Stranica 8 od 383 PrviPrvi ... 6789101858108 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mos mislit

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja djeca ne idu u posjet starijima u sezoni gripe, tako ni sada...
    Ja ne bih dovela starije k sebi, ako mogu sami živjeti i nije im potrebna velika pomoć

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

baka je i inace vecinu vremena s nama, ne vidim zasto ne bi bila i sada

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Sad joj nemojte prilaziti bliže od jedan metar.
    Isto grin, uso mi virus u mob i ne da ove dzidze od emojija.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.03.2020. at 20:13

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odakle vam metar, kad kazu da je 6ft, iliti 1.82 metra?

U nasem selu jos nema panike, ali ponavljaju na sve strane da dobro i cesto peremo ruke i da nabavimo ponesto za jelo i druge kucne potrepstine, za svaki slucaj. U praksi to znaci da hand sanitizera nema ni u ducanima ni online, a navodno se rasprodao i WC papir.

Doma smo osigurani, bez zezanja mislim da imamo dovoljno high-end opreme za par mjeseci zivota u totalnoj izolaciji, uz osobu s koronavirusom. Dec lajf s osobom za koju je gripa prilicno smrtonosna. Imamo i 6-7 zaposlenika koji nam prodju kroz kucu svaki tjedan tako da, ono, tretiramo kucu malo kao kolodvor.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

teško je provoditi razumne zaštitne mjere kod prisutnosti ovakvog mentalnog sklopa https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2162060.aspx

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I što reći
    Muž trebao ići kod zubara nitko ni nije javio da popodne smjene ne rade kao zbog korone.zanimljivo jutarnja radi normalno.sve se odvija na stomatološkom faksu

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    teško je provoditi razumne zaštitne mjere kod prisutnosti ovakvog mentalnog sklopa https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2162060.aspx
    Joj, kad smo kod “ svete vode”, jedan kolega od moje kćeri je veliki zaljubljenik u kemiju i jednom prilikom je onako iz šosa uzeo uzorak te vode iz crkve i analizirao.
    Rezultat je bio- ajme.
    Sjećam se da je bilo eserihije coli ko u priči u toj vodi, kao i još more drugih bakterija.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    Južnokorejski se krscanski vodja ispricao nakon sto je par tisuca ljudi oboljelo.
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...jega/10037740/

"Gradske vlasti Seula, glavnoga grada Južne Koreje, od državnog odvjetništva traže podizanje optužnice protiv Lee Man-Heeja i još 11 osoba."

Ja se nadam da ce Vatikan sam povuci svoje iz Čapljine i slične koja propovijedaju po (tuđi) zivot opasne gluposti (mozda u kakav tihi zatvoreni samostan) . U nase vlasti ne vjerujem da bi im dali packe zbog promicanja ponasanja koje pomaze u sirenju po zivot opasnog virusa.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Moja djeca ne idu u posjet starijima u sezoni gripe, tako ni sada...
    Ja ne bih dovela starije k sebi, ako mogu sami živjeti i nije im potrebna velika pomoć
    meni je ovo bila velika dvojba
    mama živi na moru
    sama
    tamo je sigurnija
    u pon. je počela fizikalne th u mom gradu
    rekla sam joj da ne dolazi
    ali ona misli da to nije tako opasno
    došla je
    tu je u većem riziku od oboljevanja
    mi je ugrožavamo
    a opet ako oboli dolje sama...
    tko zna ako krene opako, možda budu i gradovi zatvoreni, možda ne budemo mogli ići po nju...
    ne znam
    svaka odluka mi ima svoje loše strane
    čini mi se da je kao Hugo, odaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    svaka odluka mi ima svoje loše strane
    čini mi se da je kao Hugo, odaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti
    Smajlic koji grli. Ako smo poduzeli i poduzimamo sve razumne mjere predostroznosti, sad nam samo preostaje - brace for impact - i pouzdat se u srecu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

alex, nemoj bas toliko brinuti, mjere predostroznosti i to je to
    ako je vec dosla, nemas bas izbora
    i neka ne ide bas javim prijevozom
    moja je dosla iz velikog u mali grad
    gripa me ne brine ni najmanje, ona se cijepi svake godine i taj argument mi ne drzi vodu uopce
    a korona, ima vece sanse pobrati je tamo jer sve mora sama, javnim prijevozom

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Otkazan Škraping zbog corone a miša mu a već sam bila u niskom startu, djeca sva sretna da sutra putujemo, napola spakirani... MM sav happy jer je i sam razmišljao o coroni, a ja se vodila time da je na svježem zraku manja opasnost od zaraze nego u zatvorenom (u javnom prijevozu, na poslu u zgradi i sl.).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hoću reći MM happy da je odgodjeno jer se pribojavao...sastanci u Bxl se masovno otkazuju kao i razni drugi međunarodni sastanci, sve se prebacuje na telco, a ne na fizičko održavanje sastanka.
    Otkazana i godišnja skupština Svjetke banke u Washingtonu. Jučer su krenula sva ta silna otkazivanja.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Joj, čini mi se da se možda malo previše paničari. A kakve će to posledice imate na BDP i gospodarstvo, ee, to ćemo tek videti.
    Do sada sam išla normalno u shopping centar i nije mi ništa, svaki dan pijem čaj od djumbira, med, matični mleč i hranim se zdravo (vegi) pa smatram da mi je dobar imunski sistem, jer se razbolim 1x na 2 godine to bude neka mini prehladica koja prodje za par dana, tak da me nije strah. A i juče sam napravila krvnu slike (ne zbog virusa) i CRP je bio odličan, kao i sve ostalo, a hemoglobin je mrak visok, da je čak i laborantka rekla da redko koja žena ima tako super hemoglobin.

A verujem da se Corone boje sve one ljude, koji se po meni hrane nezdravo (fast food brdo belog šećera, belog brašna, čipsevi, flipsevi, smokiji, meso, ribe, jaja, ...) in koji se ne kreću (bicikl, šetnje, sportovi i slično 0 bodova). Da sam ja na njihovom mestu i mene bi bilo jako strah, jer imaju lošiji imunski sustav nego bi imali kada bi pazili na zdravlje.

A što se Kine tiče, bila sam jednom prilikom tamo 6 tjedana i ne bi više nikad išla, jer je jako zagadjeno (barem Shanhaj), hrana je koma kvaliteta, a o higieni ne bi, jer je isto bila na jako nizkom nivou. I s obzirom da jedu sve moguće životinje, uopće me ne čudi da je taj virus došao upravo iz Kine.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, maratonci se na primjer nemaju čega bojati

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    x slazem se

eto ja mislim da je zapravo broj oboljelih, pogotovo u Rijeci, puno veci..tkogod ima bilokakve simptome ne ide doktoru da se "ne zarazi" i time se zapravo ne testira..
    a ionako vlada neka sprdnja sa virusom i svima koji se boje ili pridrzavaju naputaka o pranju ruku i samoizolaciji..tako da bez beda idu okolo..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Otvorila sam temu prije 2 tjedna, ali ni slutila nisam da će se to ovako razvijati.
    Ni ishrana ni vježba neće onemogućiti virus, pogotovo ne vege, jer vege nije primjereno ljudskom organizmu. Ma što mi mislili i o tom.
    Lako se odreći putovanja, ako putovanje nije posao i ne živiš od toga.
    Panika ili ne, dobro nije.
    I još migranti povrh.
    Srećom je proljeće i radim svaki dan u vrtu, lakše mi je tako ne misliti kako će biti moji radno putujući članovi obitelji. 86

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    pogotovo oni iz Italije

otkazuju se mnoga dogadjanja, ne samo kod nas. ja sam dobila upute ponasanja na skupu za koji se jos uvijek dvoumim otici ili ne.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

"Ako namjeravate doći na conference dinner, ponesite vlastiti pribor za jelo i svakako sjedite sami za stolom!"

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nema dinera

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nervira me izmedju ostalog sto se statistika bazirala na onoj iz Kine - a sad kad se necenzurirano vide brojke na primjeru Italije i ostalih...druga prica.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    nema dinera
    kud odmah po tome
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.03.2020. at 15:01

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja napravila krvnu sliku prije 2 tjedna. Odlična. Usprkos mesu koje povremeno pojedem. Željezo 17. Rijetko koja žena ima tako
    Nema straha, samo još izbacim iz okoline sve koji mi izazivaju stres i mirna sam
    Kvake mi na poslu svaki dan obruišu s dezinfekcijskim sredstvom. Možda pretjerano. Javit ću se da meni ne treba, jer imam dobru krvnu sliku i zdravo se hranim (tipkovnicu i telefon sam zaista odbila da mi čiste).

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni bi iskreno bilo drago da ovaj moj kongres otkazu u Washingtonu, jedan od najvecih ako ne i najveci u struci, ali ne daju se jos uvijek. Cak je i gala dinner rasprodana...

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ne zaboravite uzeti i vitamin C...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne zaboravite uzeti i vitamin C...
    Ništa kemija. Samo limune priznajem.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    I ja napravila krvnu sliku prije 2 tjedna. Odlična. Usprkos mesu koje povremeno pojedem. Željezo 17. Rijetko koja žena ima tako
    Nema straha, samo još izbacim iz okoline sve koji mi izazivaju stres i mirna sam
    Kvake mi na poslu svaki dan obruišu s dezinfekcijskim sredstvom. Možda pretjerano. Javit ću se da meni ne treba, jer imam dobru krvnu sliku i zdravo se hranim (tipkovnicu i telefon sam zaista odbila da mi čiste).
    Kod mene zeljezo 22, jedem limun svaki dan i radim u bolnici.
    Ovaj rad u bolnici smatram prirodnom imunizacijom.
    Samo prirodno i nece nista na mene.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sirius, prešla si me. Bit će da nemaš stresa i da trčiš u bolnicu i kući svaki dan

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sirius, prešla si me. Bit će da nemaš stresa i da trčiš u bolnicu i kući svaki dan
    Od garaze gdje ostavljam auto do radne sobe imam 900 m.
    Obzirom da uvijek kasnim pretrcim tih 900m svaki dan. Da li se to broji?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Meni bi iskreno bilo drago da ovaj moj kongres otkazu u Washingtonu, jedan od najvecih ako ne i najveci u struci, ali ne daju se jos uvijek. Cak je i gala dinner rasprodana...

ivana.s
    otkazat će ti ga sigurno, Ameri nama sve otkazali.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Americko fizikalno drustvo je svoju otkazalo. Ali 36 sati prije pocetka. Tako da dio ekipe ce ipak doputovati

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    "Ako namjeravate doći na conference dinner, ponesite vlastiti pribor za jelo i svakako sjedite sami za stolom!"
    Ajme
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.03.2020. at 17:14

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Americko fizikalno drustvo je svoju otkazalo. Ali 36 sati prije pocetka. Tako da dio ekipe ce ipak doputovati
    Zadnju obavijest su stavili 02.03. da sve ide po planu....ništa, čekam još koji dan, ekipa na poslu uglavnom planira ići, jedino se ja dvoumim.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moje željezo je 27 hahaha baš neki dan vadila krv jer nisam vec 2 godine. Ima nekih stvari kije baš ne štimaju ali u biti nalaz krvi mi je skroz ok. Kod nas u firmi postavili sprejeve za dezinfekciju i kutije s maramicama prevencije radi

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zadnju obavijest su stavili 02.03. da sve ide po planu....ništa, čekam još koji dan, ekipa na poslu uglavnom planira ići, jedino se ja dvoumim.
    ivana, ti si trudna
    otkazi to

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i moje zeljezo je 27

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Situacija u Italiji je vrlo vrlo ozbiljna.
    Nadam se da ce nasi reagirati na vrijeme pravim koracima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koji bi bili pravi koraci, po tebi? Navodno u italiji ljudi nisu zabrinuti, ovo im je stanje postalo nova normala, da su po kaficima itd. (izvor: index, al i neki iz milana po kojima je sit 'normalna'). Tesko se mentalitet u tren mijenja, a it nije kina da bi narod poslusni odreagirao na brzaka.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.03.2020. at 19:15

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja se iskreno nadam da škole ne budu zatvorili iako postoji mogućnost ako krene na veći broj zaraženih. A ona izjava o online nastavi ajme meni ne znam kako bi to realizirali uopce...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene zeljezo 22, jedem limun svaki dan i radim u bolnici.
    Ovaj rad u bolnici smatram prirodnom imunizacijom.
    Samo prirodno i nece nista na mene.
    pih, ja obilazim sve bolnice sa zarazenima, beat that

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Koji bi bili pravi koraci, po tebi? Navodno u italiji ljudi nisu zabrinuti, ovo im je stanje postalo nova normala, da su po kaficima itd. (izvor: index, al i neki iz milana po kojima je sit 'normalna'). Tesko se mentalitet u tren mijenja, a it nije kina da bi narod poslusni odreagirao na brzaka.
    Ne znam. Ali prilicno je jasno kako su prvi susjedi Kini uspjeli zadrzati niski broj zarazenih u svojoj zemlji.

Sto se skole tice to je najmanji problem. Zavrsavali smo skoli i za vrijeme ratnih godina, podrzavali smo neodrzavanje nastave zbog strajka...
    U Americi se ogroman broj djece skoluje on line. Sigurna sam da je i Hrvatska sposobna svoje skolstvo prilagoditi situaciji ,smanjiti kriterije i biti fleksibilni ako bude potreba.
    Potreba ce biti ako krene drustveno sirenje virusa ( sirenje virusa u populaciji bez da se zna gdje ga je osoba pokupila).
    Posljednje uređivanje od sirius : 05.03.2020. at 19:27

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se iskreno nadam da škole ne budu zatvorili iako postoji mogućnost ako krene na veći broj zaraženih. A ona izjava o online nastavi ajme meni ne znam kako bi to realizirali uopce...
    Cijeli tjedan kod klinca ukupno devet klinaca na nastavi nije korona ali učiteljica šalje zadatke kaj treba napraviti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Razlike gripe i korone, po ovome je kod korone gadan 2. tjedan, a prvi je lagan i zato moguce dosta ljudi to na pocetku prohodava:

https://www.tportal.hr/lifestyle/cla...=facebookshare

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni baš zanimljivo čitati kako je odjednom masovno moguće održavati sastanke remotely (preko videocallova) a do nekidan moralo se na avion pa hotel, dnevnica, klopica... no to je za jednu drugu temu

Inače ne paničarim, nisam niti jednom koristila dezificijens koji su postavili po firmi, ruke perem kao i uvijek i radim najnormalnije u open officeu. Ali nam je svima laknulo kad su kolegi rekli da ne ide u Milano a nakon toga u Kinu što je imao u planu. Željezo nemam pojma koliko mi je, ali mi u zadnje vrijeme uvijek daju dati krv pa je valjda ok. Brinem samo za starije, za njih me strah jer su u rizičnoj skupini - ako krene epidemija u punom zamahu reći ću mami da se zatvori u stan a ja ću joj nositi hranu. Isključivo industrijski zapakiranu, kojoj možeš omot prebrisati dezificijensom. Ali genralno se nadam da će prije ljeto i da će se epidemija smiriti a da će do jeseni svi biti malo pametniji kako se boriti protiv virusa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zakaj industrijsku?
    Onda si može sama skuhati tijesto i rižu,i stavi paradajza

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zapakiranu industrijski.
    Na pakiranjima moze boraviti virus.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Posljednje uređivanje od mare41 : 06.03.2020. at 07:22

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

https://www.24sata.hr/news/trump-i-w...-vijest-679588

da ga nema, trebalo bi ga izmisliti kao i cjepivo

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sirius, kaže kolegica-ne hodam po bolnici, meni to moram priznati nije palo napamet, ja hodam i dalje, vidjet ćemo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •