-
Ma ne, moje opcenite primjedbe se ne odnose na tebe, Pulinka. Trebala sam to naznaciti, nisam, oprosti. Ne pratim dovoljno ni tebe ni bilo koga na ovome forumu da bih to mogla adresirati... Ali mislim da bi postavke morale biti sljedece: uvazavanje cinjenica kao cinjenica (dakle, nesto sto je neupitno) i uvazavanje misljenja kao misljenja (na koje svatko ima pravo). Cini mi se da se ovo dvoje malo brka na zadnjih nekoliko stranica. Predio moralnosti pripada u domenu misljenja, jer se shvacanja moralnoga i nemoralnoga razlikuju povijesno i drustveno, a ako ti ili bilo tko drugi misli da je u tom pogledu superiorniji od mene ili bilo koga drugoga, to je samo njihovo misljenje, na koje oni imaju pravo.
Pa tako prihvacam i tvoj prezir prema mome stavu, iako mi on nije jasan. Izumiranje vrsta je posve prirodna stvar i dogodila se ne jednom u povijesti naseg planeta. Jedna vrsta nestane, pojavi se druga. Cinjenica je da vrste ubrzano izumiru i da je to opasnost za zivot na Zemlji kakav poznajemo, ali Zemlja je prosla mnogo takvih ciklusa, nista novo, i to je cinjenica.
Ja osobno razmisljam vise kao zuta, zivotinje koje ne jedem su sisavci jer ih dozivljavam sebi slicnima. To je primarni razlog, ostali su uglavnom eticke prirode.
Posljednje uređivanje od Konfuzija : 16.10.2019. at 17:26
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma