Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
To sam mu ja objašnjavala na početku, kad su počeli raditi zadatke i sada zna. tj. razumije šta se od njega traži.
ono što stigne riješiti, riješi točno. ali nikada ne stigne sve.
ma moramo vježbati brzinu, ono što je čokolada spominjala štopeericu je ok, mada neznam kako to izvesti a da mu nebude preveliki stres... vidjet ću
zanimalo me može li učiteljica izići u susret bez službenog papira. idem na razgovor pa da ipak imam više informacija...
Štoperica je daleko manji stres od loših ocjena.

Vježbajte na zabavnim stvarima - enigmatika, razne igre koje zahtijevaju čitanje, zabavni matematički zadaci...

Mi smo koristili igre na računalu (Sebran, Hlapić... Sunčice u predškolsko doba) dok se djeca nisu opismenila.

Učiteljica ne bi trebala izlaziti u susret bez službenih papira, barem od stručne službe, jer će se na roditeljskom sastanku redovito postavljati pitanja zašto tvoje dijete ima produljeno vrijeme, a neka druga djeca nemaju.

Praktičan savjet: procijeni koje su jake strane tvog djeteta i kreni od toga, a za slabe mu se potrudi pomoći da ih razvije. Na taj način trebaš razgovarati i s učiteljicom - ne da ju moliš da mu produljuje vrijeme, nego pitaj što ona savjetuje, na koji način trebaš doma s njim raditi da se njegove vještine poboljšaju.