Page 74 of 131 FirstFirst ... 2464727374757684124 ... LastLast
Results 3,651 to 3,700 of 6515

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #3651
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Vec ga ima? Morat cu u sumu
    Ja ga obozavam.

    Pravim pesto od njega, pa nasjeckanog sa kuhanim krumpirima, pa sa ricottom u canelone. Onda kao spinat ga pravim. Moram se jos prisjetiti...

  2. #3652
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    Vec ga ima? Morat cu u sumu
    Ja ga obozavam.

    Pravim pesto od njega, pa nasjeckanog sa kuhanim krumpirima, pa sa ricottom u canelone. Onda kao spinat ga pravim. Moram se jos prisjetiti...
    Da, raste pored moje garaže usred grada,ali tu ga ne beremo jer je to mačji i pesji zahod. Ići ću idući vikend na grunt, ako bude sve po planu možda stignem u šumu.

  3. #3653
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Bazulj
    Sutra navodno muž kuha i pere suđe
    Pito je kaj želim za dan žena
    Videćemo oćemo li kaj jesti

  4. #3654
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Danas spek fileki i zelena salata.

  5. #3655
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Djeci sam pohala svinjetinu s krumpirom, a sebi dagnje s špagetima.

  6. #3656
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Zapečena riža s rog paprikom, šampinjonima i piletinom.

  7. #3657
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Danas sam radila one popečke od brokule i parmezana što je betty nedavno stavila recept, jako fino, premda mislim da sam stavila previše brašna pa nije bilo tekuće, ali prefino. Uz to pečeni batat i salata od matovilca s grahom i feta sirom.

  8. #3658
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Isla sam o medvjedji luk. Napravit cu svjezu tjesteninu od njega, umjesto spinata.
    Imam za iduce dane isplaniran jelovnik pa cu ovako iskoristiti.
    A moram ga ubuduce uklopiti u jelovnik

  9. #3659
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    Joj super. Mi smo ga danas imali u rižotu. Još mi ga je samo malo ostalo

  10. #3660
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Super!
    Ja sam zamijesila tijesto, mislim da cu ga veceras razvaljati i ostaviti da se susi.

    U lidlu sam vidjela pekan orahe, mislim da cu ih uzeti pa napraviti pesto od njih i srijemusa. Ako ne odem prije, onda cu za vikend opet u berbu. Evo sad mi je palo na pamet za subotu tjestenina s pestom i tuna.

  11. #3661
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    Peterlin, ovo ti je dobra fora sa mahunama i jajima. Taman za brzu i laganu veceru.
    Eh, tako moji sinovi "kuhaju". Litra bučinog ulja traje maksimalno 6 tjedana, a češće samo 4 tjedna . Btw. već vidim da je za cijelu njihovu generaciju priprema hrane drugačija kategorija nego za nas....

    Doma imam hranu u ledu (okruglice, štrukle) i konzerviranu hranu u špajzi (vlastiti ciganski grah, đuveđ. boraniju, ponekad ajvar i slično) i hrpu konzerviranog povrća (mahune, grašak, grah, slanutak, leća).

    Moji sinovi su u stanju napraviti obrok u 10 minuta upravo od toga - skuhaju tjesteninu ili njoke, istresu na njih staklenku konzerviranog povrća, naribaju sir na njih i dodaju salatu.
    Vole lešade, pa nije problem ubaciti u lonac kupus ili kelj + mrkvu + koji krumpir.

    Od konzervi još imam tunjevinu i obične sardine. U frižideru imam obično neke domaće sušene kobasice i špek. Ako i nema ništa kuhano, tko ostane gladan - sam si je kriv!

  12. #3662
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Ont. Jučer je bila juha od telećih rebara (fino meso), povrtni složenac, cikla i matovilac.
    Danas ćufte - svekrva je poslala mljeveno meso, pa je tako slučajno ispalo.
    Sutra - rado bih neku ribu, recimo oslića s koprom, kaparima i bijelim vinom, uz to kuhani krumpir.
    Prekosutra - možda zapečeni grah s porilukom, juha od butternut tikve (ne možemo se svi najedati graha i poriluka i kotleta koji idu uz to )

  13. #3663
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Eh, tako moji sinovi "kuhaju". Litra bučinog ulja traje maksimalno 6 tjedana, a češće samo 4 tjedna . Btw. već vidim da je za cijelu njihovu generaciju priprema hrane drugačija kategorija nego za nas....

    Doma imam hranu u ledu (okruglice, štrukle) i konzerviranu hranu u špajzi (vlastiti ciganski grah, đuveđ. boraniju, ponekad ajvar i slično) i hrpu konzerviranog povrća (mahune, grašak, grah, slanutak, leća).

    Moji sinovi su u stanju napraviti obrok u 10 minuta upravo od toga - skuhaju tjesteninu ili njoke, istresu na njih staklenku konzerviranog povrća, naribaju sir na njih i dodaju salatu.
    Vole lešade, pa nije problem ubaciti u lonac kupus ili kelj + mrkvu + koji krumpir.

    Od konzervi još imam tunjevinu i obične sardine. U frižideru imam obično neke domaće sušene kobasice i špek. Ako i nema ništa kuhano, tko ostane gladan - sam si je kriv!
    Vi biste bili spremni za samoizolaciju da nedajbože zatreba.

    Da je cvijeta sad na forumu, napisala bi vam da budete oprezni s medvjeđim lukom i da se njen susjed otrovao nečim za što je mislio da je medvjeđi luk, a nije bio. Nego je bio nešto otrovno.

  14. #3664
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    To otrovno je možda bila đurđica. Ima slično lišće.

    Probat ću potražiti slike: https://www.biovrt.com/kako-razlikov...vac-i-durdice/

    Sad vidim da tu spominju i mrazovac, koji je isto otrovan. Inače, ja to berem samo na poznatim lokacijama, gdje znam da raste upravo luk.

  15. #3665
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Vi biste bili spremni za samoizolaciju da nedajbože zatreba.
    Sad je doba rezidbe. Te zalihe redovno završe u vikendici u doba proljetnih radova, kad nemaš vremena za roštilj, a treba riješiti kućne "robne rezerve", hehehe...

  16. #3666
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Varivo od graška s kranjskima, mesne kuglice od puretine.

  17. #3667
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Oslić i blitvu na lešo. Presolila sam i jedno i drugo.

  18. #3668
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Juha krumpir škuša s maslinovim i malko ikre
    zelje na salatu

  19. #3669
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Mrazovac je jako slican medvjedjem luku i vrlo otrovan.

  20. #3670
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Oslić i blitvu na lešo. Presolila sam i jedno i drugo.
    Uzmi žličicu ili mjericu, npr onu od sirupa https://www.google.com/url?sa=i&url=...AAAAAdAAAAABAD

    To meni pomaže, jer sam isto sklona pretjerivanju.

  21. #3671
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Kod mene danas poriluk s rižom i pečenice. Nisam jučer imala mašte.

    Za sutra bih mogla leću... ne znam hoću li neko meso uz to ili ne.
    Last edited by Peterlin; 11.03.2020 at 15:09.

  22. #3672
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Uzela sam odreske morskog psa. Nesto mi zvoni da se on potopi u mlijeku.. Jesam nesto pobrkala?

  23. #3673
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Uzmi žličicu ili mjericu, npr onu od sirupa https://www.google.com/url?sa=i&url=...AAAAAdAAAAABAD

    To meni pomaže, jer sam isto sklona pretjerivanju.
    nadam se da se Peterlin šali, prstpohvat soli je dosta i preveć bar kod mene

  24. #3674
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    To je najmanja žličica. Dva prstohvata. Za mjeru za 4 osobe.
    Moram provjeriti koliko je to grama. I ne treba staviti punu, ali daje dobar osjećaj količine.

  25. #3675
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    Uzela sam odreske morskog psa. Nesto mi zvoni da se on potopi u mlijeku.. Jesam nesto pobrkala?
    da, izvuče mu gorčinu, stvarno je ljepše tako, ostavi ga par sati u mlijeku
    nedavno sam ga radila vrlo jednostavno, posolila, pekla u tavi na maslinovom, dodala češnjaka na fetice, podlila s malo bijelog vina i voila.... bilo je za prste lizat

  26. #3676
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ups, biće si ga već pojela

  27. #3677
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    Uzela sam odreske morskog psa. Nesto mi zvoni da se on potopi u mlijeku.. Jesam nesto pobrkala?
    Nisi. Morski pas ima kiselkasto meso, a mlijeko je lužnato, pa mu neutralizira taj okus.

  28. #3678
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,528

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Nisi. Morski pas ima kiselkasto meso, a mlijeko je lužnato, pa mu neutralizira taj okus.
    Ne znam ništa o tome zašto u mlijeko, samo znam da mlijeko nije lužnato, nego blago kiselo

  29. #3679
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Zato sto imaju visoku koncentraciju uree u krvi koju mlijeko neutralizira.

  30. #3680
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    da, izvuče mu gorčinu, stvarno je ljepše tako, ostavi ga par sati u mlijeku
    nedavno sam ga radila vrlo jednostavno, posolila, pekla u tavi na maslinovom, dodala češnjaka na fetice, podlila s malo bijelog vina i voila.... bilo je za prste lizat
    Je, sinoc smo ga sprasili.
    Nasla sam na netu da se potapa nisam zabrijala.
    Uvaljala sam ga u kukurzno i ostro brasno, fino je bilo.

  31. #3681
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Opet zapečena riža. Kakva odlična stvar. Kolač od banane. Sve brzinski.

  32. #3682
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    E vidiš zakaj moj klinac to voli žuta
    Još kad napraviš u Marino modlu i dložiš tornjeve

  33. #3683
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    Kako radiš zapečenu rižu?

  34. #3684
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Dkuhuhaš malo do pred kraj i staviš u protvan ili modlu i kratko zapečeš
    Ok ja stavim malo ulja u rižu
    J
    Last edited by jelena.O; 15.03.2020 at 07:38.

  35. #3685
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    Opet imam medvjeđ luka. Nemam ideju, al bum ga opet stavila u rižotu.
    I napravit ću paštetu od njega ( slanutak, ulje)

  36. #3686
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Ja sad idem razvući tijesto za štrudlu od jabuka i speći ću domaćeg piceka s mlincima.

  37. #3687
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    Kako radiš zapečenu rižu?
    Rižu začinim, pouljim, dodam vode, meso posolim, stavim na rižu i to ubacim u peć na sat vremena.

  38. #3688
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Može i tek onda je to riža s mesom

  39. #3689
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Opet imam medvjeđ luka. Nemam ideju, al bum ga opet stavila u rižotu.
    I napravit ću paštetu od njega ( slanutak, ulje)
    Ja sam ga isto opet nabrala, ja cu pesto. Taman imam ostatke sira (one tvrdje krajeve) koje cu smiskasti u pesto.

    Danas juha, piletina i mlinci. Sutra ostatak te piletine i tjestenina sa pestom.
    Utorak pohano, pire i vjerojatno cu jos luka nabrati pa napraviti kao spinat.
    Za dalje cu vidjeti, imam nesto mesa u skrinji pa cemo se dogovarati sto cemo..

  40. #3690
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Ričet. :D

  41. #3691
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    Jučer smo pekli prvi ovosezonski roštilj, danas za ručak ostaci tog, krumpir i gljive na tavi. I zakuhala ostatak juhe od jučer.

  42. #3692
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,641

    Default

    Ova tema bi mogla radi ideja bit jako živahna u narednim danima.

    Danas:
    Domaća pileća juha
    Losos s grilla
    Špinat
    Krumpirići
    Cikla salata
    Zelena salata

    Smoothie (maline, borovnice, kiwi i naranča).

    Nastavimo li jest ovim tempom obrstit ćemo corona zalihe hrane u par dana

  43. #3693
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    mi ćemo danas varivo od leće s kobasicama

  44. #3694
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Varivo od slanutka, mrkve i krumpira + faširanci. Salata: cikla, matovilac

  45. #3695
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Rižu začinim, pouljim, dodam vode, meso posolim, stavim na rižu i to ubacim u peć na sat vremena.
    Radim nešto slično, ali različito pa možda se nekome svidi.
    Nabujak od kelja
    Skuhaš rižu, skuhaš narezan kelj, posebno. Čvrsto izmiksati 2-3 bjelanjka, žutanjke umiješati. Sve izmiješati kuhačom, posoliti, začini po volji.
    Pleh nauljiti i posipati mrvicama, uliti smjesu i peći.
    Može se dodati i dinstano meljeno meso.

  46. #3696
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Radim nešto slično, ali različito pa možda se nekome svidi.
    Nabujak od kelja
    Skuhaš rižu, skuhaš narezan kelj, posebno. Čvrsto izmiksati 2-3 bjelanjka, žutanjke umiješati. Sve izmiješati kuhačom, posoliti, začini po volji.
    Pleh nauljiti i posipati mrvicama, uliti smjesu i peći.
    Može se dodati i dinstano meljeno meso.
    Ovo radim i ja, baš na ovaj način.

    Aliii prednost načina koji koristi zutaminuta je puno manje prčkanja. Istina, treba dulje da se to u pećnici termički obradi, ali njoj je puno važnije da ima slobodne ruke, dok se ručak kuha. Moram i to njeno isprobati. Baš me zanima usporedba.

  47. #3697
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Je i ne koristi pritom jaja što je bitno

  48. #3698
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ja nabujak od kelja radim u LCHF varijanti, kad moji jedu bolonjez
    kelj narežem i kratko skuham, pomiješam ga s umakom od mljevenog mesa, prelijem s razmućenim jajem i slatkim vrhnjem, pa zapečem
    jednom nisam imala kelj pa sam umjesto njega stavila dinstani poriluk
    uglavnom oboje jako ukusno

  49. #3699
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    juha od junetine. u sparu svo meso ošlo pa sam morala do igomata

  50. #3700
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,641

    Default

    domaća pileća juha
    danas faširanci i blitva s krumpirom
    bolonjez i integralna svrdla
    salata

    pa se podijelimo šta tko više voli jesti
    Last edited by Lili75; 16.03.2020 at 23:54.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •