Pozdrav ,
Nisam bas vjesta na ovom forumu pa sam se mozda zakacila na neciju poruku
Posljednje uređivanje od New York : 28.01.2020. at 09:18
Uglavnom mi smo trudni ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Mikro tese ljudi radite ❤️ I ne odustajteee
Hvalaaa❤️❤️
Da❤️❤️❤️❤️ Mozda dva puta dobijes por jer me nesto zeza pa pisem jos jedno ... u Munchenu Kinderwunsch centrum Pasing ...
Ljudi sretno svima ❤️
Ovo je teska situacija za sve i zato hrabro i naprijed
Cao Sonja8444,
do sada nismo imali intervencije mi smo za azoo saznali prošle godine tek.
LH i FSH (23 i 10) su bili povišeni testosteron u granicama normale i od urologa iz Bgd dobili 3 meseca terapiju, davala sam mu BREVACTIDE 2x nedeljno-i posle toga na spermogramu i dalje 0. Tada predlažu neku od intervencija, i ja tad insistiram da uradimo mikrodelecije y hromozoma i kariotip jer sam to sve pronalasla na nasim i stranim sajtovima, prosto da su nam to odmah tražili ne bi bilo ni potrebe za hormonima jer je kod nas razlog mikrodelecija na y hromozomu. Tada sam resila da idemo dalje i odlučili se prvo za Solun, tamo predlagali donaciju, i onda je izbor definitivo pao na dr.Emre. Objasnio nam je da kod velikog broja muskaraca postoji mikrodelecija na y hromozomu (yzfc region) ali da oni nemaju nuzno azoo vec npr crypto ili oligospermiju i da njima tu analizu nikada ni ne traze da urade pa je i ne otkriju.
Parovi o kojima sam čitala na internetu su uglavnom imali uredan kariotip i mikrodelecije i bilo mi je teze jer nisam mogla da nadjem nikog sa identicnim problemom .Volela bih da mi je to neko ranije rekao ili da sam imala da procitam to negde i zato sam i odlucila da pisem na nekom od foruma...