Ma je, slažem se ja s vama općenito, samo kažem da postoje i iznimke. Naše jako lijepo uči o poštivanju, jednakosti, ljubavi, uopće se ne navode ove stvari koje spominjete. Kažem zasad. Vidjet ćemo poslije kad se popis tema proširi kako će ih se tumačiti.

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
Odrasla sam u katolickoj vjeri, isla na vjeronauk do svoje dvadesete i naravno svaku nedjelju na misu.
Znam o cemu pricam.
Za ovo slobodno mogu reći da ne znam jer nit sam odrasla u katolič.vjeri, nit sam išla na vjeronauk kroz osnovnu školu, a kamoli na mise.
1. put u životu sam kročila na misu valjda sa 17-18 godina i to posebnom prigodom.

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
Ali ne možeš se osloniti na rečenicu "može i ne mora biti". To što tvoja deca imaju neobičan izuzetak od veroučiteljice ne znači da su svi veroučitelji takvi.
Uostalom, netolerancija ka različitostima i inferiornost žena su toliko neodvojivi od hrišćanstva da apsolutno nema šanse da se ne zapaze. Sama činjenica da u pravoslavlju i katoličanstvu ženska osoba ne može biti sveštenik je neodvojiva od inferiornosti žena, činjenica da ne možeš npr. biti I pravoslavac I katolik istovremeno je netolerancija različitosti, itd, itd. Pre ili kasnije deca uoče te činjenice i uz najtolerantniju veroučiteljicu.
Apsolutno se slažem, moguće da je ova naša rijetki izuzetak.