Pokazuje rezultate 1 do 50 od 266

Tema: ljetovanje izvan hrvatske

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam ja želja: voljela bih da imamo žičaru za Sljeme i bolje označene planinarske staze (to se bar jednostavno napravi), da imamo grad koji živi danju i noću i na rijeci (kao Budimpešta), da imamo brzi gradski vlak bar sjever-jug i zapad-istok...i tako svašta nešto.
    Žičaru za Sljeme smo imali desetljećima, sve do travnja 2007. kad je nakon još jednog kvara na elektromotoru vječni gradonačelnik-šerif odlučio da se žičaru više neće popravljati nego će graditi novu. Od tada je prošlo 12 godina, izgradnja žičare je... u kojoj ono fazi? Počeli su kopati ove godine i rasturili predio oko Dolja, radi se nova trasa žičare (nepotrebno) i potpuno novi koncept za koji je pitanje hoće li se provesti do kraja ili će to biti još jedan od nezavršenih gradskih projekata. Voljela bih da je moja sumnja suvišna, ali iskustvo me naučilo drugačije

Planinarske staze označavaju i održavaju planinarska društva, i to se radi na volonterskoj bazi. Većina staza je zapravo dobro označena (u usporedbi s nekim drugim krajevima Hr). Medvednica ima tu nesreću da je preblizu velikog grada, inače bi bila puno ugodnije mjesto nego sad, kad je zimi sve podređeno skijaškom natjecanju o kojem bih ovom prilikom radije šutjela, a van zime je zakrčena autima i prometom koji bi sigurno bio manji da postoji gore spomenuta žičara, ali... zatvoreni krug.

Što se tiče života na rijeci - dovoljno je malo pogledati u prošlost da se zaključi da je Zagreb grad koji pati od hidrofobije, on bježi od rijeke, Sava je za njega oduvijek problem. Poplave iz 1964. i njezinih posljedica još se mnogi prisjećaju. Izgradnja nasipa i odvodnih kanala znatno je poboljšala taj aspekt, ali očekivati da se grad raširenih ruku približi Savi je... previše
    Također, upravo zbog svog položaja u odnosu na Medvednicu i Savu, Zagreb će se i dalje širiti u smjeru zapad-istok, a povezanost sjevera i juga je bila i ostala loša. Naravno da postoje gradski projekti koji bi trebali poboljšati tu povezanost, od izgradnje poveznice Vrapčanska-Remiza-Horvaćanska + Jarunskog mosta, produžene Šarengradske i drugih prometnica, ali kao i sve ostalo, i to je zasad mrtvo slovo na papiru iako su projekti osmišljeni prije više od 30 godina. Lagodnije je kozmetički asfaltirati pojedine prometnice, uređivati strogi centar za turiste i napraviti veliki vašar od centra grada, nego provoditi konstruktivne urbane projekte...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Žičaru za Sljeme smo imali desetljećima, sve do travnja 2007. kad je nakon još jednog kvara na elektromotoru vječni gradonačelnik-šerif odlučio da se žičaru više neće popravljati nego će graditi novu. Od tada je prošlo 12 godina, izgradnja žičare je... u kojoj ono fazi? Počeli su kopati ove godine i rasturili predio oko Dolja, radi se nova trasa žičare (nepotrebno) i potpuno novi koncept za koji je pitanje hoće li se provesti do kraja ili će to biti još jedan od nezavršenih gradskih projekata. Voljela bih da je moja sumnja suvišna, ali iskustvo me naučilo drugačije

..
    Razmišljamo identično

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Obično su kazališta, kina, izložbe i ostala gradska događanja u centru. Ja volim gradove i gradska zbivanja. Ne znam kaj rade ljudi u NZ - idu u Avenue mall i MSU. ? I sjede na klupici ispred kuće? Druže se sa susjedima?
    Žena ne ide u kazalište, kasno joj je, čuva unuke, pa je aktivna na sve strane. Svugdje je ima po Zagrebu,al ne ide u centar, eh da slagala sam te ode za Božić da vidi kako je uređen grad.
    Imaju kod sebe u Utrinama bazen, onaj kulturni centar, zimi klizalište na Velesajmu (ne idu,stari su), često su na Bundeku u šetnjama, ono penzići, druženje sa susjedima koje znaju 40+ godina i tako.

Kina su u Avenue i Areni, pa i mi iz Španskog uglavnom idemo u Arenu, brzo smo do tamo a nemam gnjavažu traženja i plaćanja parkiranja kao u centru. Branimir centar je žalostan da bih tamo išla u Cinestar. Jedva čekam da nam izgrade naše kino kod CC1 i klizalište, to će biti super, djeca će moći ići sama.

tanja_b
    , totalno su posjekli neke dijelove Medvednice te je ogolili , no staze defintiivno trebaju biti bolje označene. Puno sam na brdu, recimo glavna transverzala br.1 M je koma označena, u jednom smjeru joše nekako, a u drugom loše. Recimo na nekim mjejstima kad si kod slapa Sopot izgubiš se kojim od tih malih uskih puteva krenut za dalje,pa isprobavaš na slijepo, doslovce ni na jednom drvetu ne piše 1. Isprobala pa završila s velikom visinskom razlikom (trčim po Medvednici). morat ću još 3-4 puta probat da pogodim jer u sate kad sam ja tamo nema žive duše da možemo nekoga pitati.

Najbezveznije mi je ići na Sljeme na vrh, tamo je uvijek gužva i to mi nije to, boravak u prirodi očekujem da bude "mirniji",a svi spiče s tim autima gore.

na Jarunu bi trebalo obnovit asfalt na rekreativnim stazama/WC-e, a i uprava Jaruna je malo jača :/ svejedno Jarun mi je predivan, obožavam ga moja jutarnja oaza mira

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •