Žičaru za Sljeme smo imali desetljećima, sve do travnja 2007. kad je nakon još jednog kvara na elektromotoru vječni gradonačelnik-šerif odlučio da se žičaru više neće popravljati nego će graditi novu. Od tada je prošlo 12 godina, izgradnja žičare je... u kojoj ono fazi? Počeli su kopati ove godine i rasturili predio oko Dolja, radi se nova trasa žičare (nepotrebno) i potpuno novi koncept za koji je pitanje hoće li se provesti do kraja ili će to biti još jedan od nezavršenih gradskih projekata. Voljela bih da je moja sumnja suvišna, ali iskustvo me naučilo drugačije
Planinarske staze označavaju i održavaju planinarska društva, i to se radi na volonterskoj bazi. Većina staza je zapravo dobro označena (u usporedbi s nekim drugim krajevima Hr). Medvednica ima tu nesreću da je preblizu velikog grada, inače bi bila puno ugodnije mjesto nego sad, kad je zimi sve podređeno skijaškom natjecanju o kojem bih ovom prilikom radije šutjela, a van zime je zakrčena autima i prometom koji bi sigurno bio manji da postoji gore spomenuta žičara, ali... zatvoreni krug.
Što se tiče života na rijeci - dovoljno je malo pogledati u prošlost da se zaključi da je Zagreb grad koji pati od hidrofobije, on bježi od rijeke, Sava je za njega oduvijek problem. Poplave iz 1964. i njezinih posljedica još se mnogi prisjećaju. Izgradnja nasipa i odvodnih kanala znatno je poboljšala taj aspekt, ali očekivati da se grad raširenih ruku približi Savi je... previše![]()
Također, upravo zbog svog položaja u odnosu na Medvednicu i Savu, Zagreb će se i dalje širiti u smjeru zapad-istok, a povezanost sjevera i juga je bila i ostala loša. Naravno da postoje gradski projekti koji bi trebali poboljšati tu povezanost, od izgradnje poveznice Vrapčanska-Remiza-Horvaćanska + Jarunskog mosta, produžene Šarengradske i drugih prometnica, ali kao i sve ostalo, i to je zasad mrtvo slovo na papiru iako su projekti osmišljeni prije više od 30 godina. Lagodnije je kozmetički asfaltirati pojedine prometnice, uređivati strogi centar za turiste i napraviti veliki vašar od centra grada, nego provoditi konstruktivne urbane projekte...

Odgovori s citatom
, no staze defintiivno trebaju biti bolje označene. Puno sam na brdu, recimo glavna transverzala br.1 M je koma označena, u jednom smjeru joše nekako, a u drugom loše. Recimo na nekim mjejstima kad si kod slapa Sopot izgubiš se kojim od tih malih uskih puteva krenut za dalje,pa isprobavaš na slijepo, doslovce ni na jednom drvetu ne piše 1. Isprobala pa završila s velikom visinskom razlikom (trčim po Medvednici). morat ću još 3-4 puta probat da pogodim
moja jutarnja oaza mira