Pokazuje rezultate 1 do 50 od 594

Tema: Emocionalno jedenje /ovisnost o hrani

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da ce se na temu javiti j-la da kaze koju o ubrzavanju metabolizma
    Evo mene
    O ubrzanju metabolizma sam već negdje pisala, a tu na linku je to fino opisano https://nevencuk.com/spori-metaboliz...-masnog-tkiva/

Mitovski, te tvoje kolegice, možda imaju drugačiju građu tijela nego ti, možda se više kreću od tebe, sve su to faktori koji utiču na nečiji metabolizam.
    To što Lili kaže da jede više puta dnevno pa se ne deblja, normalno da važi za Lili, jer žena nešto trenira čitav život, sedmicno sprzi kalorija na trčanje što neki od nas ni mjesečno ne urade, i sva je u mišićima. Njeni mišići troše i nakon trčanja, pogotovo kvadri koji su najveći mišići u tijelu, a koje Lili ima jako razvijene.
    Tako da, naravno da ima do metabolizma, žene gube mišićnu masu s godinama čime gube i velike potrošače kalorija. Time nam se smanjuje potreba za količinom hrane koju smo do tada uobičajeno unosili.

I ne volim podjelu hrane na "dozvoljenu" i "ne dozvoljenu". Sve je dozvoljeno, i sve je hrana. Kad pogledate kalorijsku vrijednost integralne i obične tjestenine, jako je mala, s time da integralna ima samo više vlakana. A vlakana možemo unijeti i na drugi način.
    I ne volim pomodarstvo, do prije par godina svi su izbjegavali gluten ko otrov, onda se tražilo samo bio i organsko, a danas opet ne možeš kupiti pastu za zube da na njoj nema naznaka vegansko.

Slažem se s Lili kad kaže svega, umjereno.
    Kris, mislim da sam negdje i pisala, svaka ti čast biti toliko dugo isključiva s ketom, meni je to užasno dosadan i naporan vid ishrane, jer je isključena cijela jedna grupa makronutritijenata. Ako tebi odgovara, super, vjerojatno bi svakom, jer se reže unos kalorija, samo je bitno da takav način ishrane ne predstavlja teret.
    Eto, meni je bitna fizička aktivnost, i pod njom ne smatram ono 10.000 koraka, već aktivnost koja će ti aktivirati mišiće. Smatram da smo stvoreni za kretanje i trošenje energije na taj način.

Bubilo, iz tvojih postova, rekla bih i da imaš tu emocionalnu vezanost za hranu ali i poguzija si
    Kad kažeš da jedete te zajedničke slatkiše, da je emocionalno, otišla bi u nekim krizama, a ovako, ne vjerujem da si svih 8 sati na poslu u krizi.
    Ja se nagrađujem hranom, slatko jedem kad sam sretna, kad postignem nešto, ali isto tako kad sam neispavana, umorna, tužna.
    Da ne bude da jedem samo radi emocija, ja bih kod tebe na poslu vjerovatno bila prva kod tih slatkiša i tražila da makar gricnem svaki koji do sada nisam probala.
    Posljednje uređivanje od j-la : 12.05.2019. at 23:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •