Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
A zašto bi morali dati svoj maksimum? Zar minimum nije nikad dosta? Ili neka sredina, laganini?
Osnovna škola je više zabava nego muka, djeca su to, neka uživaju. I trojke su dobre ocjene, a dvojka je nekad veća od cijele godine
Nisu sva djeca jednako pametna i ne mogu sva djeca isto. Samo neka su oni zadovoljni svojim životom, petice i diploma nikako nisu jedino što vrednuje neku osobu.
E, ovo je točno. Ali upravo zbog toga se radi primjena individualizacije ili prilagođeni program, da bi djeca dala maksimum u okviru svojih mogućnosti, a i da bi bila ocijenjena u okviru svojih mogućnosti bez usporedbe s drugima. To je cilj.

Slažem se da petice i diploma nisu nešto što određuje i vrednuje osobu, aliiii ja sam uvijek forsirala da moja djeca ostvare svoj maksimum, ne zbog sebe nego zbog njih. Ja ih neću moći hraniti jednom kad budu stari. Cilj je da postanu sretne i zadovoljne osobe, a ako im se propušta sa "lako ćemo" ili "nek mu bude", to šalje krivu poruku. Radi se o tome da se dijete treba natjecati samo sa sobom, a ne s razredom, da izgradi unutarnju motivaciju i danas-sutra ne odustaje na prvoj prepreci, te da se uspije uklopiti u društvo.