Kelj varivo i pečenice.
Jučer sam ispekla pun pleh Jannockinih pogačica, ostale su za danas samo dvije![]()
Kelj varivo i pečenice.
Jučer sam ispekla pun pleh Jannockinih pogačica, ostale su za danas samo dvije![]()
Budem isprobala neki fusion dim suma i sarme.
Kako mi dim sum nikako ne uspijeva jer se tijesto jako lijepi i trga u parenju, odlučila sam uzet kiselo zelje, pa ću ga punit, stavljat u listiće, u pleh, u temeljac, i u peć. Očekujem izvanredan okus, samo još nisam smislila čime bih ga punila.![]()
Ja sam lagano u recesiji, prebacujem iz šupljeg u prazno da se što dulje održimo
U petak napravila pileću juhu za tri dana.
Petak: juha, svinjski file na saft i tri vrste žitarica
Subota: Opet isto, samo što smo imali kuhani krumpir i malo sam modificirala umak da nije baš isto
Nedjelja: Opet ta juha i zapečeni pileći file, poriluk, parmezan, slatko vrhnje i šareno tijesto
Danas: Nema više juhe, blitva na lešo s krumpirom, pureći faširanci i lepinjice
Jučer smo napravili keksiće od oraha.
Sutra - imam još te smjese od puretine za faširance (500 g za dva dana - recesija) i sad si mislim hoću li nekakvu juhu od tih peteljki od blitve raditi ili što...
Dalje ovisi ako još na nešto svježe naletim u dućanu ili ću posegnuti u zalihe.
Ako je išta u životu sigurno i zagarantirano...![]()
To je nešto se lično štruklama koliko vidim?
Mislim vidim nešto zapakirano u tijesto i to se kuha zato pitam stil kuhanih štrukli
koliko ovi moji mogu pojesti
sad stvarno moram strateski rasporedjivati namirnice![]()
Ništa mi ne govori. Samo nanosim i nanosim, a stalno je poluprazno
Paradajz juha, pohano, pire, medjvjedji luk kao spinat.
I kod mene se sve pojede,punim hladnjak, a on se samo prazniiii...
Danas jednostavan i brz ručak jer mi homeschooling oduzima puno vremena (bem ti te IT alate koji malo rade, malo ne rade): varivo od graška s junetinom, krumpirima i mrkvom.
Danas sam radila pizzu i osjećam se sad koma. Pojela sam tog trećinu pleha. Preuljila sam. Što mi bi.
Planiram poslije pomiješati svjež tofu s čokoladom. Izgleda da su mi ekstra masni sirevi baš ekstra masni. Brr. Ne da mi se ni koru raditi pa neće biti pita od čokolade nego... samo krema.![]()
Lastane, pomozi...
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 19.03.2020. at 14:29
za ručak hamburgeri, za večeru zapečena tjestenina sa sirom.
Paradajz juha, juneci snicli na saft, rizi bizi i zelena salata. Poslije cemo neke kifle slane za veceru.
Posljednje uređivanje od mašnica : 19.03.2020. at 14:53
utorak saft od svinjetine s glivama, tjestenina, salata, sri piletina u bijelom umaku , riža, salata, danas blitva na špinat. pire od krumpira i batata i piletina na naglo
sutra rosti od krumpira i poriluka.
u subotu mm kuha
u nedjelju juneći saft i specle, juha neka, salata
Jučer pečena janjetina iz expres lonca s krumpirom i porilukom, danas pileća juhica, rižoto od piletine salata od rukole, večera banana bread.
Sutra vjerovatno neko tijesto s paradajzom(salšom ako baš hoćete) i rukola.
Imam svoje rukole, špinat polako niče, matovilac za koji dan ..blaženo selo
Moze![]()
Krumpir ogulim i na kockice, prokuham do pol. Na tavi kratko na ulje stavim nasjeckano pola poriluka, pa dodam taj krumpir i pečem desetak minuta, koliko mi treba da umutim 3-4-5 jaja, po zelji, sa malo mlijeka u kajganu, izlijem na krumpir, pobacam gore nekog topivog sira tipa gauda, ementaler, ma moze i mozzarella, posolim i popaprim pa stavim u rol na par min da se zapeče. Nije to baš pravi rosti, ali nama je ok.
Sutra je dan kad bar za ručak nema mesa .
Ali mozeš dodati i špek koji poprziš prije nego dodaš krumpir. Ili kobase neke k tome .
I još mješana salata od mladog zelenja
Super, prošlo bi kod dječaka sad su u fazi poriluka. Ja prokuham krumpir i poriluk, dodam slaninice, masti pa popržim na tavi, slično...odlično s brdom salate odlično jelo
Trilje na tavi za malog i mene, kuhani krumpir s blitvom, mala glavica salate. Muž jeo na poslu.
