Ma nije to baš tako... Moje iskustvo s nastavom matematike u višim razredima OŠ je bilo odlično (kod mlađeg sina): profesorica mu je u zagredu stavljala zadatke koje nije bio obvezan riješiti (tako da je imao jednak opseg vremena kao i ostali, ali manju količinu gradiva). Ako bi stigao, on bi i to riješio, pa si je to ponekad koristio za podizanje ocjene.
Moj stariji isto ima ip iz matematike i u srednjoj školi - dobije na testu veći font, prored i eventualno zadatak manje, a ako ima vremena, piše sa strane dodatne provjere.
Iz engleskog ne znam, nije bilo puno adaptacije, ali obojica su smjeli pisati domaće zadaće na računalu. Koriste ppt i doc formate. Iz njemačkog je starijem sinu prof znala za vrijeme odmora dodatno objasniti gradivo s kojim je imao poteškoće. Sad je uhvatio korak, pa to nije bitno.
Slažem se da samo rješenje za IP nije dovoljno. Treba tu puno roditeljskog truda, barem je meni to tako izgledalo: razgovori s prof hj, mat i ostalih predmeta, stalno prepričavanje i objašnjavanje zašto dijete treba IP i kako mu se može olakšati... Bome, kad se sjetim, u osnovnoj su me školi dooobro zapamtili. Stalno sam visila tamo. Ali vrijedilo je truda.
filip, imam prijedlog i kako tvoja djevojčica može uhvatiti korak iz engleskog - treba otići na razgovor s profesoricom tog jezika + s razrednikom, pa dogovoriti dopunsku nastavu (kao što obično imaju mat, hj, fiziku...) u okviru škole. Na taj način profesor dobije sat više u tjednu, a na tu nastavu može ići tvoje dijete i sva ostala djeca koja žele ponoviti staro gradivo. Pitaj ih da li se to može izvesti u okviru škole.