Agrum prvotno napisa
Jedna velika stvar u cijeloj toj priče oko njegovog ponašanja sam i ja sama. Ja inače imam kratki fitilj, dosta sam eksplozivna i temperamentne sam naravi. Tako da njegove šize imaju dosta veze i sa mnom jer kad sam smirena, scentriram ga lako, ali kad sam u cajtnotu ili mi se jednostavno ne da jer sam više umorna od ponavljanja, tjeram mak na konac, a on tvrdoglav kakav je, ne popušta. Zapravo sam opisala najgore trenutke svog djeteta koji su zaista rijetki. Inače je zaista predivno dijete, pametna glavica, nisam sigurna da mi netko uopće za 2 sata može reći nešto konkretno. Pa tko poznaje moje dijete bolje od mene same?! Možda sam malo zabrijala u krivom smjeru. Otvorenog sam uma i ne bi negirala da mi je netko npr. iz vrtića sugerirao da s malim nekaj ne štima. Puno je nas različitih mama i različite djece. Možda klinci koji nemaju šize od pol sata imaju smireniiju mamu, ne znam.. Nas je doma puno, dijete je naviklo da mu se skoro sve želje ispunjavaju, kad neće jedan, hoće netko drugi. Svaki dan mu se nešto kupuje (na kaj ludim, ali nitko me nedoživljava).. Tako da ima tu i druga strana priče, samo kaj je meni prvenstveno bitno da ga posložim kad se nađemo u sukobu (dakle to je rijetko i obavezno su uključeni umor ili glad). Puno roditelji na dvorištu znače, ali i puno i odmažu kad su u pitanju ovakve stvari. Nabacala sam svega, ali čisto da dobijete širu sliku. Mogla bi ja nekako te novce skrpati, ali ipak mislim da sam ja sama najveći krivac..