Sutra (sad već danas) pizza za ručko-večeru (jedan veliki i dva mala pleha) pa kroz dan.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Danas bolonjez.
Jučer sam vidjela da ima pastrva u kvartovskom dućanu, ali već sam izvadila meso iz škrinje, pa nisam kupila ribe. Da sam ih vidjela prije, to bi bilo za ručak...
Juha od brokule
Zelena salata s matolcem
Veliki krumpir i inćuni
Mali riža i puretina
Pileća juha
Rižoto s piletinom i tikvicama/parmezan
Salata-matovilac, rukola..
Danas francuski krumpir sutra poriluk varivo. Nedj. peceni batci i zabatci u vrecici s krumpirom. Juha neka i salata
Danas burgeri od lece i peceni krumpirici. Mozda coleslaw salata (ako imam sve sastojke).
za rucak krem juha od kafriola, rizoto s porilukom i piletinom, salata
za veceru domaca pizza
http://mirisnateka.com/burgeri-od-crvene-lece/
Nisam ih do sada pravila, nadam se da ce biti ok.
Mahunarke su mi, posebno u ovom periodu, drage jer imaju proteina, a mogu stajati...
Mozda napravim i jaje na oko uz ovaj danasnji rucak
Super ideja uz varivo. Nemam dovoljno leće stavit cu proso i cesnjaka i naribati mrkvu...
Ja uvijek stavim mrkve peršina ... kaj već imam dio smeljem. Da je gušće
ajde javi jesu suhi ti burgeri
ja kad god sam radila neke polpete od leće, budu nekako suhe
nedavno sam radila po nekom jednostavnom receptu, skuha se leća (smeđa) i u multipraktiku se smiksa ta leća i sjemenke suncokreta i lana, dodaš začine koje želiš
zhang super ovo izgleda
zelene lece imam sigurno, al nisam sigurna za crvenu
ak imam, svakak cu probati
i ja sam sejvala recept za ovu lecu, ajde javite kad budete pravile. moram nabavit crvenu lecu... a bila sam jucer u ducanu
da bude u skladu s temom
jucer oslic i kuhani krumpir
danas pileci batci peceni s krumpirom
sutra i prekosutra fazol
dalje cu vidit. u skladu sa ostajem kuci, idem jednom tjedno u ducan pa trosimo sta imamo u tom periodu.
mi smo jučer varivo od mahuna
danas ćemo ribu na gradele i povrće
Moze ovo i sa drugim lecama, samo se ova vise raskuha pa ce ove druge vrste trebati dio zgnjeciti u pire. Ja sam jos dodala ribane goude u smjesu, a jaje nisam jer sam mislila da ce biti pretekuca smjesa pa mi se mrvu raspadalo.
Meni je jako fino, podmladak mjauce, ali jede![]()
Posljednje uređivanje od zhang : 21.03.2020. at 12:22
Ja sam svojima rekla da se jede kaj ima.nije vrijeme biranja
danas mladi grah varivo, zadnji paket iz leda. za sutra sam kupila brancina, uz to ćemo neku lešadu
Burgeri od leće..mi ih zovemo popečci...osvrt... radila sam ih od smeđe leće koje nisam imala dovoljno prosa. Kad sam skuhala i ohladila dodala sam 3 češnja češnjaka, 1 jaje, 1 sitno ribanu mrkvu, peršina, malo curry-ja i kurkume, sol, papar i dodavala sam krušne mrvice dok sam miješala da ne bude smjesa premekana. Ostavila sam da stoji cca 1h i pekla. Nisu ispali suhi, baš su bili fini. Hvala još jednom na ideji. Tako znam inače popečke raditi sa ribanim tikvicama i zobenim pahuljicama.
Jucer popečci od oslica i batata, spinat
Danas cufte koje su ostale od srijede i pire
Sutra juha od kosti,.peceni batak/zabatak sa puno povrca iz pecnice, zelena salata i cheesecake sa borovnicama
U pon.cemo pulled pork u tortilji sa coleslaw salatom i umakom od pecenog povrca..
Dalje ne znam..
srijeda: juha. tortilje s mljevenih mesom, grahom i kukuruzom. zelena salata.
četvrtak: juha (od jučer). piletina s povrćem u bijelom umaku, s tjestaninom. zelena salata
petak: aljaška kolja iz leda s krumpirom, na crveno, na žlicu. (modifikacija oslića a la bakalar)
subota: musaka krumpir, mrkva, malo mesa, tikvica. zelena salata. no bake banana cheesecake.
nedjelja će biti: bolonjez sa špagetima. zelena salataplaniram i muffine s mrkvom i batatom, ako će mi se dati.