Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1150

Tema: Odgadjanje cijepljenja i susretljiv pedijatar.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Ali je, obolio je radi necijepljene djece! Ne vidis poveznicu? E, to je onaj tezi dio za razumjeti.
    pa ovo je i meni zaista teško razumjeti, kako je obolio radi necijepljene djece, kako to znamo?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    pa ovo je i meni zaista teško razumjeti, kako je obolio radi necijepljene djece, kako to znamo?
    Tako sto znamo da ako je konstantna procijepljenost iznad odredjenog postotka, ne samo sto ne dolazi do sirenja zaraze, nego se ocekuje i eliminacija same bolesti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tako sto znamo da ako je konstantna procijepljenost iznad odredjenog postotka, ne samo sto ne dolazi do sirenja zaraze, nego se ocekuje i eliminacija same bolesti.
    I obrnuto, cim procijepljenost (djece) padne ispod odredjenog postotka dolazi do sirenja zaraze.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I tako ode netk... a bas me zanimalo da nam malo pojasni svoj upis kako ćemo vidjeti da u Dbk neće biti epidemije ali sam mislila postaviti to pitanje za koji tjedan. Kao i to da necijepljena djeca ne moraju brinuti o ospicama a mi cijepljeni moramo.

No ontopic slabljenja imuniteta kroz vrijeme, sjećam se da sam pitala pedijatricu kad sam cijepila djecu protiv kozica da li je potrebna druga doza, pa je rekla da vjerojatno ne jer su u kolektivu povremeno u doticaju s virusom i svaki takav dodir pojačava imunitet. Možda to znaci da mi koji smo cijepljeni u 70-im smo u djetinjstvu povremeno bili u dodiru s virusom pa nam je imunitet jači, a oni cijepljeni 80-ih već nisu bili u dodiru jer je virus bio jako rijedak? Pa im je imunitet slabiji?

Bilo bi zanimljivo napraviti korelaciju onih cijepljenih s jednom dozom kolika je još bila učestalost ospica u djetinjstvu pa usporediti koji postotak ih se zarazio ako su nakon 30, 40 godina od cijepljenja došli u kontakt s virusom...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 07.06.2018. at 22:53

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je Mima mislila da je vjerojatno obolio od necijepljene albanske djece. Ali, sve to skupa je irelevantno - relevantno je to da je on sada, zbog necijepljenosti u Dbk, ugrozio dubrovačku djecu (i starce vjerojatno). Koje su zapravo ugrozili njihovi roditelji jer ih nisu cijepili. Koji pak misle da im dobro čine. A krivo je more . Jer, da je ostalo na jednom Albancu i jednom Dbk doktoru - a da je procijepljenost preko 95% - ne bismo uopće o tome pisali niti razglabali.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.06.2018. at 13:40

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

@tangerina, odi pitaj kohortu oboljelih u Srbiji. Lijepo ti ina33 kaže da se radi o PR-u.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Radio sam u UNICEFU kad su najavljivali eliminaciju polia. Ono, fanfare, konfeti... Nije se dogodilo. Niti jedna bolest nije eliminirana cijepljenjem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •