Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 274

Tema: Toksična pozitivnost

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Meni je pišanje super odgovor. Mislim, ne shvaćam nekako ozbiljno da bi itko išao po fb za stvarno pisati potpuno iskreno i ogoljeno kako se osjeća pa da bi mu trebala neka ozbiljna podrška. Zato mi je to jedini 'normalan' odgovor, jer bih i status shvatila neozbiljno.

Doduše jasno mi je da bismo imali problem da svi to shvaćaju tako kao ja, a da neka osoba stvarno očekuje fb podršku.. Ali evo kad bih birala, izabrala bih 'ma nije to ništa' za toksičan odgovor. Jer su mi ostali svi ili pokušaj pomoći ili pokušaj duhovitosti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma naravno da sam čula, al ne bih nikad to nekome napisala na fejsu na takvu objavu (iako je duhovito). Općenito ne vjerujem da ljudi na fejsu objavljuju svoje stvarne osjećaje, ono što ja tamo vidim su uglavnom laprdanja, zezanja, reklame ili naslikavanje.(uz pokoju rijetku iznimku).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.04.2020. at 22:29

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zapravo kad malo bolje razmislim uopće ne poznajem toksično pozitivne osobe koje me bombardiraju s tim citatima i objavama npr na fejsu.

Al zato me brdo njih bombardira s nekim negativnim katastrofalnim prognozama svjetskih razmjera, situacijama, kritikama svega živoga i neživoga, stalno neke drame i "tragedije" (zato sam neke ljude stavila na
    Unfollow) tako da bih prije rekla da sam izložena putem društv. mreža toksičnoj negativnosti. I da moram birat izmedju tih dviju krajnosti, radije bih odabrala tox.pozitivu.

Eh da i idu mi n aživce duck face selfies ajmee..to mi je ono :rolleyes:
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.04.2020. at 22:37

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na mom fejsu ima dosta toksicno pozitivinih, ali na srecu se uglavnom ne javljaju meni (obicno nemaju ni zbog cega, s obzirom da ja uglavnom samo laprdam), vec nude pozitivu drugima. A ima i podosta onih koji stvarno dijele osjecaje, uglavnom neku depresiju. Svi ti redom su mi na fejsu samo da ne talasam previse lokalno stanovnistvo. Ono, da ne pitaju sto se necu druziti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo kad malo bolje razmislim uopće ne poznajem toksično pozitivne osobe koje me bombardiraju s tim citatima i objavama npr na fejsu.

Al zato me brdo njih bombardira s nekim negativnim katastrofalnim prognozama svjetskih razmjera, situacijama, kritikama svega živoga i neživoga, stalno neke drame i "tragedije" (zato sam neke ljude stavila na
    Unfollow) tako da bih prije rekla da sam izložena putem društv. mreža toksičnoj negativnosti. I da moram birat izmedju tih dviju krajnosti, radije bih odabrala tox.pozitivu.

Eh da i idu mi n aživce duck face selfies ajmee..to mi je ono :rolleyes:
    Eh, ima i gorih stvari (asocijacija na duck face) - gle ovo, jadni cucki: https://www.sadanduseless.com/duckbi...zles-for-dogs/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma Bože sačuvaj Peterlin, ajd bar toga nemam na svom fejsu.
    Gledam ti potpis, baš ti odgovara
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.04.2020. at 08:11

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Listam katalog od Plodina i na zadnjoj strani srce unutar kojeg piše:
    zajedno smo jači i zajedno u svemiru.
    Ako to nije toksična pozitivnost, onda ne znam kaj je.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Baš sam jutros čitala neki tekst o anksioznosti...o projeciranju svog "savršenstva" na društvenim mrežama. Tko je ikad stavio svoju sliku u nekom katastrofa izdanju, osim onih savršeno lijepih crta lica, koji povremno zalijepe svoje no make-up fotke u svrhu novog divljenja? Tko je iznio da se dosađuje ili ne zna što bi sa sobom ili mu je mučno...to nije in. Osim toga, stalno moraš misliti pozitivno jer ti svi oko tebe tako kažu pa se stvorio stav da je ne samo život nego i svaka osobnost popravljiva i to u smjeru u kojem želimo. Ako ti ne uspije, nisi se potrudila. I eto belaja.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    po meni nema ništa loše ni u jednom od tih odgovora, svatko je pokušao pomoći ili bar biti duhovit
    X

