ina33 prvotno napisa
Uputa kod cmd poremecaja je ne pipkat zube i vilicu da bi se testirala osjetljivost ma bol, neho pustit na miru. Njega su pipkali samo zubari poslije. Desni povise njega su relafivmo prestale bit osjetljive nakon mozda 2 tjedna. On se javi npr kod prehlade, reko endodont to je normalno, ono da je na zagriz malo osjetljiviji. U pravilu ja taj zub vise ne osjetim, al ga nit sama ne testiram. Skuzila sam da mi se zglob aktivira kad radim nesto sto je zabranjeno tipa odgrizanje komda swndvica zubima. Ja sad radik plitke sendvice i trgam ih rukama prije nego cu stavit uusta. A taj dan malo pojacano nosik udlagu dok se zglob ne smiri. Al, ja nw toj str imam subluksaciju, tj kad jako zinem zglob skoro izleti pa zato boli valjda - vidljivo nq rtg ortopanu s otv vilicom.
Ono prije sto si me pitala cmd i protetika, za knjgu-nemam pojma, nisam listala pa ne znam rec jel to samo protefika i ili i ortod. Ocito postoji sto stvari koje se s vilicom i zglobovima u ustima mogu dogadjat iz puno razloga koje bas ful ne kuze