Page 81 of 131 FirstFirst ... 3171798081828391 ... LastLast
Results 4,001 to 4,050 of 6547

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #4001
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    oduševit ćeš se! jako je jednostavna i fina

  2. #4002
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    super! thnx

  3. #4003
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    a sad vidim da to mora stajati
    mozda onda zamijesim navecer za sutra ujutro
    malo mi je zbrkan postupak na kraju, al procitat cu jos koji put
    nego, kakva je to koser sol?

  4. #4004
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Ovdje ću pitat
    Djeca mi žele čokoladni tart
    Imam neki recept, al da pitam ako netko.ima provjeren
    Od sastojaka imam pola kila čokolade, mascarpone, slatko vrhnje i naravno jaja brašno.maslac šećer kako i to
    Ne bih ništa novo kupovala (mislim da su mi realna očekivanja )

  5. #4005
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Ni ja ne mislim nekaj kupovati napravit ćemo od ovog kaj imamo doma a čokolade nema jer su svu pojeli

  6. #4006
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    Ovdje ću pitat
    Djeca mi žele čokoladni tart
    Imam neki recept, al da pitam ako netko.ima provjeren
    Od sastojaka imam pola kila čokolade, mascarpone, slatko vrhnje i naravno jaja brašno.maslac šećer kako i to
    Ne bih ništa novo kupovala (mislim da su mi realna očekivanja )
    Evo ti recept od Ane Ugarkovic. Ako nemas kiselo vrhnje za u tijesto, samo pojacaj maslac, a mozda bi mogla i zica mascarponea.

    https://www.google.hr/amp/s/gastro.2...-probali-11978

  7. #4007
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Odlicno, imam i kiselo vrhnje, tj mileram, hvala ti

  8. #4008
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Quote Originally Posted by betty blue View Post
    evo ga ginger https://www.saltfatacidheat.com/fat/ligurian-focaccia

    munkice, samo piši šta kuhaš, jako lajkam tvoje dnevne menije
    Hvala

    Danas je bio burek ali sam razvukla kore jer ni njih nema za kupiti.

  9. #4009
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Munkice, i finije je kad sama razvlacis kore

    Danas bolonjez i puterica.

  10. #4010
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Riza sa sampinjonima.
    Salata.
    To sam skuhala nabrzinu u pauzi priprema za uskrs.

  11. #4011
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Kod nas orada s gradela i blitva danas

  12. #4012
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,873

    Default

    Kod nas danas malo laganije - ječmena kaša s porilukom - jer smo jučer pretjerali, a sutra se spremamo isto pretjerati (prvi put u životu sama pečem janjetinu, i zato odmah golemi komad )

  13. #4013
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Danas pohano, pire i krumpiri punjeni brokulom i sirom
    Sutra juha, piletina u bijelom umaku, tagliatelle od medvjedjeg luka

  14. #4014
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    dorucak klasika
    za rucak juha od kostiju, domaca patkica s domacim mlincima, salata
    za desert torta od bijele cokolade

    zhang, ja svaki put pretrnem kad ti napises medvjedji luk...mene strah trovanja, cak sam i svekrvi zabranila da ga jede
    i slusa me, kad sam kod nje na rucku
    Last edited by Ginger; 12.04.2020 at 14:46.

  15. #4015
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Ginger, kuzim. Tak i ja kad netko bere gljive. Ono, ne znam kak da su fine, hvala..

    Berem ga na mjestu gdje fakat samo on raste. Ima razlike u listovim izmedju njega i mrazovca i djurdjice.. I ima miris cesnjaka...

  16. #4016
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Prekjučer- pečena hobotnica i krumpir/grah salata i zelena salata
    Jučer- špageti bolonjez i zelena salata
    Danas- za doručak- uskršnja klasika: šunka, francuska, pisanice, domaći kruh, rotkvice
    za ručak- patka s mlincima, zelena salata i francuska te torta od oraha
    Od sutra- dijeta

  17. #4017
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Mi se toliko napucali za doručak da ni šetnja šumom nije pomogla da ranije ogladnimo.
    Eno tek sad u pećnici puretin ai povrće.

  18. #4018
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,873

    Default

    Prvi put u životu spekla janjetinu, i baš sam ponosna
    Odlično je ispala. za salatu cikla, za piće Chablis
    da nije karantene, ne bih ni znala da mogu napraviti pravi uskršnji ručak, dosad samo svake godine bili kod moje mame.

  19. #4019
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Bravoo Angie znala sam da će ti super ispast mislila sam ti to napisat, pa smetnula.

    Obično kad nešto 1.put radim neka luda početnička sreća me prati. Baš mi je drago da vam je bilo u slast. Mi tek maloprije ručali, meso mi isto super ispalo, al mi je povrće iz pećnice mljaaaac posebno patlidžani,tikvice i paprika.

  20. #4020
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Mi još nismo ručali.
    Muž i kći spavaju, a ćuko dežura ispred pećnice
    Nitko nije gladan, osim njega. On je uvijek gladan.
    Ovo bude danas ručko- večera.

  21. #4021
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    petak: ječam/heljda/leća varivo, kobasice
    subota: juha, piletina u bijelom umaku i zeleni rezanci
    danas: juha od jučer, svinjska lopatica u rolu, mlinci, francuska salata, zelena salata. Desert još nisam smislila
    sutra: ostat će pečenja, možda ispečem krumpir uz njega, zelena salata

  22. #4022
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Ja sam jos napravila i bread pudding, neku varijantu.
    Kako danas imamo prefinog friskog kruha, onda sam od ovog ostatka kupovnog napravila desert. Klinci to obozavaju i kako nije ovih dana bilo viska kruha, svako malo su pitali kad cu opet to raditi.

  23. #4023
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    Ja sam jos napravila i bread pudding, neku varijantu.
    Kako danas imamo prefinog friskog kruha, onda sam od ovog ostatka kupovnog napravila desert. Klinci to obozavaju i kako nije ovih dana bilo viska kruha, svako malo su pitali kad cu opet to raditi.
    To i mi volimo, žemljaču slatku s grožđicama ili slanu, kao prilog uz gulaš. Dobro da si me podsjetila, ima suhog kruha...
    A danas ne kuham ništa, ali moram ponoviti pitu od jabuka. Upravo je u postupku. Umlatili su jučer cijeli pleh.

  24. #4024
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    zhang, kako radis bread pudding?

  25. #4025
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,873

    Default

    Imate li kakav provjereni recept za pogačice sa čvarcima? Kupili smo neke čvarke koji nam se baš ne sviđaju, a opet preskupi su da ih samo bacim pa tražim neko rješenje za njih.

  26. #4026
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by Ginger View Post
    zhang, kako radis bread pudding?
    Odokativnom metodom...i to je neka moja podvarijanta koja je nastala vremenom.

    Stavim jaja, vrhnje (ili otopljeni putar, kokosovo maslo, uglavnom neke masnoce, koje imam), mlijeko, nekad malo likera od kave ili ljesnjaka, secer, vanilin secer... Smjesa mora biti tekucija nego za palacinke.

    U to ubacim kruh narezan na kockice (bez korice), u principu ovi bjeliji ili mijesani sa bijelim bolje upijaju od crnih (tipa onaj svedski iz mlinara).

    Kad se dobro natopi, prebacim u namascenu tepsiju. Na to stavim hrpice pekmeza i onako lagano ih umijesam.

    Ovo je vrlo prilagodljiv recept, stvarno mozes varirati sa omjerima.
    Ja ga jako volim jer na taj nacin iskoristim ostatke kruha, ne bacam. A decki to obozavaju.

  27. #4027
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Zakaj to zoveš puding? mi smo ko klinci to zvali kolač od kruha

  28. #4028
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Zove to tak, jer se to upravo tak zove. Bread pudding. Zguglaj

  29. #4029
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Ma to ja da zvucim hoh

  30. #4030
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Puding se kod mene kuha
    Ovo spomenuto se peče i izgleda više na kolač nek na puding bez obzira kaj neko sad to nazove
    I da ja sam iz vremena prije interneta jeli smo ko klinci masu klope koja su tek sad postala hoh ,večina te klope je zamišljena baš u našoj siromaškoj kuhinji

  31. #4031
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    zhang, odokativno
    al hvala

  32. #4032
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Probaj, fakat ne mozes puno fulati, meni su omjeri valjda svaki puta drugaci, zavisi koliko cega imam u frizideru
    Bitno je da tekucina bude do vrha kad prebacis u tepsiju...

  33. #4033
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Bolje je svaki komadić kruha prvo umočiti u smjesu pa podložiti u protvu,na kraju zaliti s preostalom smjesom
    Last edited by jelena.O; 13.04.2020 at 18:39.

  34. #4034
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Pa.... Složiti...

  35. #4035
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    Imate li kakav provjereni recept za pogačice sa čvarcima? Kupili smo neke čvarke koji nam se baš ne sviđaju, a opet preskupi su da ih samo bacim pa tražim neko rješenje za njih.
    Umijesim klasicno tijesto za kruh i ostavim da se digne. Razvaljam na pobrasnjenoj podlozi na cca 1 cm i premazem mljevenim cvarcima (ako zelis dodas i papra). Presavines kao kuvertu (gore-dolje, lijevo-desno) i ponovno razvaljas i premazes cvarcima. Ponavljas dok ima cvaraka. Bilo bi idealno da izmedju svakog valjanja ostavis tijesto da se digne 10ak min.
    Rezati okruglim rezacem ili necim ostrim (sto je rub rezaca ostriji, bolje ce se listati i, naravno, sto je vise slojeva cvaraka) i ostaviti da se dignu. Premazati jajem i peci na 180-200 c 10 ak min. Dok ne porumene.
    Nekon valjanja i dodavanja cvaraka tijesto ce postajati ljepljivije pa ne treba valjati pretanko jer ce poceti pucati.

  36. #4036
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Ajme, munikice, sad cu morati po cvarke

  37. #4037
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    Ajme, munikice, sad cu morati po cvarke
    Cvarke u sourdough!

  38. #4038
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,873

    Default

    Hvala Munkice, da, obavezno ću ih i zapapriti

  39. #4039
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by betty blue View Post
    Cvarke u sourdough!
    Fuzija blazenstva

  40. #4040
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Meni su krampogače najdraže pecivo. Volim čvarke

  41. #4041
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Djeca nas iznenadila i potpuno sami skuhali današnji ručak (s juhom i desertom of course). Ajme šta je lijepo doć na gotovo

  42. #4042
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Sarma i pire. Mislim da mi je to zadnja sarma u skrinji...

  43. #4043
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Danas krupnik - moramo se malo odmoriti od mesurinja...
    https://www.coolinarika.com/recept/krupnik/

  44. #4044
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Jamie Oliver slanu pitu od piletine, gljiva i poriluka. Malac nas vec danima gnjavi da je napravimo, iskoristit cemo ostatke od uskrsne koke.

  45. #4045
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,873

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Danas krupnik - moramo se malo odmoriti od mesurinja...
    https://www.coolinarika.com/recept/krupnik/
    mmm ovo sam jedno vrijeme često kuhala, a onda zaboravila na to jelo. A baš je fino, stavljam ga opet na menu!

    Mi ćemo danas nešto lagano, tjesteninu s umakom od brokule, možda i malo pancete da baš ne bude previše posno.
    Za večeru puding od kruha, i to mi je super podsjetnik Jedva čekam vidjeti face klincima

  46. #4046
    VeraM's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Metković, Hr
    Posts
    817

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Zakaj to zoveš puding? mi smo ko klinci to zvali kolač od kruha
    U Engleskoj je pudding nešto skroz drugonego kod nas. Bread pudding je tradicionalno jelo, posebno u UK.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bread_pudding
    Last edited by VeraM; 14.04.2020 at 09:54.

  47. #4047
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Išla sam znatiželjna gledati i u uk postoji puding koji i mi radimo,znači samo da je neko taj moj kolač od kruha proizvoljno nazvao pudding bread i definitivno nema veze s pudingom
    Last edited by jelena.O; 14.04.2020 at 10:19.

  48. #4048
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    JelenaO cemu inzistiranje?
    Ako je meni sirnica pita od sira. Slana.
    Da li to znaici da dalmatuncima trebam objasnjavati da njuhivabsurnica je pinca?
    Prihvati da nisu pisale pufing od kruha. Vec su napisale naziv jela jer su nasle takav recept.
    I tako se zove u engkeskoj. I sta sad?

  49. #4049
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    kod mene danas piletina u bijelom umaku, pečeno povrće (tikvice, patlidžani, paprike, mrkva), bulgur i salata cikla-mrkva-jabuka

  50. #4050
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Varivo od mladog zelja i prhka pita od oraha (to mužu i kćeri za dušu)


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Page 81 of 131 FirstFirst ... 3171798081828391 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •