce sam nek nas stimuliraju dobro da nam naraste veliki debeli trbuh

Datum pristupanja
    Sep 2017

Početno

Drage moje imam pitanje za Vas u friškim postupcima! Nakon 2 neuspjela pokušaja prebacila bih se u Petrovu...Nalaze sve imam od 10 mjeseca 2017-koji bi trebali vrijediti godinu dana...i iz 3 mjeseca 2018 ponavljala cervikalne briseve i hormone štitnjače.Da li sve to sada skeniram na mail pošaljem zajedno s uputnicom na centralno naručivanje ? I koliko se otprilike čeka na konzultacije i na sami postupak ako je sve u redu?S tim da ne bih birala doktora jer nemam nikoga ko bi mi preporučio nekoga posebno..Kažu da su svi dobri tako da ne bih sad inzistirala na nekom određenom.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Hope dobrodošla! Smatram da je dovoljno da pošalješ uputnicu, nalaze će ti ionako gledati doktor koji te primi na konzultacije. Ja sam sredinom 04 mjeseca dobila konzultacije za zadnji tjedan 05 mjeseca, tako da nije dugo. U postupak bi trebala ući odmah ako imaš sve nalaze i sve je u redu, nema cista i sl. Recimo ako ti se potrefi da su ti konzultacije 02 ili 03 dc, i imaš sve apsoultno sve nalaze, nema razloga da isti dan ne dobiješ lijekove i ne kreneš u postupak. E sad, jedino nisam sigurna imaš li sve nalaze za primanje anestezije... Ne znam koliko se to čeka, ali sigurna sam da bi i to riješila kad kreneš u postupak u sklopu D1 uputnice kod njih, ionako je punkcija tek 10ak dana od početka stimulacije.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

sretnaofca P4 jest progesteron, oznaka je P4.
    Posljednje uređivanje od Djevojka_sa_sela : 10.05.2018. at 20:23

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mrenaa, kakva lijepa velika beta! Pazi na sebe i svoju busu, i javljaj kako si!
    Katka22, kao da citam sebe dok citam tebe moramo se opustit!

Joj cure, znate kaj..sad sam se malo zbedirala..mene dr. Kasum uopce nije uputio vaditi krv 2dc, niti mi je rekao doci na uzv 2dc.. samo je rekao poceti pikanje 2dc i doci na uzv 6dc. Moram prestat analizirat i usporedjivat, al si nemrem pomoc.. nadam se da dr ima razlog za takav protokol huh
    Malo mi je čudno kako nisi imala taj inicijalni uzv 2.dc, na njemu obično inzistiraju, eliminiraju postojanje cista i sl., prebroje eventualno antralne folikule... Ja sam ga radila svaki put, s obzirom da nisam iz Zg obično ga napravim kod svog ginekologa prema njihovim uputama. Ali draga, nemoj se sad zbog toga brinuti, kod nekih od nas zbog naših dijagnoza moraju dodatno paziti.

Mislim da si pisala meni, a ne Polki? No svejedno! :D Hvala! Budem tako napravila. Izričito sam pitala sestru na šalteru kad sam uzimala datum za prve konzultacije i rekla mi je da i briseve i papu mi mogu napraviti u sklopu D1 uputnice i neka prvo ja dođem na prve konzultacije da me uvedu u sustav i dalje se dogovaram s dr. koja izdaje interne uputnice.

Ja jesam vadila progesteron 21. dan, a za ovaj p4 na početku ciklusa to prvi put čujem iskreno. Voljela bih i ja to čekirati, nadam se da će me dr. Pavčić Baldani poslati, čitala sam o njoj super iskustva i eto, odlučila sam se za nju.
    I ja sam kod dr. Baldani i obožavam je, predobra mi je i volim njenu direktnost.
    Kod mene vjerojatno inzistira na tome jer ja inače imam česte disbalanse hormona, često mi se zbrčkaju ciklusi skroz (PCOS, inverzija LH/FSH), a i ovaj zadnji ciklus mi je kasnio punih tjedan dana što govori o kasnijoj ovulaciji.
    Znam da se P4 (bazalni progesteron ako se ne varam) inače vadi u 2 faze ciklusa:
    - u folikularnoj mora biti što niži što je znak da je očišćeno žuto tijelo iz prošlog cilklusa ili takvo nešto (poželjno je da bude max 1,6),
    - a u drugoj fazi ciklusa, odnosno 7 dana nakon ovulacije mora biti što viši što dokazuje da je taj ciklus bila dobra ovulacija. (tad bi trebao biti barem iznad 30, a poželjno je i preko 50 što je dokaz kvalitetne ovulacije u tom ciklusu). Ni to sigurno nije garancija uspjeha, evo imamo milasovu koja je s višim P4 uspjela, tako da...

Uglavnom ponovila sam ga i jučer i lagano pada, ali još uvijek ne zadovoljava. Dakle 2.dc je bio 2,43, 3.dc 2,34 i ponovno sam jutros vadila krv pa ćemo vidjeti iza podne. Trebao bi u idealnom slučaju biti ispod 2. Nadam se da će me pustiti u postupak s obzirom da se vidi kako pada. Danas je petak i naš laboratorij takve stvari ne radi vikendom, tako da nalaz i da hoću sljedeća dva dana ne mogu ponavljati.
    Malo sam samu sebe zbunila jer pišem paralelno na tri teme pa više ne znam di sam šta napisala . U svakom slučaju, pošto je ova tema napokon oživjela i tu spadam, izvještavati ću vas tu i dalje.
    Posljednje uređivanje od katka22 : 11.05.2018. at 10:23

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Hope1234 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje imam pitanje za Vas u friškim postupcima! Nakon 2 neuspjela pokušaja prebacila bih se u Petrovu...Nalaze sve imam od 10 mjeseca 2017-koji bi trebali vrijediti godinu dana...i iz 3 mjeseca 2018 ponavljala cervikalne briseve i hormone štitnjače.Da li sve to sada skeniram na mail pošaljem zajedno s uputnicom na centralno naručivanje ? I koliko se otprilike čeka na konzultacije i na sami postupak ako je sve u redu?S tim da ne bih birala doktora jer nemam nikoga ko bi mi preporučio nekoga posebno..Kažu da su svi dobri tako da ne bih sad inzistirala na nekom određenom.
    Ustvari, trebaju ti novi markeri koji ne smiju biti stariji od 6 mjeseci (hepatitisi i to), papa i brisevi. Vjerojatno i neki friškiji spermiogram s mikrobiologijom. Hormone ćeš vjerojatno ponoviti kad ti i ako po dijagnozi oni zatraže. Ja sam sad za novi postupak sve morala ponavljati, a imala sam od prošlog sve što sam radila kao i ti u 10/2017. Preporučam da ponoviš.

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Bas sam isla opet gledat povijest bolesti da nisam mozda izostavila dio gdje pise uzv 2dc, ali ne, pise samo krenuti sa terapijom 2dc i uzv 6dc. Uglavnom u srijedu idem po injekcije, a mozda i prije ako dobim M, pa cu pitat sestru za to bas..mozda dr K nema tu praksu kajja znam. Mogu se pitat kolko hocu..

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas sam isla opet gledat povijest bolesti da nisam mozda izostavila dio gdje pise uzv 2dc, ali ne, pise samo krenuti sa terapijom 2dc i uzv 6dc. Uglavnom u srijedu idem po injekcije, a mozda i prije ako dobim M, pa cu pitat sestru za to bas..mozda dr K nema tu praksu kajja znam. Mogu se pitat kolko hocu..
    I dalje mislim da se ne moraš brinuti. U potpisu ti vidim da imaš jajnike policističnog izgleda. E sad...to znači da si sklona cistama? Jesi li imala s tim problema? (ista je situacija bila godinama kod mene, jajnici nalik PCOS što je potvrđivao i uzv i nalaz hormona 3.-5.dc godinama. Česte ciste koje bi odlazile same s menzisom. Sad više na uzv jajnici ne izgledaju tako, ali hormoni i dalje ukazuju na PCOS.) Uvijek možeš napraviti uzv kod svog ginekologa ako želiš, ali i taj 6.dc će se na uzv vdjeti kako reagiraš na stimulaciju. Ako nisi s cistama do sad imala problema, vjerojatno nećeš ni sada.

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Katka, je jajnici su nalik na policisticne, hormoni su ok, osim amh koji je oogroman-to sam vec pisala. Sa cistama-vodenim, ovakvim onakvim, nikad nisam imala problema. Sve je uvijek bilo cisto. Nebum isla kod svog gin, napravit cu tak kak mi je dr K napisao i bok. Nebum nis na svoju ruku, i toplu vodu izmisljala, mislim da je tak najpametnije.
    Ti onda ne kreces ovaj mjesec sa terapijom?

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Katka, je jajnici su nalik na policisticne, hormoni su ok, osim amh koji je oogroman-to sam vec pisala. Sa cistama-vodenim, ovakvim onakvim, nikad nisam imala problema. Sve je uvijek bilo cisto. Nebum isla kod svog gin, napravit cu tak kak mi je dr K napisao i bok. Nebum nis na svoju ruku, i toplu vodu izmisljala, mislim da je tak najpametnije.
    Ti onda ne kreces ovaj mjesec sa terapijom?
    Onda ustvari nemaš PCOS nego samo jako dobru rezervu js. I moj amh je super (47 sa 37 god. što samo znači da imam puno js od kojih je teže pogoditi kvalitetnu...). Slažem se s tobom i stvarno mislim da se ne moraš brinuti nego se prepustiti dr kad si već u postupku. Što manje stresa, to bolje.
    Ne znam ti još ništa, čekam današnji nalaz pa ću vidjeti što kaže dr na vrijednost P4. Ja vibriram da ćemo ipak krenuti...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citam vas sto se tice vadjenja P4 i uzv-a prije postupka,pa evo da kazem sto znam i iz iskustva pa mozda nekome pomogne.Ne rade nazalost svi doktori na istom principu.
    Evo ja sam prvo bila kod dr. Streleca i nikad mi nije vadjen P4 na 2.dc niti mi je vadjeno ista od hormona u toku stimulacije.Isto tako nikad na konzultacijama nisam imala pregled niti sam ikad imala uzv 2.dc. Dosla bi na konzultacije oko 3 tjedna prije ocekivane menstruacije i tad dobila lijekove.
    Kad mi je dr. Skrgatic vodila prvi postupak jer je dr Strelec bio na godisnjem,redovno me u toku postupka slala vaditi estradiol i P4 pred punkciju.
    Kad sam se kasnije prebacila dr. Tomicicu na konzultacijama sam imala uvijek pregled i na FET nismo isli dok se cista nije povukla.
    Tako da ocito svaki dr radi po svome.Za Kasuma znam da ne salje vaditi P4 2.dc jer poznam cure koje su isle kod njega i nisu vadile krv taj dan,ali u toku postupka jesu.

Nadam se da sam nekome pomogla Katka sretno I ostalima,naravno.

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aska prvotno napisa Vidi poruku
    Citam vas sto se tice vadjenja P4 i uzv-a prije postupka,pa evo da kazem sto znam i iz iskustva pa mozda nekome pomogne.Ne rade nazalost svi doktori na istom principu.
    Evo ja sam prvo bila kod dr. Streleca i nikad mi nije vadjen P4 na 2.dc niti mi je vadjeno ista od hormona u toku stimulacije.Isto tako nikad na konzultacijama nisam imala pregled niti sam ikad imala uzv 2.dc. Dosla bi na konzultacije oko 3 tjedna prije ocekivane menstruacije i tad dobila lijekove.
    Kad mi je dr. Skrgatic vodila prvi postupak jer je dr Strelec bio na godisnjem,redovno me u toku postupka slala vaditi estradiol i P4 pred punkciju.
    Kad sam se kasnije prebacila dr. Tomicicu na konzultacijama sam imala uvijek pregled i na FET nismo isli dok se cista nije povukla.
    Tako da ocito svaki dr radi po svome.Za Kasuma znam da ne salje vaditi P4 2.dc jer poznam cure koje su isle kod njega i nisu vadile krv taj dan,ali u toku postupka jesu.

Nadam se da sam nekome pomogla Katka sretno I ostalima,naravno.
    ...ako se dobro sjećam i usprkos tome si uspjela ostvariti trudnoću, jel tako? Nažalost nije dobro završila, a ima li to veze s tim opet ne znamo.

Slažem se, nije pravilo niti svi dr imaju iste principe rada, a niti sve mi imamo iste probleme zbog kojih smo tamo. Zato nam i postupci ne mogu biti isti. Moj glavni problem je što sam i inače u životu s godinama postala previše sklona analiziranjima svega, a pogotovo stvari oko MPO i ne mogu si pomoći, takva sam. Sjećam se blaženstva i neznanja u prvom i jedinom uspješnom pokušaju dok su mi sve ove priče zvučale apstraktno... vojela bih se vratiti u to stanje svijesti.

Moj nalaz danas nažalost gotovo identičan kao i jučer, čekam da se javi dr i očekujem prekid postupka. Vidjet ćemo što me čeka dalje.
    Posljednje uređivanje od katka22 : 11.05.2018. at 13:06

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Da,uspjela sam taj put osvariti trudnocu iako je lose zavrsila.Recimo i da je dr ipak pogodio terapiju.
    Nisi jedina koja analizira,i sama sam takva.
    Zao mi je sto nalaz nije bolji.

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bez velike drame, zaključak je da je bolje promijeniti strategiju iz više razloga, a i zbog trenutnih nalaza hormona. Krećemo s dugim protokolom krajem ovog ciklusa, u postupku sam početkom lipnja. Po puno drugih faktora to je čak idealno. Čitamo se dalje...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Katka,u tom slucaju i bolje da ste odgodili..mjesec proleti..

Meni krenulo neko jako jako oskudno krvaruckanje,vise kao spotting, sad ne znam dal je to 1 dc..
    Ja to ne bi racunala kao 1 dc jer nema krvi na gacicama..
    A u zurbi sam poslala mail da je krenula menga i odgovorili mi da dodem sutra vaditi krv..
    Sad ne znam sta da radim

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Milasova ako nisi do sad dobila menstruaciju,posalji im mail i objasni situaciju.Ujutro ce vidjeti mail i odgovoriti ti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •