casa prvotno napisa
Pa ima, jernam je problematicanpubertet postao ako je skolski uspjeh slabiji. U mom mikrokozmosu je slabiji skolski uspjeh s 16 godina ocekivani pokazatelj zdravog razvoja. Moj trecas se bori s ispravljanjima i pliva u ucenju zadnjih tjedana jer je kampanjac, ljenguza koja citave godine gleda gdje ce svirat i kamo ce s curom u petak navecer. I sad, da, zao mi je sto ne ispravlja cetvorke u petice,vec jedinice u dvojke, ali zapravo je izrastao u suosjecajnog, dragog, mladog covjeka. Odgovoran je u nekoj mjeri, samokontrola mu je stalni izazov i pooolako uci kako izaci na kraj sa samim sobom. Vjerujem da kad mu motivacija poraste, a hoce ( jednostavno cini mi se da je sadasnje ponasanje ocekivano za dob), ne sumnjam da ce upisati faks koji zeli. Ili ce sjesti i uciti i poloziti drzavnu maturu ili ce zaraditi za privatni faks i tako s njim o tome i razgovaram.
Zicanje ocjena je nekako dio nase skolske kulture. Mislim da toga u svakom dijelu Hrvatske ima.. pocinje u 5,6 razredu i na vrhuncu je u 8.