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako da bih prije rekla da sam izložena putem društv. mreža toksičnoj negativnosti. I da moram birat izmedju tih dviju krajnosti, radije bih odabrala tox.pozitivu.
    X
    ne bih birala niti jedno. i inače samo proskrolam, ne zaustavljam se na takvima (bilo + ili -)

a termin toksična pozitiva mi je baš onako dramatično pretjeran

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Baš sam jutros čitala neki tekst o anksioznosti...o projeciranju svog "savršenstva" na društvenim mrežama. Tko je ikad stavio svoju sliku u nekom katastrofa izdanju, osim onih savršeno lijepih crta lica, koji povremno zalijepe svoje no make-up fotke u svrhu novog divljenja? Tko je iznio da se dosađuje ili ne zna što bi sa sobom ili mu je mučno...to nije in. Osim toga, stalno moraš misliti pozitivno jer ti svi oko tebe tako kažu pa se stvorio stav da je ne samo život nego i svaka osobnost popravljiva i to u smjeru u kojem želimo. Ako ti ne uspije, nisi se potrudila. I eto belaja.
    sjeti se vremena naseg djetinjstva. fotke su se razvijale, stavljale u albume koje se nosilo okolo i pokazivalo. jel se stavljalo sliku koja je bila mutna ili na kojoj se lose ispalo? ne. u obiteljske albume su isle najljepse slike, probiralo se. pa tako i danas za fejs

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kakvo probiranje slika... Ja se sjećam da je razvijanje kao bilo skupo i da su sve slike išle u album. Fejs rijetko otvaram jer mi je dosadan... I ovi što su negativni, i ovo naslikavanje, i izvještai o tome da su oprali zube i ovi pozitivni s citatima inspiracije. Radije gledam lijepo uređene interijere po netu kad želim blejit...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sve slike u album? u mom selu se dobro probiralo. a one slike koje nisu bile za album isle su u plavu kovertu i u kutiju. e u tim kutijama ima svega

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

slažem se s čoksom i već sam rekla da mi fb nikako i nikada nije legao. uvijek mi je draže doći ovdje.
    magriž, ja ne znam o čemu ti pričaš. još prije samo 10 godina sam izrađivala slike s filma, ali već dugo se više film nema gdje kupiti pa se služim digitalnim, ali ne znam da je itko to radio. izradio si film pa ti se neke fotke mogu sviđati, neke manje, ali da si imao što izbirivati, nisam sigurna.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hoću reći, jedan film je bio u aparatu i njime je bilo obuhvaćeno i ljetovanje i još sestrin rođendan iza toga, pa nije količinski toga bilo ne znam koliko, na to mislim.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a ne znam, ja sam na ljetovanju potrosila nekoliko filmova. na rodendan je uvijek isao cijeli. i tako... slikivali smo puno. cesto razvijali samo negativ da se izabere koje slike razvit.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kod mene su se lošije slike skrivale ispod boljih, eno ih još tamo
    to su slike di netko trepne ili di se vidi nered u kući
    Mislim da je prirodno da ljudima koje slabo poznajemo želimo pokazati samo ono dobro, a sve boje sebe čuvamo za bliske ljude
    Samo je u virtuali lakše time manipulirati, možemo uvijek stavljati svoj najbolji kut, a u stvarnosti nas vide iz svih kuteva.
    A ni kuću ne moraš cijelu pospremit ko kad ti dolaze gosti, samo pomakneš kramu van kadra

Ja sam zid na facebooku počistila da su mi ostali najviše oni duhoviti

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa i ja sam za svoju djecu kupovala više filmova nego za mene moja mama, puno više. ali nije za uspoređivati fotografiranje danas i nekada.
    ne mislim da je ovo danas loše niti da je prije bilo bolje, pa ni obrnuto, samo kažem da je neusporediva količina i manipulacija.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Listam katalog od Plodina i na zadnjoj strani srce unutar kojeg piše:
    zajedno smo jači i zajedno u svemiru.
    Ako to nije toksična pozitivnost, onda ne znam kaj je.
    Ne samo toksična pozitivnost nego i navlačenje vode na svoj mlin - dajte nam svoje noFce! Naravno da su jači s našim parama koje ostavimo kod njih, hehehe...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A mislim...tu tupavu poruku im siguno nije složio neki profić...niđe veze

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ooo, i mi smo birali slike za album i slike za kutije

a moja mater se bavila i uredjivanjem, misli da je nefotogenicna, pa onda to i ostvari jer je pred kamerom nervozna i radi neke face, onda je sebe izrezivala s vecine slika (a inace uopce nije nesto tasta, ne sminka se itd...)

evo vam jos jedna da vas drzi tijekom dana:
    sve ce na kraju biti dobro, ako nije dobro, nije kraj....
    awwwww

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    magriž, ja ne znam o čemu ti pričaš. još prije samo 10 godina sam izrađivala slike s filma, ali već dugo se više film nema gdje kupiti pa se služim digitalnim, ali ne znam da je itko to radio. izradio si film pa ti se neke fotke mogu sviđati, neke manje, ali da si imao što izbirivati, nisam sigurna.
    i kod nas tako, i muž i ja imamo puno mutnih slika, slika gdje napola žmirimo jer smo trepnuli, crvenih očiju, nije bilo probiranja

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

E, da, što bi meni još išlo pod ne bih rekla toksičnu, nego agresivno-tupoglavu pozitivu:
    1. P. Coelho, lik koji je otvoreno sve pokrao i napravio dobar biznis.
    2. Voda s porukom, najčešće Louise E. Hay ili Brune Šimleše.
    3. New age self help nakarade kojima je cilj namlatiti pare.

S druge strane, volim neke totalno blesave pozitiva filmiće i rascmoljim se na njih redovito, kao npr. Love Actually ili Doručak kod Tiffanyja.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    A mislim...tu tupavu poruku im siguno nije složio neki profić...niđe veze
    Slažem se hahaha. Baš sam htjela reći da to čak nije ni toksično nego samo loš marketing.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

To su filmovi za peglanje.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Casa i ti to zoves filmovi za peglanje

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ovo me sad sjetilo kako sam prije 35 godina bila u malom lošinju na ljetovanju gdje su na odmoru bili i jedni talijani, sin im je bio mojih godina. i tako smo se pogledavali on i ja 2 tjedna, sladak je bio, a valjda sam i ja njemu jer mi je prišao na odlasku da razmijenimo adrese. sjećam mu se imena, stefano pelissetti. nadam se da je živ u ova luda vremena.
    pa kao, pisat ćemo si, iako ne znam kako jer niti ja govorim talijanski niti on hrvatski, no dobro.
    i tako dođem ja u brod doma, prvo što napravim odem u foto studio (tash ili spajka, možda se sjećate kako se zvao onaj poznati brodski foto blizu placa, ivo ili kako?), slika me ko za dokumente, ubacim u pismo, napišem koju riječ vjj na hrvatskom i pošaljem u italiju.
    nije me predugo mučilo što mi nikada nije odgovorio, ali ponekad, kad razgledavam stare slike i naiđem na tu pomislim da nije ni čudo što nije

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Konfuzija,
    Pa di strpa Louise Hay i Šimlešu u isti koš
    Louise mi je baš ok. Pozitivna,a nw toxično pozitivna. A za Šimlešu ću se sizdržat komentiranja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    E, da, što bi meni još išlo pod ne bih rekla toksičnu, nego agresivno-tupoglavu pozitivu:
    1. P. Coelho, lik koji je otvoreno sve pokrao i napravio dobar biznis.
    2. Voda s porukom, najčešće Louise E. Hay ili Brune Šimleše.
    3. New age self help nakarade kojima je cilj namlatiti pare.

S druge strane, volim neke totalno blesave pozitiva filmiće i rascmoljim se na njih redovito, kao npr. Love Actually ili Doručak kod Tiffanyja.
    Isto ovako i ja.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ina.. pa nije mi normalno da cijelo vrijeme imas osmijeh na licu. Tebi je?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

AM, koja budala taj stefano

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    AM, koja budala taj stefano
    slažem se!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ina.. pa nije mi normalno da cijelo vrijeme imas osmijeh na licu. Tebi je?
    Talkin to me ili lili? Slicni su nam avatari al smo ko minus i plus, pun intended ). Ja sam tebe potpisala. Moj je odg: ne, meni nije.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.04.2020. at 20:57

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ček šta se meni obratila Konfuzija Fakat imamo slične avatare.

Ne znam ti ja Konfuzija jel Louise il Šimleša stalno imaju osmijehe na licu (ja se trudim imat ga što više), samo sam pročiatala njihove knjige (jer bez čitanja osvrt na iste nema smisla). Knjige od Louise su mi 10 klasa od ovih koje piše Šimleša, a uz to on mi nije autentičan (po nekom mom feelingu i nekim izjavama koje je davao za medije).

Iako mislim da nijedno od njih nije toksično pozitivno, ne mislim da propagiraju potiskivanje negativnih emocija nego upravo pronalazak načina kako se s istima nositi, kako ih razumjeti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim da su još neke cure čitale Louise - Peterlin, Tanči?

jel vama ona toksično pozitivna ili samo pozitivna?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je Louise isto ok. Nabavila sam njezinu knjigu Kako iscijeliti duh i tijelo negdje sredinom devedesetih, debelo prije udaje (origina). Negdje sam ga izigubila u svojim brojnim selidbama, kao i brojne druge knjige, stručne i kojekakve, ali nabavila sam si prijevod par godina kasnije, u vrijeme porodiljnog. Ključna poanta ove knjige je "Uzdaj se u se i u svoje kljuse", ali također puno pažnje pridaje zahvalnosti. U tome se s njom slažem.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ona nije toksično pozitivna, a Šimlešu ne mogu uspoređivati s nikim, a pogotovo ne s njom.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Vidi stvarno, pobrkah Inu i Lili.
    Evo iskreno, nisam citala Louise ni Brunu niti kad osjetila potrebu za time, ali na poruke na vodi mi se bljuje.
    Ne volim self-help prirucnike, podsjete me na onu kako sam sam sebe za percin izvukao iz blata ili cega vec. Ljudi imaju velika ocekivanja i misle da ce im samo citanje rijesiti probleme. A 'uzdaj se u se i u svoje kljuse' je valjda prenarodsko i obicno i ne kosta nista da bi neku pouku iz toga mogli izvuci.. Hocu reci, to su sve opce poznate stvari onome tko ih zeli i moze vidjeti i primijeniti.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo iskreno, nisam citala Louise ni Brunu niti kad osjetila potrebu za time, ali na poruke na vodi mi se bljuje.
    Ne volim self-help prirucnike, podsjete me na onu kako sam sam sebe za percin izvukao iz blata ili cega vec. Ljudi imaju velika ocekivanja i misle da ce im samo citanje rijesiti probleme. A 'uzdaj se u se i u svoje kljuse' je valjda prenarodsko i obicno i ne kosta nista da bi neku pouku iz toga mogli izvuci.. Hocu reci, to su sve opce poznate stvari onome tko ih zeli i moze vidjeti i primijeniti.
    potpis
    louiseine poruke s vode i simlesa po teveima i coelho su mi jednako smece

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

....
    Ima znanstvni (?) članak na tu temu, nisam čitala članak nego članak o članku. Tamo je Deepak primjer ali Louise se sasvim dobro uklapa u teoriju, ako je suditi po bocama vode... A kad se sjetiš tko se sjetio stavljati njene izjave na boce vode tek tad ti je jasno da ni obrazovanje ni bogatstvo - ništa ne može spasiti osobu od nje same

https://www.forbes.com/sites/emilywi.../#660912af1f02
    Posljednje uređivanje od sillyme : 19.04.2020. at 11:05

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sillyme, fora clanak..
    Ne poznajem Louisin opus, pa ju ne bih htjela trpati u isti kos, ali puno toga napisanoga tamo drzi vodu .

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Meni nakon 5 stranica ove teme nije jasno što je toksično pozitivna osoba.

Prvo sam mislila da razumijem i da nam je svima to ista stvar. Ali sad sam se pogubila jer ste počele o Louise Hay, Chopri, Šimleši (iako osobno njega nikad ne bih svrstala skupa sa Choprom, ali ajde). Kako oni mogu biti toksično pozitivni za vas, ako su oni samo neki tamo ljudi, koji imaju pogled na život koji se možda (a možda i ne) razlikuje od vašeg? Dakle, apsolutno nikad ne morate pročitati ništa što su oni rekli ili napisali.

Ili ste vi otišle na drugu temu s ove pa ja zato ne kužim? Ali stvarno mi nema smisla da ja proglašavam toksičnim nekoga koga nikad ne moram poslušati u svom životu. Ako ga ipak slušam iako se ne slažem s njim samo da bih mogla promatrati koliko točno će ispasti toksičan za mene, zar nisam ja onda sama za sebe toksična?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jako lijepo sažeto Riri.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Možda nisu toksični oni za nas, nego naši prijatelji koji nam citiraju ili šalju njihove riječi .

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Možda nisu toksični oni za nas, nego naši prijatelji koji nam citiraju ili šalju njihove riječi .
    I još im ne možeš reć - bullsiht

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    I još im ne možeš reć - bullsiht
    x. Nego bi trebala rec - hvala .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.04.2020. at 14:16

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jako lijepo sažeto Riri.
    Potpis.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

riri, nitko njih nije naveo kao toksicno pozitivne osobe, nitko. tema je evoluirala kao i mnoge do sad

sto se tice same definicije, navela si da ti nije jasno, evo jedne od

"The phrase “toxic positivity” refers to the concept that keeping positive, and keeping positive only, is the right way to live your life. It means only focusing on positive things and rejecting anything that may trigger negative emotions."

i tu ima zgodnih stvari
    https://thehealthsessions.com/toxic-positivity/

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Hvala na objašnjenjima.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    riri, nitko njih nije naveo kao toksicno pozitivne osobe, nitko. tema je evoluirala kao i mnoge do sad

sto se tice same definicije, navela si da ti nije jasno, evo jedne od

"The phrase “toxic positivity” refers to the concept that keeping positive, and keeping positive only, is the right way to live your life. It means only focusing on positive things and rejecting anything that may trigger negative emotions."

i tu ima zgodnih stvari
    https://thehealthsessions.com/toxic-positivity/
    Iliti gledati kroz ruzičaste naočale

Poslano sa mog STK-LX1 koristeći Tapatalk

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •