Nemam nekog svog mesara, kupimo na placu gdje stignemo. teleći but mi je cijenom u rangu lažnog bifteka ili i skuplje, zato sam dosad uvijek uzimala jun. but. Ali to su sad neke jako stare krave.
Jedino dosad nisam tukla šnicle batom.
Nemam nekog svog mesara, kupimo na placu gdje stignemo. teleći but mi je cijenom u rangu lažnog bifteka ili i skuplje, zato sam dosad uvijek uzimala jun. but. Ali to su sad neke jako stare krave.
Jedino dosad nisam tukla šnicle batom.
Junetinu moraš stuć batom da bi bio dobar šnicel. Probaj tući na krušnim mrvicama, s obje strane. Zatim popržiti na ulju sa obje strane da dobije lijepu smeđu boju. Možeš ih tada izvaditi i popržiti to povrće. Jako je bitno da podlijevaš vrućom vodom ili vrućim temeljcem.
Meni su šniceli u saftu gotovi za pola sata, no ja ne stavljam kapulu. Samo meso, češnjak i slatku papriku posipam. Kada je kapula, to je gulaš.