oduševit ćeš se! jako je jednostavna i fina
a sad vidim da to mora stajati
mozda onda zamijesim navecer za sutra ujutro
malo mi je zbrkan postupak na kraju, al procitat cu jos koji put
nego, kakva je to koser sol?
Ovdje ću pitat
Djeca mi žele čokoladni tart
Imam neki recept, al da pitam ako netko.ima provjeren
Od sastojaka imam pola kila čokolade, mascarpone, slatko vrhnje i naravno jaja brašno.maslac šećer kako i to
Ne bih ništa novo kupovala (mislim da su mi realna očekivanja)
Ni ja ne mislim nekaj kupovati napravit ćemo od ovog kaj imamo doma a čokolade nema jer su svu pojeli
Evo ti recept od Ane Ugarkovic. Ako nemas kiselo vrhnje za u tijesto, samo pojacaj maslac, a mozda bi mogla i zica mascarponea.
https://www.google.hr/amp/s/gastro.2...-probali-11978
Odlicno, imam i kiselo vrhnje, tj mileram, hvala ti
Munkice, i finije je kad sama razvlacis kore
Danas bolonjez i puterica.
Riza sa sampinjonima.
Salata.
To sam skuhala nabrzinu u pauzi priprema za uskrs.
Kod nas danas malo laganije - ječmena kaša s porilukom - jer smo jučer pretjerali, a sutra se spremamo isto pretjerati (prvi put u životu sama pečem janjetinu, i zato odmah golemi komad)
Danas pohano, pire i krumpiri punjeni brokulom i sirom
Sutra juha, piletina u bijelom umaku, tagliatelle od medvjedjeg luka
dorucak klasika
za rucak juha od kostiju, domaca patkica s domacim mlincima, salata
za desert torta od bijele cokolade
zhang, ja svaki put pretrnem kad ti napises medvjedji luk...mene strah trovanja, cak sam i svekrvi zabranila da ga jede
i slusa me, kad sam kod nje na rucku![]()
Posljednje uređivanje od Ginger : 12.04.2020. at 14:46
Ginger, kuzim. Tak i ja kad netko bere gljive. Ono, ne znam kak da su fine, hvala..
Berem ga na mjestu gdje fakat samo on raste. Ima razlike u listovim izmedju njega i mrazovca i djurdjice.. I ima miris cesnjaka...
Prekjučer- pečena hobotnica i krumpir/grah salata i zelena salata
Jučer- špageti bolonjez i zelena salata
Danas- za doručak- uskršnja klasika: šunka, francuska, pisanice, domaći kruh, rotkvice
za ručak- patka s mlincima, zelena salata i francuska te torta od oraha
Od sutra- dijeta![]()
Mi se toliko napucali za doručak da ni šetnja šumom nije pomogla da ranije ogladnimo.
Eno tek sad u pećnici puretin ai povrće.
Prvi put u životu spekla janjetinu, i baš sam ponosna
Odlično je ispala. za salatu cikla, za piće Chablis
da nije karantene, ne bih ni znala da mogu napraviti pravi uskršnji ručak, dosad samo svake godine bili kod moje mame.
Bravoo Angie znala sam da će ti super ispastmislila sam ti to napisat, pa smetnula.
Obično kad nešto 1.put radim neka luda početnička sreća me prati. Baš mi je drago da vam je bilo u slast. Mi tek maloprije ručali, meso mi isto super ispalo, al mi je povrće iz pećnice mljaaaac posebno patlidžani,tikvice i paprika.
Mi još nismo ručali.
Muž i kći spavaju, a ćuko dežura ispred pećnice
Nitko nije gladan, osim njega. On je uvijek gladan.
Ovo bude danas ručko- večera.
petak: ječam/heljda/leća varivo, kobasice
subota: juha, piletina u bijelom umaku i zeleni rezanci
danas: juha od jučer, svinjska lopatica u rolu, mlinci, francuska salata, zelena salata. Desert još nisam smislila
sutra: ostat će pečenja, možda ispečem krumpir uz njega, zelena salata
Ja sam jos napravila i bread pudding, neku varijantu.
Kako danas imamo prefinog friskog kruha, onda sam od ovog ostatka kupovnog napravila desert. Klinci to obozavaju i kako nije ovih dana bilo viska kruha, svako malo su pitali kad cu opet to raditi.
Imate li kakav provjereni recept za pogačice sa čvarcima? Kupili smo neke čvarke koji nam se baš ne sviđaju, a opet preskupi su da ih samo bacim pa tražim neko rješenje za njih.
Odokativnom metodom...i to je neka moja podvarijanta koja je nastala vremenom.
