Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
Govoris li o svim cijepivima od rodjenja bebe, ili samo o nekima? Beba jos nije rodjena/ upisana u pedijatra?

U svakom slucaju ja ne bi muljala pedijatru da se ne bi ovaj put cijepili jer je beba prehladjena ili sto vec nego bi mu rekla svoj stav. S pedijatrom bi trebala imat odnos povjerenja. Druga stvar, ne bi isla u pedijatra koji je spreman muljati na potvrdi za vrtic da dijete nije cijepljeno zbog zdravstvenih razloga. Zapravo se nadam da takvi pedijatri, koji lazu u sluzbenim dokumentima, bas i ne postoje. Sto se tice czss-a, cini mi se da ce vam dobar pedijatar prvo izvjesno vrijeme pokusavati predstaviti dobrobiti cijepljenja, a tek onda vas eventualno prijaviti. Ja bi saslusala sve o dobrobitim cijepljenja, nekriticki razmislila o svemu, ali ne bi unaprijed donosila odluku.
Radi se o tek rođenoj bebi koja još nema izabranog pedijatra. U rodilistu smo uspješno odbili cijepljenje.
Nisam mislila da pedijatar izda laznu potvrdu, to nikako ne bi bilo u redu koliko god da se ja protivim cijepljenju i tako nešto nikad ne bih niti tražila. Mislila sam na prijavu socijalnoj službi, ne znam kako to sve pravno funkcionira. Ako je liječnik dužan čuvati liječničku tajnu onda ne bi smio odavati podatke iz kartona mog djeteta ili...? Stvarno ne znam.
Što se tiče jaslica/vrtića/škole, kako izgleda ta potvrda od pedijatra? Bilo bi mi u redu da napiše da je dijete zdravo i sposobno za vrtić, iako necijepljeno. A ne da mi napiše da je dijete nesposobno, razlika je, iako ne znam dal pravno ima kakve razlike. Dakle, ne želim da itko laže i piše lažne potvrde.
Bilo bi mi iznimno važno da uspijem naći pedijatra kojem mogu otvoreno reći da ne želim cijepiti i koji me neće maltretirati, vršiti pritisak na mene, sprdati se sa mnom ili emocionalno ucjenjivati. Eto, ako znate koga takvog, lijepo bih molila podatke u inbox. Hvala!

Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk