http://hr.n1info.com/a321377/Kolumne...Dezulovic.html
ja to ne mogu tako lijepo srociti kao boris. pa ga linkam.
oliverova glazba nije nesto sto ja slusam ili sam slusala na redovnoj bazi. mada sam naravno odrastajuci u dalmaciji bila obavijena i galebom, skalinadom, magdalenom...i naravno zelenom granom s tugom zuta voca, ujevica naseg kojeg sam maltene cijelog znala napamet...
nisam uz njegove stihove, ni radala, ni plakala, ni plesala, ni vjencavala se...

a vjerojatno necu ni dalje...
dapace u pubertetu mi je to sve bilo nekako slagerski, njega, vicu i ostale slusali su mama i tata, ne mi. ono nije mi to bas nesto...( naravno nisam ni slutila sto ce mainstream u buducnosti postati: od turbofolka, raznih bizuterija, hopa cupa do kiceraja svekolikog raznoraznih bulica, grdovica, zecica... a mjerace kukuruza da i ne spominjem)
no uprkos tome, kako vrijeme prolazi (lastane, starim li ja to?) ako bi na radiju, kad bi prosli sveti rok zasvirala cesarica, kljuc zivota, nocturno...bas bi mi lijepo leglo na dusu. kao i josipa, arsen i vice (i kao sjecanje na tatu)
on mi je nekako usao u plejadu bifora, trifora, ruzmarina, lavande, marinkovica, ujevica, vitica, parun, segvica, rozica, kukoca, skansija, tvrdica, malog i velog mista, ivanisevica, dine dvornika, vidovica, jednog i drugog, raosa, viva ludeza, pavicica ... dakle sveg onog normalnog, ljudskog, nesavrsenog ali pristojnog i dobrohotnog, civiliziranog i naprosto lijepog...