Stavim jaja, vrhnje (ili otopljeni putar, kokosovo maslo, uglavnom neke masnoce, koje imam), mlijeko, nekad malo likera od kave ili ljesnjaka, secer, vanilin secer... Smjesa mora biti tekucija nego za palacinke.
U to ubacim kruh narezan na kockice (bez korice), u principu ovi bjeliji ili mijesani sa bijelim bolje upijaju od crnih (tipa onaj svedski iz mlinara).
Kad se dobro natopi, prebacim u namascenu tepsiju. Na to stavim hrpice pekmeza i onako lagano ih umijesam.
Ovo je vrlo prilagodljiv recept, stvarno mozes varirati sa omjerima.
Ja ga jako volim jer na taj nacin iskoristim ostatke kruha, ne bacam. A decki to obozavaju.
Zakaj to zoveš puding? mi smo ko klinci to zvali kolač od kruha
Zove to tak, jer se to upravo tak zove. Bread pudding. Zguglaj
Puding se kod mene kuha
Ovo spomenuto se peče i izgleda više na kolač nek na puding bez obzira kaj neko sad to nazove
I da ja sam iz vremena prije interneta jeli smo ko klinci masu klope koja su tek sad postala hoh ,večina te klope je zamišljena baš u našoj siromaškoj kuhinji
Probaj, fakat ne mozes puno fulati, meni su omjeri valjda svaki puta drugaci, zavisi koliko cega imam u frizideru
Bitno je da tekucina bude do vrha kad prebacis u tepsiju...
Bolje je svaki komadić kruha prvo umočiti u smjesu pa podložiti u protvu,na kraju zaliti s preostalom smjesom
Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.04.2020. at 18:39
Umijesim klasicno tijesto za kruh i ostavim da se digne. Razvaljam na pobrasnjenoj podlozi na cca 1 cm i premazem mljevenim cvarcima (ako zelis dodas i papra). Presavines kao kuvertu (gore-dolje, lijevo-desno) i ponovno razvaljas i premazes cvarcima. Ponavljas dok ima cvaraka. Bilo bi idealno da izmedju svakog valjanja ostavis tijesto da se digne 10ak min.
Rezati okruglim rezacem ili necim ostrim (sto je rub rezaca ostriji, bolje ce se listati i, naravno, sto je vise slojeva cvaraka) i ostaviti da se dignu. Premazati jajem i peci na 180-200 c 10 ak min. Dok ne porumene.
Nekon valjanja i dodavanja cvaraka tijesto ce postajati ljepljivije pa ne treba valjati pretanko jer ce poceti pucati.
Hvala Munkice, da, obavezno ću ih i zapapriti![]()
Meni su krampogače najdraže pecivo. Volim čvarke
Djeca nas iznenadila i potpuno sami skuhali današnji ručak (s juhom i desertom of course).Ajme šta je lijepo doć na gotovo
![]()
Sarma i pire. Mislim da mi je to zadnja sarma u skrinji...
Danas krupnik - moramo se malo odmoriti od mesurinja...
https://www.coolinarika.com/recept/krupnik/
Jamie Oliver slanu pitu od piletine, gljiva i poriluka. Malac nas vec danima gnjavi da je napravimo, iskoristit cemo ostatke od uskrsne koke.
mmm ovo sam jedno vrijeme često kuhala, a onda zaboravila na to jelo. A baš je fino, stavljam ga opet na menu!
Mi ćemo danas nešto lagano, tjesteninu s umakom od brokule, možda i malo pancete da baš ne bude previše posno.
Za večeru puding od kruha, i to mi je super podsjetnikJedva čekam vidjeti face klincima
![]()
U Engleskoj je pudding nešto skroz drugonego kod nas. Bread pudding je tradicionalno jelo, posebno u UK.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bread_pudding
Posljednje uređivanje od VeraM : 14.04.2020. at 09:54
Išla sam znatiželjna gledati i u uk postoji puding koji i mi radimo,znači samo da je neko taj moj kolač od kruha proizvoljno nazvao pudding bread i definitivno nema veze s pudingom
Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.04.2020. at 10:19
JelenaO cemu inzistiranje?
Ako je meni sirnica pita od sira. Slana.
Da li to znaici da dalmatuncima trebam objasnjavati da njuhivabsurnica je pinca?
Prihvati da nisu pisale pufing od kruha. Vec su napisale naziv jela jer su nasle takav recept.
I tako se zove u engkeskoj. I sta sad?
kod mene danas piletina u bijelom umaku, pečeno povrće (tikvice, patlidžani, paprike, mrkva), bulgur i salata cikla-mrkva-jabuka
Varivo od mladog zelja i prhka pita od oraha (to mužu i kćeri za dušu)
Sent from my iPhone using Tapatalk