Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Kućna biblioteka i prašina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Pa koja bi bila razlika između punih i staklenih vrata u smisli količine prašine?
    Misliš da su puna vrata bolji štit?

Ja beletristike gotovo i nemam, a ono što imam držim na drugom mjestu, na jednoj galeriji koja je zamišljena kao prostor za povlačenje, čitanje i odmaranje (ne moram napomenuti da tamo gotovo nikad ni ne idem). Tu je samo jedna polica, veličine cca 100 x 100 i to mi nije problem očistiti... posebno, što to mogu i Smjehuljici dati da počisti... ionako je prisvojila taj prostor.

U Billyu su pretežno knjige koje se rijetko koriste, rječnici (pol velikog Billy-a, samo stoje, tu i tamo ih zatrebam), razne monografije, prastare enciklopedije, hrpa knjiga o svemiru i avionima i njegova matematika s faksa...
    Istina možda bi dio mogla eliminirati... ali nemam snage za prebiranje... što je najluđe, kad smo počeli živjeti zajedno skužili smo da imamo puno istih knjiga, pa su duplići u garaži.

Jedan Billy je Smjehuljicin... to se jedino redovito koristi.
    Ne znam da li puna vrata bolje štite od stakla, samo ih imam. Štite bolje ona koja bolje leže na korpusu. Pretpostavljam da je veći razmak na duplim vratima ako je staklo, ali ne znam.
    Mojca, popričaj s mužem je l zbilja misli da će mu trebati te knjige iz matematike. Je l mu zbilja to bilo tako jedinstveno iskustvo učiti i polagati matematiku 2 ili posebna poglavlja iz matematike (karikiram ), da mu se vrati osmjeh pri pogledu na staklenu vitrinu. Meni je tata svašta čuvao za studij, pa sam uvijek nabavljala novija izdanja, negdje je izronilo. Ima par klnjiga koje mi zatrebaju, al realno što sam matematike naučila - naučila sam, što sam zaboravila, sumnjam da ću ikad trebati obnavljati. Doduše ja radim na radnom mjestu prepunom eksperata pa okrenem broj i dobijem odgovor i mišljenje. Stare enciklopedije - to je većinom out of date znanje. OK neke monografije -to si mogu zamisliti da ti bude drago prolistati.

Ja to vidim ovako - 1 m2 košta 2000 eura. Je l zbilja trebam zatrpati taj kvadrat sa stvarima koje neću u narednih 10 godina uzeti u ruke. Odlučiš i svaku subotu 5 knjiga frkneš van. Neće ni antikvarijati baš više uzimati knjige.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku

Ja to vidim ovako - 1 m2 košta 2000 eura. Je l zbilja trebam zatrpati taj kvadrat sa stvarima koje neću u narednih 10 godina uzeti u ruke. Odlučiš i svaku subotu 5 knjiga frkneš van. Neće ni antikvarijati baš više uzimati knjige.
    Mi imamo viška kvadrata (glupog rasporeda, pa je zato spavaća soba uselila u biblioteku), pa me ova kalkulacija ne dira.
    A još nisam dorasla do toga da frknem knjige... ne znam... svaka od njih ima i neku svoju priču...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi imamo viška kvadrata (glupog rasporeda, pa je zato spavaća soba uselila u biblioteku), pa me ova kalkulacija ne dira.
    A još nisam dorasla do toga da frknem knjige... ne znam... svaka od njih ima i neku svoju priču...
    Da, razumijem - to obično napravi tek iduća generacija (sad smo u tom postupku kod mog brata, rješavamo se knjiga pokojne tete koja je umrla prije 20 godina, a zbog manjka prostora fizički ne možemo zadržati sve).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, razumijem - to obično napravi tek iduća generacija (sad smo u tom postupku kod mog brata, rješavamo se knjiga pokojne tete koja je umrla prije 20 godina, a zbog manjka prostora fizički ne možemo zadržati sve).
    Vjerojatno...

Ali, bojim se da će ona imati još veći višak kvadrata nego mi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vjerojatno...

Ali, bojim se da će ona imati još veći višak kvadrata nego mi.
    Od viška glava ne boli.

Ont. samo ti zatvori te knjige - količina prašine pada na četvrtinu u odnosu na otvorene police, a to je meni puno. I nije svejedno jesu li knjige nove (te nisu tak neugodne) ili prastare (koje je ponekad bolje baciti ili bar izmjestiti iz spavaće sobe, ako su krte i lomljive).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Od viška glava ne boli.

Ont. samo ti zatvori te knjige - količina prašine pada na četvrtinu u odnosu na otvorene police, a to je meni puno. I nije svejedno jesu li knjige nove (te nisu tak neugodne) ili prastare (koje je ponekad bolje baciti ili bar izmjestiti iz spavaće sobe, ako su krte i lomljive).
    A kak smanjiti prašinu oko televizora,na podnožju televizora,to mogu čistiti dan i noć i opet sve puno prašine,ne pada sunce na taj dio,da slučajno ko ne veli taj savjet

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A kak smanjiti prašinu oko televizora,na podnožju televizora,to mogu čistiti dan i noć i opet sve puno prašine,ne pada sunce na taj dio,da slučajno ko ne veli taj savjet
    Ne uključuješ televizor prečesto ili ga izbaciš iz kuće. On statički navlači prašinu dok radi, a dok je ugašen ipak puno manje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •