Pokazuje rezultate 1 do 50 od 238

Tema: Engleski - stagniranje u školi nakon super starta u vrtiću

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ina, mene zapravo zanima na osnovu čega ti ovako sigurno daješ te tvrdnje o mogućnosti i nemogućnosti napredovanja, i slično?
    I ja sam u struci u kojoj je pod normalno koristiti engleski za posao, a bila sam član jedne velike, stvarno velike, i stvarno jako internacionalne kolaboracije godinama i ljudi tu engleski koriste operativno. Griješe se i vremena i članovi, ali svi pokupe koliko im treba. Da ne govorim da je recimo Talijanima, kojih je u kolaboraciji jako puno, najteže razumjeti originalne govornike. I zapravo ljudima često uopće nije bitno da njeguju engleski kao jezik i zbog njegove ljepote. Stvara se, ja bih rekla, neki internacionalni operativni engleski. Naravno, ima i poliglota, ljudi koji su genijalni i tečno govore 6 jezika, osim što su vrsni u struci. Ali da netko tu napreduje zato što mu je engleski bolji, ili ne može napredovati jer mu treba rječnik kad čita beletristiku - to je baš smiješno.
    To bi bila znanost...
    MM pak radi u internacionalnoj firmi, globalnoj, i dapače je ceo hrvatske podružnice (koja je mala, sukladno veličini našeg tržišta), ali redovito ima sastanke s kolegama iz drugih (velikih) zemalja, i nema govora da bi oni svi fenomenalno govorili engleski. Pitam ga tko baš dobro govori, a on će: Nizozemac...(nema nastavka).
    Posljednje uređivanje od vertex : 29.11.2018. at 15:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •