Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    meni se u tekstu više istaklo pisanje o stanju novinarstva danas, o čemu smo se dotakli i na ovoj temi u nekoliko navrata
    Jergović je na par mjesta baš dobro sažeo na što se svodi medijski diskurs
    izdvajam par citata:

I onda ministrica kulture, u čijem je resoru i informiranje, kaže da novinari ne bi trebali samo otkrivati afere, jer “nije grijeh da mediji pišu i o pozitivnim stvarima”. Vapaj je to koji se svijetom širi otkako je javnih glasila i nedemokratskih društava. On odzvanja kao opće mjesto svim našim fašizmima i komunizmima, a kako ničega osim toga u kolektivnom građanskom iskustvu uglavnom i nemamo, taj vapaj odzvanja kao opće mjesto ukupne naše povijesti. Zašto mediji ne pišu i o pozitivnim stvarima?

Zato što su, između ostaloga i golemom zaslugom vlasti, najprije one lijevo-liberalne, linićevsko-zlataričine, a onda tek ove, desne i vrlo desne, tek katkad umjereno desne, plenkovićevsko-obuljeničine, ti mediji svedeni na razinu salonske posluge, pablik rilejšna i političkog marketinga, na razinu sobarica, konobara, kurvi i makroa. A nije na takvima da filozofiraju, lijeporiječe i pišu o pozitivnim stvarima, kako bi to željela Obuljen Koržinek, nego je na njima da služe ponizno.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    meni se u tekstu više istaklo pisanje o stanju novinarstva danas, o čemu smo se dotakli i na ovoj temi u nekoliko navrata
    Jergović je na par mjesta baš dobro sažeo na što se svodi medijski diskurs
    izdvajam par citata:
    Da, da, u pravu si. Krivo sam napisala post. Lijepo je napisan tekst. Pravo osvježenje u odnosu na mnoge druge.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nevezano za Jerogivća, od zadnjih zbivanja me zaista pogodilo ono s brzom vožnjom 165 km/h i muljanja oko toga. Sve instance koje plaćamo i u koje bismo trebali imati povjerenja za nekakav koliko toliko ugodan život su pokazale svoje najgore lice. Zbljuv žešći i žalost. Toliko besramno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •