I ja sam imala problema s tlakom i željezom - dugo vremena bila anemična. Znala sam imati epizode u tramvaju ili vlaku (čim je bilo puno ljudi, gužva, a pogotovo ako sam još bila i gladna) samo bi mi zatitralo ispred očiju. Ako ne bih našla mjesto na zraku i sjela, često bih pala u nesvijest. Nije to dugo trajalo, minutu-dvije, češće u ljetnim mjesecima. Zimi me nije morilo. Obično bi se sve sredilo kad bih prodisala. Znala sam izaći iz tramvaja i sjesti na zemlju, čak i ako bi drugi ljudi buljili, jer to je bio način da ostanem pri svijesti. U trudnoći također, ali tada sam već znala prepoznati simptome unaprijed (drhtavica, bljeskovi pred očima) pa bih sjela i smirila se dok ne bi prošlo. Ako se dobro sjećam, toga je bilo u prvom tromjesečju trudnoće. Dok nisam bila trudna, obično je bilo povezano s menstruacijom, ne obavezno svaki mjesec, nego ako bi se potrefilo više okidača (kombinacija nizak tlak i nisko željezo = takav osjećaj). Potpuno je nestalo kad mi se popravila krvna slika. Sad sam već godinama bez ikakvih simptoma.