Svakako mislim da je dobro da se o ovome raspravlja, pita priča i istražuje. Samo brzi odgovor pulinki, i na AIPu se naglašava da se izbjegavaju namirnice koje ti individualno smetaju, dakle nema govora o tome da se forsira nešto što ti ne paše ili možda iz nekog drugog, trećeg razloga ne smiješ. Isto tako (meni se čini) da ne stoji argument: ako se jede šećer iz voća, što se uopće izbjegava šećer - onda se može jesti sav šećer. Jer nije isto šećer iz šipka/mandarine/maline ili iz kroasana, gleda se što se još dobiva/ne dobiva iz namirnice.
Isto tako, čini mi se da je slikica došla do zida, grozno mi je to čitati, i nitko joj ne govori da ne ida kod doktora, dapače, treba, sve sve što želi i mora istražiti, posavjetovati se. Isto tako, ponavljam, ovdje nema 'troška' radi ulaganja u nove pripravke, dodatke. Samo, eto, neka vidi i istraži silkica, pročita. Ne mora se za prvu fazu kupiti ni knjiga koju spominje pulinka, ima jako jako puno informacija na webu.
Možda čak da se otvori druga tema paleo vs. nepaleo: mišljenja (i što je važnije - iskustva), da ne začatavamo ovu.