Citiraj Maja81 prvotno napisa Vidi poruku
Napisala sam kilometarsku poruku , i eto ne znam iz kojeg razloga je objavljena samo prva recenica. Mame koje imate isti ili slican problem ( da tako kazem ) kao i ja, vama se obracam ( posebno Miki 92 i worried) , uz duzno postovanje svih ucesnica na forumu . Ja sam potrazila pomoc psihologa , ali kod mene nije dijagnostikovana nijedna vrsta depresije, paranoje i slicno. Prevelika briga da, opravdana ili ne , vrijeme ce pokazati. Dobila sam savet da odredim sebi vrijeme kada cu razmisljati i pricati o tome, tipa 20-tak minuta dnevno a svo ostalo vrijeme da provedem igrajuci, mazeci se odnosno radeci ono sto me cini sretnom sa mojim malenim. Jer prevelika briga moze samo pogorsati situaciju. tMi imamo 9 mj., puzemo vojnicki, placemo za mamom gdje god da krene . Voli se nositi , nema jos uvjek strah od nepoznatih ljudi ali zna da zaplace ako ga neko koga ne vidja cesto uzme i sl. Na ime se ne odaziva bas uvjek, ali u vecini slucajeva da. Prvi slogovi su tu : baaaa baaaaaa, daaaa daaaa, taaaaa.Kad smo posjetili neurologa sa 4 mj. on je rekao da se beba ( po njemu) razvija kako treba, da ima kontakt , smije se i da se autizam kao poremecaj dijagnostikuje tek nakon 2 god. Taj nedostatak kontakta ocima kada ga podignem, ili stavim ispred sebe i dalje postoji , to vidi i moj muz , video je i pedijatar i to nije nesto sto sam umislila ali oftamologa jos nismo posjetili jer je rano jos uvjek . Uvjek cu rado podijeliti svoje iskustvo i vjerujem da ce nasa decica biti zdrava i srecna i da ce se razvijati normalno. ❤️❤️❤️❤️
Maja drago mi je da ostale stvari funkcionisu. I ne brini stvarno bolje trazi bilo kakvu obavezu nego da gledas samo to. Vjeruj mi moj stariji i dan danas nema kad ga stavim ispred sebe ili kad mu se unosim u facu. To su takva djeca. Ima 3 god ide u vrtic prica dva jezika. Sam se obuce sam jede, pije, ide u wc i pravi sendvic i kakao. Sve sam. I onda taj kontakt me ne brine. Jako je bitno da place za tobom. Ti se igraj sa njim i bice sve ok. Odgovaranje na ime i ne treba biti uvijek ali eto ja sam praktikovala da kad god ga pozovom da to bude sa razlogom ne bezveze radi testiranja. Voljela bi da nam javis svaku promjenu. Radujemo se zbog toga. Puno pozdrava za tebe i bebaca. ❤❤