-
Otkrila sam mirror glaze glazuru (torta izgleda kao staklena). Probala ju i jako je jednostavna i savršena bez grudica...mirror glazura
100 ml vode
200 g šećera
60 ml vrhnja za šlag
60 g kakaa
40 g tamne čokolade
1 vrećica želatine
2 žlice vode
Želatinu prelijte vodom i pustite da nabubri 6-7 minuta.
Ostale sastojke pomiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se sve ne otopi. Zatim umiješajte želatinu pazeći da glazura ne zavrije.
Vruću glazuru prolijte kroz sito kako biste imali što manje mjehurića zraka. Sada je ostavite da se ohladi gotovo do sobne temperature, tj. pratite da vidite kad se počne zgušnjavati i tada je spremna za korištenje. Pretopla glazura će vam otopiti kremu, a prehladna se neće dati razliti.
Stavite tortu na rešetku ili neku širu zdjelicu tako da su stranice slobodne da glazura može kapati s njih. Sada sve to skupa stavite na protvan ili neku sličnu široku posudu u koju glazura može curiti.
Glazuru pažljivo prelijte po gornjoj površini torte da zacuri sa svih strana. Ako negdje ne pokrijete dobro, možete žlicom 'zaliti' stranice i tako ići u krug dok se potrošite svu glazuru i ne budete zadovoljni debljinom sloja. Ono što vam je curilo u posudu dolje možete ponovno koristiti dok sve ne potrošite.
Zvuci mozda komplicirano ali stvarno nije. Recept je sa fb stranice Like chocolate
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma