Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
Ti bi tražila od privatnog pedijatra da izda lažnu potvrdu o cijepljenju?
Jer ako ne cijepiš drugu ti niti ne može napisati.
E sada sam zbilja sve čula.
Naravno da ne zelim laznu potvrdu. To sam vec napisala. Samo ne zelim pritisak od strane pedijatra niti prijave socijalnim sluzbama.
Dakle, zelim pedijatra koji ce lijeciti moje necijepljeno dijete i nece me forsirati niti emocionalno ucjenjivati.

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Maminja, mislim da izbjegavanjem u rodilištu ili nalaskom pedijatra koji će izdati potvrdu nećeš riješiti problem. Samo ćeš ga odgoditi. I mislim da ćeš morati uložiti više vremena u informiranje o cijepljenju, nego u informiranje o tome kako ga izbjeći. Rodilište - nije njihova briga - dijete je zdravo, otpustili su ga. Pedijatar - OK, informirao te, ali tvoja je odgovornost. Ali, na vrtićkom i školskom sustavu ćeš zapet jer te neće primit u kolektiv, jer su oni odgovorni za taj kolektiv i tu se više ne radi (samo) o tvom djetetu jer oni moraju štititi i drugu djecu, i zato traže preslike cijepnih knjižica, a ona tvog djeteta će bit (ako će bit) prazna. Tako da ćeš si vjerojatno zapravo trebati, nakon što kupiš vrijeme, uzeti vremena promisliti svoje uvjerenje.
Obzirom da je beba tek rodjena, imam vremena do vrtica i skole pa mi je sad primarno da nadjem adekvatnog pedijatra.
Medjutim, za jaslice i vrtice kuzim da ne upisuju necijepljene, ali skola je obavezna pa ne znam kako to funkcionira.
Ja nisam antivaxer nego sam za slobodu izbora, tko zeli neka se cijepi, ali ne zelim da mene netko prisiljava i ugrozava moje ljudsko pravo da odlucujem sto ce se injektirati u moje tijelo. I to bez ikakve odgovornosti.
Jako sam se dobro informirala o cijepljenju i mogucim posljedicama, procitala sam znanstvene clanke za i protiv, i donijela sam odluku kakvu jesam. Ne bih ovdje raspravljala o samom cijepljenju nego me zanimaju prakticne i pravne stvari.
Dakle, da li me pedijatar mora prijaviti ako ne cijepim dijete? Dal postoje pravne posljedice? Dal moze odbiti lijeciti moje necijepljeno dijete?
Opet ponavljam, za privatnika pitam NE zato da izda laznu potvrdu, nego ocekujem manji pritisak obzirom da ga placam.

Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk