betty blue prvotno napisa
ja sam radila i u korporaciji i sad radim u državnoj službi
više radim u ovoj državnoj nego što sam kod privatnika
i bome manje surfam sada nego kod privatnika
ovdje imam plaćene prekovremene, na prošlom poslu ih nisam ni trebala jer bi sve bilo gotovo na vrijeme. da je trebalo, ne bi ih platili
sada posao moram obaviti, a radim ga sama umjesto u timu sa još barem dvoje ljudi
pa kad već radim ko konj, nek mi se to i plati
i tu je državna služba barem poštena
s tim da znam ljude koji u istoj firmu lade jaja cijeli dan i kucaju si prekovremene
ali to je valjda osobna odgovornost (prema poslodavcu, prema državi i narodu koji nas plaća) svakoga od nas
kod privatnika (veliko poduzeće) sam imala filozofski problem vezan uz pohlepu i gramzivost i činjenicu da se ljude ponekad prisiljava da uđu u zakonski sivo područje, ako ne i prijevaru kako bi se što manje poreza platilo, odnosno kako bi vlasnik što više profita namaknuo. ljevičar u meni je sretniji u državnoj službi
ali u toj istoj državnoj službi me šef zove da obavim posao u trenutku dok sam s djetetom u Klaićevoj zbog potresa mozga
ne pita me nitko jel božić ili nova godina, jer rokovi su tu da se ispoštuju, imaš laptop i radi
ono što ja ne mogu nikako, ali baš nikako shvatiti, i možda nije toliko vezano za ovu temu, ali ne mogu si pomoći i moram pitati - ne razumijem, po priči većine vas, sve ste hiperproduktivne, turbouspješne, žonglirate sa xy brojem djece, putovanja, kuća i svega ostalog i opet stignete biti turbo aktivne na svakoj forumskoj temi
ne znam, ne mogu shvatit
zbilja ne želim nikoga prozivati, niti brojati postove
ali jednostavno mi računica ne štima
ili sam ja tako spora i ograničena da mi treba 3 dana da pročitam temu
šta vi zapravo podrazumijevate pod rad?
moj rad ne uključuje neposrednu komunikaciju sa ljudima (u smislu da ne radim na šalteru ili u bolnici), osim povremenih sastanaka mailova i sličnog
ali zahtjeva duboku koncentraciju i ima svoje outpute, dapače, vrlo konkretne outpute.
i da svaki dan napišem 5-6 postova na rodi ili nekoj društvenoj mreži, ne znam kako bih stigla posao obaviti