Pa nije to jedini način.... Nije ekspres lonac za svakoga, isto kao što ni kuhanje nije za svakoga. Kad nemaš puno vremena, bitnija je organizacija i planiranje, a ne lonac. Vidi koji ti je Spar u blizini (ili veliki Konzum ili bilo koji dućan gdje se može kupiti gotova hrana) - ne nužno za svaki dan, ali za dane kad stvarno ne stigneš. Petkom imaju finu ribu i lignje, pa moji sinovi često znaju ići pecati ručak. Uvijek netko ima malo više vremena. Ne možemo se hraniti tako, bilo bi neekonomično, ali bratemili - 1x tjedno možemo si napraviti predah od kuhače.
Dalje - da ne budemo offt - još malo o junetini na saft i ekspres loncu: Kome se ne sviđa ekspres lonac, za pripremu gulaša od junetine idealan je lonac za sporo kuhanje - staviš sve ujutro, a do ručka kuha se samo. Moj mlađi sin ga želi (ljubitelj gulaša i bolonjeza, vješt s kuhačom). Još nemam vlastito iskustvo. Već sam o tome pisala, ali trenutno snubim muža da nam kupi lonac za sporo kuhanje, iako baš nemam mjesta u kući.
Ovako nešto, ali ja sam škrtica - ne bih dala toliko para, pa on ima zadatak naći nešto slično u pola cijene:
https://www.links.hr/hr/uredaj-za-sp...veni-750290001
Navodno se u tome može kuhati i juha i sve ostalo. Ista je stvar - količina energije je ista, samo je snaga manja i vrijeme pripreme dulje. To je idealno za onaj dugokuhajući bolonjez koji je Apricot opisivala prije dosta godina.
Ako ti ni to ne paše (ljudi se boje ostaviti i vešmašinu bez nadzora, pa i ovakav lonac iako to ima zaštitu i vjerojatnost da se zlo dogodi nije velika), opet dobro. Može se i bez toga. Samo odabereš jela koja volite i koja se mogu pripremiti brzo. Vikendom skuhaš više i hranu koja stoji ili se može zamrznuti, a u tjednu kako ispadne... Nisu nam djeca jasličari, da trebaju svaki dan domaću juhu.
Bit će sve ok. Sretno!
Ont. Ako netko ima lonac za sporo kuhanje, rado bih čula iskustva...