Shvatila sam jutros, po ne znam koji put, koliko je stigma psihicke bolesti u nasem drustvu snazna. Naime dobila sam opomenu jer sam forumasici koja je procijenila da nisam dobar psihijatar ponudila da isto provjeri tako da mi dodje u terapiju. Na stranu opomena i cinjenica da i ne postoji drugi nacin na koji bi to ona mogla provjeriti, ono sto mi je naknadno sinulo i puno je bitnije od sitne uvrede koja je cijelu pricu pokrenula, je cinjenica da se poziv u psihoterapiju smatra uvredljivim.
Psihoterapija je u mnogim drustvima dohvatljiva i pozeljna, vid mentalne higijene ili tjelovjezbe za dusu. Kako ju vi vidite? Znate li ikoga tko ide na psihoterapiju? Kako vidite stigmu koja se veze uz mentalne bolesti- nije uvredljivo ponuditi nekome dobrog endokrinologa npr.
Smatrate li da je stigma koja se veze uz mentalne bolesti povezana sa cjelokupnim mentalnim zdravljem nacije? Da li bismo bili zdraviji i sretniji, da li bi se neki uzasi mozda izbjegli, da je lijecenje mentalnih bolesti prihvatljivije ( i dohvatljivije)?
Ili to nema veze jedno s drugim?

Odgovori s citatom
)
, i to mi je bio jedan od najboljih razgovora s bilo kim u životu. Ta osoba mi je tako super sjela, i taj razgovor mi je bio prava senzacija. Baš ovako kao na ovoj sličici koju je stavila Betty. Jedini problem mi je što mi je na kraju rekla da mi nije potrebno da dolazim, da sam našla dobre mehanizme da se borim sa stvarima, i da bolje da taj novac trošim na druge stvari. Ne mogu reći da mi nije žao što me otpilila