Pokazuje rezultate 1 do 50 od 193

Tema: Individualizirani pristup u nastavi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis na čokoladu.
    Iako čujem da ima i drugačijih iskustava, no prečesto je kako je čokolada rekla. baš zbog toga smo i odustali, djetetu bi u njegovoj školi napravili medvjeđu uslugu.
    Isto je cijela priča krenula u četvrtom sa strahom od petog razreda, no nakon razgovora s učiteljicom smo odustali. Između redaka funkcionira tako da dijete dobije testove za maksimalno tri.
    Ma nije to baš tako... Moje iskustvo s nastavom matematike u višim razredima OŠ je bilo odlično (kod mlađeg sina): profesorica mu je u zagredu stavljala zadatke koje nije bio obvezan riješiti (tako da je imao jednak opseg vremena kao i ostali, ali manju količinu gradiva). Ako bi stigao, on bi i to riješio, pa si je to ponekad koristio za podizanje ocjene.

Moj stariji isto ima ip iz matematike i u srednjoj školi - dobije na testu veći font, prored i eventualno zadatak manje, a ako ima vremena, piše sa strane dodatne provjere.

Iz engleskog ne znam, nije bilo puno adaptacije, ali obojica su smjeli pisati domaće zadaće na računalu. Koriste ppt i doc formate. Iz njemačkog je starijem sinu prof znala za vrijeme odmora dodatno objasniti gradivo s kojim je imao poteškoće. Sad je uhvatio korak, pa to nije bitno.

Slažem se da samo rješenje za IP nije dovoljno. Treba tu puno roditeljskog truda, barem je meni to tako izgledalo: razgovori s prof hj, mat i ostalih predmeta, stalno prepričavanje i objašnjavanje zašto dijete treba IP i kako mu se može olakšati... Bome, kad se sjetim, u osnovnoj su me školi dooobro zapamtili. Stalno sam visila tamo. Ali vrijedilo je truda.

filip, imam prijedlog i kako tvoja djevojčica može uhvatiti korak iz engleskog - treba otići na razgovor s profesoricom tog jezika + s razrednikom, pa dogovoriti dopunsku nastavu (kao što obično imaju mat, hj, fiziku...) u okviru škole. Na taj način profesor dobije sat više u tjednu, a na tu nastavu može ići tvoje dijete i sva ostala djeca koja žele ponoviti staro gradivo. Pitaj ih da li se to može izvesti u okviru škole.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Na dopunskoj iz jezika ponavljaju aktualno gradivo, ono koje su upravo učili taj ili prošli tjeda.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Na dopunskoj iz jezika ponavljaju aktualno gradivo, ono koje su upravo učili taj ili prošli tjeda.
    Kod vas.

Kod nas se na dopunskoj nastavi matematike popunjavalo rupe koje su djeca imala iz nižih razreda. Tako da....sve je stvar volje.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja NISAM protiv IPa, samo napominjem da ga 50-60% učitelja ne provodi (postoje, naravno, statistički bolje i lošije škole, nije svugdje isto).
    Prije su morali pisati mjesečne planove koje roditelji rijetko do nikad ne bi vidjeli iako su im se prema pravilniku trebali pokazati do kraja 1. polugodišta, a sad su dužni u godišnjem planu samo napisati u par natuknica kojim će se metodama podrške služiti da učeniku omoguće način pokazivanja znanja koji mu najviše odgovara. Uglavnom se tu radi o copy-paste općenitostima.
    Govorim temeljem svog i iskustva puno roditelja s kojima komuniciram.
    Ja nikako NISAM za to da se učitelji opterećuju papirologijom, radije bih da zajedno s roditeljima dogovore metode podrške, ali to se ne događa jer roditelji "nisu stručni".
    Meni je konkretno trebala godina i pol dana da učitelji prvo povjeruju da teškoće postoje pa da onda NEKI shvate zašto ne može završiti nijedan test i zašto radi "glupe greške". Rečenica koje se naslušala upravo tako glasi - Pa opet si napravila glupe pogreške, moraš se koncentrirati!
    Really?

Uopće ne mogu zamisliti kako se IP provodi kod djece čiji roditelji ne bdiju ili iz objektivnih razloga nisu u mogućnosti doma pomagati, podučavati ih kako nastupiti i ohrabrivati ih.

S druge strane ni učitelji nisu u zavidnoj poziciji kad im se u razredu zatekne 4-5 njih s PP i IP, osobito ako su ometači nastave.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije to baš tako... Moje iskustvo s nastavom matematike u višim razredima OŠ je bilo odlično (kod mlađeg sina): profesorica mu je u zagredu stavljala zadatke koje nije bio obvezan riješiti (tako da je imao jednak opseg vremena kao i ostali, ali manju količinu gradiva). Ako bi stigao, on bi i to riješio, pa si je to ponekad koristio za podizanje ocjene.
    Jako lijepo.
    tako bi to trebalo i biti.
    No kažem, negdje ne samo da se ne provodi nego se radi kontra. I da znam, možemo se žaliti i boriti no...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •